Хапвайте пресен чесън за здраво сърце и силен имунитет

Консумацията му ни осигурява витамин С, фосфор, манган
7
Хапвайте пресен чесън за здраво сърце и силен имунитет
Снимка: istock

Пролетта е сезонът на свежите салати. Знаем че преди консумация е добре да ги накисваме във вода, за да премахнем част от пестицидите в тях (повече по темата вижте тук). Една от най-ароматните подправки, които добавяме към салати, супи, предястия, дипове е зеленият чесън. Редовната му консумация спомага за детоксикиране на тялото.

Пресният чесън има диуретично действие и благоприятства здравето на бъбреците и черния дроб. Консумацията му ни осигурява витамин С, фосфор, манган, витамини от група В, както и калций, цинк и желязо, серни съединения. Защо да го добавите към менюто си?

Засилва имунитета

Подобно на по-зрялата си форма, пролетният чесън има естествени антибиотични свойства, които го правят идеалната пролетно-лятна подправка за подсилване на имунитета. През преходните сезони, рискът от вируси и настинки е не по-малък, отколкото през зимните месеци. Добавяйте от свежия зеленчук към салатите, супите, хапвайте го и при първи симптоми на неразположение. Тъй като съдържа витамин С, който е мощен антиоксидант, това ще спомогне на тялото ви да произвежда повече бели кръвни клетки.

Подобрява храносмилането

Чесънът има противовъзпалително действие. Когато го консумираме, той може да успокои дразнението и възпалението в червата. Така спомага за ускоряване на храносмилането и премахване на дискомфорта. За да поддържаме в баланс храносмилателната система, трябва да следим за бактериалното ѝ равновесие. Чесънът е една от полезните храни, които помагат да бъдем в баланс.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе яжте го тоя чесън, ама си стойте на село, че мирише! Може да ядете и нечесан.
1
9
 
10
 
! Отговори
Дядо Праз преди 5 години
Мише, напиши нещо и за праза. Имам тук един голям праз и се чудя какво да го правя.