Настинка ли е или ме е хванал грип?

При грип температурата е над 38,8 градуса
24 яну 2012 16:48,
13
Настинка ли е или ме е хванал грип?
източник: Reuters

Хрема, кашлица, главоболие, вероятно и повишена температура, чувствате се отпаднали и безпричинно уморени...

Симптомите много наподобяват настинка, но могат да показват и грип. Как да ги разпознаем вярно?

Причинителите и в двата случая са вируси, но...

И настинката и грипът са респираторни инфекции, но те се причиняват от различни вируси. Настинката се дължи на срещата ни с един или няколко вида от групата на риновирусите, чието число достига 200, докато грипът се дължи на няколко на брой грипни вируси.

Грипът за разлика от настинката се развива по-интензивно, той е по-силно изразен. Отпадналостта е явен признак. Заболяването налага постелен режим. При грип работоспособността не само е засегната, за болния е непосилно да бъде полезен.

Риноинфекциите често отшумят твърде бързо за 2-3 дни, докато при грипа след 2-3-ия ден се наблюдава влошаване на състоянието, при положение, че не са взети адекватни мерки. При нелекуване или отстлабнала имунна система грипът може да доведе до усложнения като вторична бактериална инфекция, пневмония и да наложи прием в болница.

Въпреки че често се сблъскваме с грипа и сме свикнали да срещаме името му, заболяването не бива да се пренебрегва. Грипът може да се окаже фатален, особено за хората от рикови групи, факт, на който обръщаме внимание само при прогнози за пандемии.

Кои са рисковите групи?

  • Кърмачета и малки деца,
  • бремени жени,
  • възрастни над 60-65-годишна възраст,
  • хора с хронични заболявания, диабет и др.
  • при отслабнал имунитет,
  • затлъстяване и др.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: грипсимптоминастинка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
2
 
! Отговори
до галактика преди 12 години
....благодаря....Вие сте една от малкото сериозни пишещи тук , моите уважения.До другаде и в друго време !
12
0
 
2
 
! Отговори
до 8- ия ден преди 12 години
Никога не съм се съмнявала в това, което пишете, просто допусках, че не сте чели това, което аз съм чела. Важното е това, че го БОГОТВОРИМ еднакво. Да е жив и здрав още дълго - той не живее напразно.... Що се отнася до времето, според мен си е нормално за сезона. Ние донякъде сме отвикнали от естествените неща. С най-добри пожелания!
11
0
 
2
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
До галактикаВърнах се и се зарадвах, че и вие сте преминала през тези страници...Получавам в пощата си новини от EMI Music , имам абонамент за Шарл Азнавур.Ето и последните новини за него от артистичната сцена, става въпрос за последния му прощален /може и да не е последен !/, концерт в зала Олимпия.От висотата на своите 87 години, легендарният Шарл Азнавур е на път да се оттегли от френската музикална сцена. През 2011 г., когато отпразнува 87 години, Шарл Азнавур от 7 септември започва серия от концерти в Олимпия в Париж за един месец, преди да отиде на турне. На 28 септември, той изнесе концерт с участието на много артисти, като Bеnabar и Жулиен Clerc в полза на асоциацията "Азнавур за Армения". В преамбюла на турнето, Шарл Азнавур публикува колекция от мисли и спомени, озаглавена "D'une porte à l'autre"/От една врата на друга/ Новият му CD албум "Aznavour Toujours" излезе на 29 август 2011.Ноември 2011Има и други новини за него от новата 2012, но касаят личния му живот и този на семейството му.Аз съм абсолютен фен на Азнавур, смятам го за най-големият френски изпълнител, мога да говоря много за него, но предпочитам да го слушам текстовете на песните му са невероятни, както и чуството, с което ги изпълнява. Естествено и музиката...Това е за да сте сигурна в информацията, която ви давам тя е от първа ръка. Намерих тази статия за министър на културата Шарл Азнавур - на 85 продължава да пее от Надежда Маринова | 22.05.09, и се чудя как е възможно подобно нещо , как го е назначила тази Н.Маринова ей така, без много да му мисли, че и други хора знаят това-онова....Тук, както и при вас сигурно, е доста сериозно със снега и вятъра навън. Дано не е за дълго...Желая Ви добри дни !
10
0
 
