По кое време на деня е правилно да се тренира?

Тренировката по-късно през деня също може да донесе ползи
22 юни 2014 17:58,
3
По кое време на деня е правилно да се тренира?
Снимка: Reuters

По кое време е най-добре да се тренира, за да се изгорят най-много калории и да се извлекат най-много ползи за здравето? За съжаление, експертите не могат да посочат идеален момент, но могат да обяснят какви са ползите от физическите упражнения през различното време на деня.

 
Проучване от 2012 г., публикувано в сп. Medicine & Science in Sports & Exercise, проследява как жените „отговарят“ на храна, след сутрешни упражнения. Анализът сочи, че след 45-минутната разходка участничките – 17 от които със здравословно тегло и 18 със затлъстяване, са по-малко изкушени от снимки на различни храни, в сравнение със случаите, в които не тренират въобще.
 
Освен това, всички те повишават физическата си активност през остатъка от деня. Знае се още, че сутрешната тренировка подобрява метаболизма. По този начин се изгарят повече калории през оставащата част от деня.
 
Експертите обобщават, че сутрешните тренировки са за предпочитане, ако човек се стреми да намали теглото си и подобри цялостното си здраве. Физическата активност в самото начало на деня намалява нивата на кръвното налягане и значително подобрява съня.
 
Тренировката по-късно през деня също може да донесе ползи. Проучване от 2010 г., което е публикувано в сп. Chronobiology International, анализира ролята на вътрешния часовник по отношение на спортните постижения.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: времетренировкаползи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
gluposti na trkaleta ot stangi..vsi4ko e individualno, a rezultatyt ot izpolzvanata statistia vkliu4vatsa 15-20 praseta naprao krti kenefa
1
5
 
7
 
! Отговори
Бай Марин преди 9 години
Егати глупостите...Организмът се настройва и може да има максимален рандеман независимо то часа.Ако съчетаваш тежка тренировка с 40 минути кардио в аеробната зона, ще изгориш много повече, отколкото от някаква мижава сутрешна тренировчица.Да не говорим, че за качествена и пълноценна тренировка е добре между събуждането и самата тренировка да има няколко часа.