Мобилните телефони и неродените

Проблемни деца раждат пристрастени към мобилните телефони майки
30 юли 2008 10:41,
4
Мобилните телефони и неродените
Снимка: Булфото

Деца, чиито майки са използвали често мобилни телефони по време на бременността и които сами са потребители на тази услуга, е много по-вероятно да имат проблемно поведение, според ново проучване, предаде Ройтерс.

Откритието „определено не бива да се интерпретира прекалено сериозно, но въпреки това сочи направление, което изисква по-нататъшни изследвания“, смята Леека Хейфиц, участничка в изследването от Факултета за обществено здраве на Университета на Калифорния.

Тя и екипът й са проучили група от 13 159 деца, чиито майки били наети от Датската национална група за контрол върху раждаемостта в ранна фаза на тяхната бременност.

Когато децата им достигнали 7 години, майките били помолени да попълнят въпросник за поведението на питомците им и тяхното здраве, както и използването на мобилни телефони от тях по време на бременността, както и от децата им.

След като отчели допълнителни социоикономически фактори и психиатрични проблеми при майките, учените достигнали до извода, че редовно облъчваните от мобилни телефони преди и след раждането им деца притежават до 80 процента по-голяма вероятност за отклоняващи се от нормата резултати при тестове за оценка на емоционални и поведенчески проблеми, хиперактивност или проблеми с връстниците им.

На по-голям риск се оказали изложени децата, които са били обект на мобилно облъчване преди раждането, отколкото онези, които изпитвали подобно въздействие след раждането, сочи проучването. Най-застрашени според изследването са постоянно изложените на мобилни лъчения подрастващи.


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
А стига стия митове за мобилните телефони бе.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
не е простотия
1
0
 
0
 
! Отговори
Gesha преди 14 години
Хора без работа си губят времето в някакви абсурдни изледвания и правят "Велики открития" в помощ на човечеството.