Тестват от днес пръстовия идентификатор в 5 болници

Ще се генерира уникален номер за пациента по 19 точки на пръста му
19 юли 2016 14:22,
5
Тестват от днес пръстовия идентификатор в 5 болници
Снимка: Reuters, архив

Системата за пръстова идентификация се внедрява пробно в 5 големи болници от днес, съобщиха от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК).

Това са УМБАЛ "Св. Анна", Националната онкологична болница (СБАЛО), Първа МБАЛ - София, Първа АГ болница "Св. София" и МБАЛ - Русе.

Тези болници не са длъжни да приемат и изписват всичките си пациенти чрез новата система - целта е да се види как работи тя в реални условия и да се отстраняват евентуални недостатъци, обясниха от НЗОК.

Още по темата

Петте болници ще получат по 3 устройства за пръстова идентификация от  изпълнителя на договора - консорциум "Стемо – Гама Консулт". Те ще генерират Уникален идентификационен номер за всеки пациент по 19 точки на пръста му.

Тестът е работен и е предвиден в договора за изграждане на регистрационната система за здравноосигурителни събития при изпълнителите на медицинска помощ, уточниха от касата.

До дни здравната каса ще започне и пилотен проект, който включва внедряването на системата в 20 болници в страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
ВАЖНА ИНФОРМАЦИЯ преди 7 години
Неврологията на ИСУЛ считано от 00:00 ч. на 25.07.2016 г. преустановява приема на пациенти по спешност за срок от 2 месеца поради неотложен ремонт на клиниката (сградата е построена през 1936 г.). За де не губите ценно врем, ако се нуждаете от спешна консултация с невролог и лечение в неврология насочете се към 10-ките други неврологии на територията на София със спешен прием!!!
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой пита ли българските граждани съгласни ли са да се подложат на унижаващата човешкото достоинство процедура с полагането на пръстови отпечатъци, за да им се разреши да се лекуват със собствените си пари, дадени авансово да се разполага с тях една пирамида. Питал ли ни е някой, а ?! Та това е незаконно разполагане с тялото на хората! Как се нарича това! Държавно-административен тероризъм, за да получи някой милиони от продажбата на "идентификаторите" или по гения Москов -"автентизатори",ха-ха
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ЩЕ СЪДИМ МОСКОВ И ПРАВИТЕЛСТВОТО В СТРАСБУРГ, ЗАЩОТО ЧРЕЗ ПРЪСТОВИТЕ ИДЕНТИФИКАТОРИ ПРАВИТЕЛСТВОТО НИ ЛИШАВА ОТ ПРАВОТО НА ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ПО ТОЗИ НРАЧИН НАГЛО ОГРАБВА НАПРАВЕНИТЕ ОТ НАС ВНОСКИ И НИ ОБЯВЯВА ЗА ПРЕСТЪПНИЦИ. САМО НА П РЕСТЪПНИЦИ СЕ ВЗЕМАТ ПРЪСТОВИ ОТПЕЧАТЪЦИ. А ПРЕСТЪПНИЦИТЕА НЕ СА МЕЖДУ БОЛНИТЕ, А СА ОНЕЗИ, КОИТО РЕКЕТИРАТ ПО ТОЗИ НАЧИН БОЛНИТЕ. СТРАННА Е УПОРИТОСТТА, С КОЯТО ПРАВИТЕЛСТВОТО УТВЪРЖДАВА И НАЛАГА ТОВА НЕЧУВАНО БЕЗЗАКОНИЕ И Т Е Р О Р НАД ГРАЖДАНИТЕ СИ.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На заспал народ това му се полага. Някои се накрадоха , други се наведоха.Не спете роби на корумпирани политици.
1
2
 
4
 
! Отговори
АНОНИМ преди 7 години
ПОЗДРАВЛЕНИЯ!!! ВЕЧЕ СМЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ПРЪСТОВ ИДЕНТИФИКАТОРпилотните болници се бившата окръжна Света Анна в София, Първа многопрофилна болница в София, Акушеро-гинекологичната Света София, Специализираната болница за активно лечение по онкология в София и многопрофилната болница в Русе.Прочети още на: dnes.bg/health/2016/07/19/testvat-ot-dnes-prystoviia-identifikator-v-5-bolnici.309529