2
 
! Отговори
галактика преди 12 години
Много уважавам изясняването на ситуациите. Не ги наричам спорни, защото не споря, само посочвам това, което съм чела. Съжалявам, че може да се попадне и на недостоверна информация и то за такава личност. Ако СЛУЧАЙНО Азнавур разбере колко го коментираме, няма да ни се обиди - ще е доволен, че предтавлява такъв интерес за нас. Готова съм да Ви се извиня, и го правя. И така - "Шарл Азнавур на 85 продължава да пее" - гугъл, блог за култура, наука и изкуство /статията е стара/. Съжалявам....
9
0
 
2
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Попаднах на този Ваш коментар в статията за сина на тораро не го бях чел:до 29 - 8-ия - Пак проблем с Азнавур - той ни "запозна" преди време.... Пак валеше сняг, та беше станало дума за "Томбе ла неже" и кой я пее - Азнавур, или Адамо.... Аз смятах, че и двамата, Вие твърдяхте за втория /както и да е/. Да си дойда на думата - ако напишете в гугъл "Шарл Азнавур на 85 продължава да пее", ще прочетете, че на 76 годишна възраст е избран за министър на културата на Франция, кактои редица други неща. /така пише - не го твърдя/. Приятна вечер и лека нощ!Та , вярно, запознанството ни започна с Адамо и Tombe la neige, но както за Адамо, така и за Азнавур съм 100% сигурен..Поздрав !
8
0
 
2
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
до галактика отново...Това долу с френския не се получава, ударенията излизат на маймуница, та ето преводаНа 8 октомври 2001 г., Шарл Азнавур е повишен в ранг на Командир на Ордена за заслуги от президента Жак Ширак по време на церемония в Елисейския дворец.
7
0
 
2
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
пак до 5 - галактикаЕто и точно за какво е номиниран през 2001 Азнавур /това е от официалната му биография, човек не крие подобни неща/:"Le 8 octobre 2001, Charles Aznavour est élevé au rang demandeur de l'Ordre national du mérite par le Président de la République Jacques Chirac lors d'une cérémonie de remise de décorations à l'Elysée."Това е.
6
0
 
2
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
до галактика - 5 Сега срещам случайно отговора Ви - не зная от къде сте почерпила тази информация , че Шарл Азнавур е бил министър на културата, но това не е вярно, ако е от блога на "Жози", аз недоумявам - в пълната биография на Азнавур във френси сайт и в уикипедия, както и в неговата автобиографична книга няма такова нещо, няма го и в сайта на министерството , не ми е ясно как се пишат такива неща без да е човек сигурен, а аз съм сигурен в моята информация. Та проверете от къде сте взела тази информация, искам да я прочета и да видя с очите си това твърдение чие е .Поздрави !
5
1
 
3
 
! Отговори
галактика преди 12 години
до 1 - 8-ия ден ---- И тогава не го правят - диагнозата се поставя наслуки... /И все пак на 76 -годишна възраст Азнавур е избран за министър на културата на Франция/.... Приятна вечер!
4
1
 
2
 
! Отговори
до 2 !!! настинка преди 12 години
Острият вирусен назофарингит, познат най-вече като настинка, представлява силно заразно вирусно заболяване на горните дихателни пътища. Като най-чест причинител на настинка се сочат риновирусите и коронавирусите.
3
0
 
7
 
! Отговори
вижте снимката ! преди 12 години
Загледайте се в ръката на жената , която накапва ваксина в устата на детето - под ноктите на пръстите й има мръсотия, а и нещо много са ***...тая ще го зарази само от пипане...
2
1
 
8
 
! Отговори
!!! преди 12 години
Няма болест " настинка" !!! Не съществува такава диагноза и определение за заболяване! Аман от тъпотии и насаждане на измишьотини на хората!
1
0
 
12
 
! Отговори
8-ия ден преди 12 години
Настинка ли е или ме е хванал грип?Това може да разбереш след като ти вземат натривка и установят наличие или не на грипен вирус.Но кой ти го прави - само ако вече си на умирачка...