Как да прогоним настинките?

Важно е как се храните и така ще избегнете простудата
18 сеп 2013 23:00, Мария Дуковска
2
Как да прогоним настинките?
Снимка: Sxc.hu

Сезонът на настинките настъпва и това се усеща не само по рекламните клипове по телевизията, които ви предлагат медикаменти за облекчаване на болките в гърлото и общите неразположения при грип и настинка. През есента и зимата е изключително важно да знаете как да се храните и с какво.

Храната, която слагате на трапезата си, може да помогне да засилите имунитета и да държите настинките далеч от вас. Първото и много важно нещо е да приемате достатъчно витамини под формата на пресни плодове. Грозде, тиква, ябълки и цитрусови плодове са приятели на организма, които го подсилват с важните витамин C, E, A.
 
Следват няколко добре познати продукти, които обичате и не бива да забравяте за тях и тази есен.
 
Чесън
 
Съдържа съединение, наречено алицин, което има антивирусен ефект. Консумирайте го с ястия, супи, салати. Друг домашен лек, който помага при настинки и грип, е счукан чесън с мед.
 
Лук
 
Той също съдържа алицин. Добавяйте го към всички ястия, защото той съдържа и голям процент вода, което го прави важен за хидратацията на тялото.
 
Любимите подправки
 
Те са куркума, карамфил, канела, джинджифил. Засилват имунитета и правят напитките и храната ви по-вкусни. Консумирайте всекидневно от тях. С канела започнете деня си, добавяйки я към чай, овесени ядки, кисело мляко и други. Към обяда добавете куркума или джинджифил. Карамфил може да добавите отново към ястия, чай или сладкиши. Вечер не забравяйте хубавата чаша чай с малко джинджифил.
 
Боровинките не само са вкусни, но са мощен антиоксидант и помагат да преборите грипа и настинките. Специалисти препоръчват всекидневното консумиране на 100 г боровинки. Добавете ги към кисело мляко, здравословен фреш или ги хапвайте така.
 
Не забравяйте за вкусните и полезни гъби
 
Тази здравословна храна е богата на селен, който има антиоксидантна функция. Защитава организма, грижи се за здравето на косата, ноктите и е важен за нормалната функция на щитовидната жлеза.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
13
 
! Отговори
WASILISQNISGERMANI преди 10 години
С ,,ФРЕНСКИ МАСАЖ,, ......