За мъжете и папилома вируса

Те също са застрашени от инфекцията
Обновена: 21 яну 2013 15:50 | 17 яну 2013 15:18,
9
За мъжете и папилома вируса
Снимка: Reuters

Инфекцията с HPV или човешкия папиломен вирус води до рак на маточната шийка, гърлото, ануса и пениса.

Той се свързва с женското здраве, но специалисти напомнят, че вирусът може да порази и мъжете.
 
Ваксините, които се създадоха за превенция от рака на маточната шийка, де факто създават имунитет срещу и защитават от папилома вируси. Те имат ефект не само за нежния пол, но и при мъжете. Според специалисти тя трябва да се приложи в началото на сексуалната активност и на двата пола от 9-15 годишна възраст.
 
Имунизацията на децата срещу HPV инфекцията помага за предотвратяване на рак и генитални брадавици, причинени от вируса, обясняват специалисти.
 
Мъжете с хомосексуални и бисексуални наклонности са изложени на 17 пъти по-голям риск от рак на ануса заради HPV в сравнение с хетеросексуалните, сочат статистически данни на Центъра за контрол и превенция на рака, САЩ.
 
На този етап не съществува конкретен тест за HPV при мъжете. Обикновеният HPV скрининг се извършва чрез цитонамазка (РАР тест) на жените.
 
Проучване установи, че 50% от мъжете над 15-годишна възраст са носители на HPV. Нещо повече, изчисленията са , че всяка година около 6% от мъжете се заразят с HPV 16, един от двата най-коварни щамове причинители на рак на маточната шийка.
 
Човешките папилома вируси се явяват един от най-честите причинители на полово предавани заболявания. Досега са изолирани над 100 щама HPV и макар не всички да имат отношение към сексуално-трансмисивните инфекции, то ролята на вируса в този аспект е доминираща в медицинската практика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Който не се е** няма шанс да го хване, но и ще умре самотен.Е**те се хора , раждайте деца, умирайте- това е кръговрата на живота!
4
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
И къде правят тестове на мъже все пак някой знае ли
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ако е вярно, че са в експериментален период, защо тогава искат да ги правят задължителни? Кошмар!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо не сте сложили надписа за платена публикация? Ваксините са в експериментален период и се слагат само в източна Европа. За всяко слагане лекаря получава бонус, а инжекциите са по 3 на дете. Тоест, ние сме им опитните мишки.Когато ги включат в техните списъци като задължителни, тогава ще ваксинираме децата си.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"На този етап не съществува конкретен тест за HPV при мъжете" - НЕ Е ВЯРНО!