5 мита за фитнеса

Мит: Големите мускули са силни мускули
19 авг 2017 21:54, Михаела Лазарова
2
5 мита за фитнеса
Снимка: Pixabay

Ако тренираме често фитнес, правим интензивни тренировки, можем да ядем всичко и да отслабнем. Това е един от най-често срещаните митове, свързани с тази спортна активност. В случай, че и вие мислите така, вероятно не сте чували за правилото 80:20.

Когато искате да се разделите с излишните килограми, ако вашата фигура е едни 100%, то успеваемостта ви зависи от 80% каква храна приемате и 20% спорт. Или иначе казано, ако не спазвате строга диета, не намалите калориите, може всеки ден да тренирате и да не постигнете мечтаното тяло.

Кои са другите най-често срещани митове за фитнеса?

Мит: Ако на следващия ден нямате мускулна треска, значи тренировката ви не е била ефективна.

Мускулната треска е съпроводена с болка и дискомфорт и тя най-често се случва при тези хора, които са правили дълга пауза с тренировките или при промяна на тренировката. Това е нормална реакция на организма, при която в тялото ни се образува млечна киселина, която е отпадъчен материал от мускулната дейност.
Абсолютно не е задължително след всяко посещение във фитнеса да имате мускулна треска. Тя не е критерий за това колко сериозно работите във фитнес залата.

Мит: Ако искате да имате хубаво тяло, докато посещавате фитнес, трябва да ядете само пилешко месо и ориз.

Когато приемате само 2-3 източника на храна, това може да доведе до недостиг на хранителни вещества. Ето защо диетата ви трябва да е разнообразна, да включва няколко източника на протеини и въглехидрати. А и кой иска всеки ден да яде само пилешко и ориз?

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Атанас преди 6 години
Ако се беше помъчил и да не се тъпчеш, чудо щеше да видиш и тази глупост за коментар да не напишеш.
1
1
 
3
 
! Отговори
Да, ама не преди 6 години
Преди 5 години тежах 117 килограма и реших да тръгна на фитнес. Продължих да си пия по 2 л кола на ден и да си ям каквото ми се яде. Никаква промяна в режима ми. Е свалих едни 19 и малко килограма за 3 години. Не съм се връщал на старите килограми повече. С мен тренираха и други хора, които като мен сваляха единствено заради увеличеното натоварване, а не заради диета. Не лъжете, или го правете с мярка, защото знам много повече личности, които от болници не излизат, заради диети като на Емилова.