Дилемата на депутатите – закон или скъп подарък

Журналисти под прикритие им обещават лукс телефон
Обновена: 2 дек 2010 14:28 | 2 дек 2010 07:10,
515
Дилемата на депутатите – закон или скъп подарък
Снимка: БГНЕС

С какво се занимават българските депутати в работно време? Журналисти под прикритие от bTV и „168 часа”, представящи се за вносители на луксозни мобилни телефони, поканиха на лъскаво парти депутати от всички парламентарни групи.

Бяха им обещани скъпи подаръци, каквито, според закона за конфликт на интереси, те не могат да приемат.

Работният ден на българските депутати започва съвсем обичайно. Около 12 часа в сряда, по време на гласуването на така наречения данък колиба, парламентаристи започват тихомълком да напускат залата.

Групата включва депутати от всички партии.

38 депутати са поканени на скъпо парти в луксозен хотел, като им е обещано за подаръци суперскъпи мобилни телефони, струващи по над 6000 лева бройката. 16 народни представители се поддават на изкушението.

Това са: Лъчезар Иванов, Емил Гущеров, Евгени Стоев, Ивайло Тошев, Геновева Алексиева, Светослав Тончев, Александър Стойков, Деян Червенкондев - от ГЕРБ, Кирил Гундеров - от "Атака", Митхат Метин, Ердоган Ахмедов, Петя Раева - от ДПС, Бисерка Петрова, Дарин Матов - от РЗС, Румен Такоров - от БСП, Димитър Чукарски - независим.

На въпрос какво знае за въпросните телефони депутатът Лъчезар Иванов отговаря така: "Че са най-хубавите, ръчна изработка са, изключително надеждни и годни са. Аз съм ползвал такъв телефон. Знам, че като се обадиш в чужбина има и допълнителни екстри”.

На въпрос защо е избрал да не е на заседание, а на въпросното събитие, след като журналистите разкриват, че това е просто един експеримент, Иванов реагира така:

„Вие видяхте, че над десет колеги бяхме… Вие използвате името на една компания… Аз съм дошъл на това мероприятие и сега се връщам на работното си място... Вие нарушавате много закони. Първо се запознайте с правилата. Аз се обадих на колеги, за да разбера дали не е номер”.

Ето как протече разговорът с друг депутат - Митхат Метин:   

- В момента тече ли заседание на Народното събрание?
- Да!
- А вие защо не сте на работа?
- Кой ви е казал, че не съм в момента?
- В момента на работа ли сте?
- Вижте... Вижте, народният представител, макар да изпълнява определени задължения вътре във… и трябва да присъства и да гласува, той не е служител...
- Какви задължения изпълнявате вие сега в този хотел?
- .... (мълчи и ходи)
- Какви държавнически задължения изпълнихте вие тук?
- Бях поканен от... с колеги... ето можете да видите там колеги... наши има... бях поканен... решихме да се отзовем и се връщаме в парламента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


515
Още по темата: НС
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
391
3
 
9
 
! Отговори
До всички червени преди 13 години
Цитат "Журналисти под прикритие, представящи се за вносители на луксозни мобилни телефони, поканиха на лъскаво парти депутати от всички парламентарни групи, на което не се отзоваха единствено представители на Синята коалиция."Сега кажете, че Костов ви е виновен и ще ви призная за световни шампиони по наглост !!!
390
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ХММММ Клаус Барби си имал клиентела в България...... боже мили ЦИРК!!!!!!!!!
389
4
 
9
 
! Отговори
gr преди 13 години
Подвели са ги като първите лапнишарани. Много добре замислено. А и има нещо странно. От СДС на никой не е пратена "покана". И никой не обясни на какъв принцип е правен подбора на кандидатите за подаръци. Аз ако искам да омаскаря някоя парламенрарна група, разбира се че ще подбера най-лабилните депутати. И само не си мислете, че искам да оневиня алчовците-да си ходят веднага!
388
0
 
13
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Има малка но съществена разлика между бутилка евтино олио, необходимо за оцеляването и мобилен телефон за 6 000 лева, а и има ралика между доходи от 400 - 500 лева и депутатските заплати, а има разлика и между отделните парламентарни групи, явно ...
387
3
 
5
 
! Отговори
До Марти преди 13 години
16 *** са отишли. Няма НИТО ЕДИН от Синята коалиция. Това е истината !
386
9
 
4
 
! Отговори
2.12.'10 преди 13 години
Народе, народеее, що се възмущаваме на депутатите си? Ми нали и ние, по същия начин, юруууууууш на евтинията по непрестанно откриващите се лъскави бакалници. К'во да се прави: "Авантата си е чиста печалба"-рекъл българина. И друг акъл ръснал: "Човешкото око, насита няма", всичко искаме да имаме. Я в защита на нацията ни да кажа и трето. Там, при богатите страни-същото иде. Нацелят ли промоция и разпродажба, айдееееее, газ към магазина за булченски рокли и обезценени телевизори.
385
9
 
3
 
! Отговори
Аре стига ! преди 13 години
Да, това на конгреса на БКП ли ти го казаха :) Отворете очи и разберете, че спасението на България минава през истинските десни партии - СДС и ДСБ !Само факта, че като се спомене Костов и *** се крият като мишки ми е достатъчен да му имам вяра. 10 години минаха от управлението на СДС и още ви е страх от този човек :) Смешни сте !
384
2
 
4
 
! Отговори
Тъпото преди 13 години
382добавен от: H8C0REПодкрепям те, и аз това намекнах .... ноооо се започна с минусите....дано има все още мислещи хора - като теб......
383
2
 
6
 
! Отговори
Марти преди 13 години
И ти четеш избирателно..Не пише че на събитието не е имало хора от синята коалиция..Публикувани са само имента на тия които са решили да приемат подаръци...От 38 поканени и присъствали то всички групи,16 приемат подкупа..Останалите вероятно са подозирали че е номер,та затова не са приели...
382
0
 
14
 
! Отговори
коко преди 13 години
И тези алчни *** ни управлявят...Боже,пази България!!!
381
0
 
17
 
! Отговори
анонимен преди 13 години
ВЪЗМУТЕНИ СМЕ ЦЯЛОТО СЕМЕЙСТВО.ОТВРАТЕНИ СМЕ ОТ НАГЛОТО ПОВЕДЕНИЕ НА ДЕПУТАТА ОТ ДПС И ГЕРБ -ЛЪЧЕЗАР ИВАНОВ.ТРЯБВА ДА СЕ НАМАЛИ БРОЯТ НА ТЕЗИ "***" В ПАРЛАМЕНТА.
380
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
голямя излагация дали ще го пуснат в SNN,BBS и задължително по ДОЙЧЕВЕЛЕ!!!!!!!!!
379
0
 
8
 
! Отговори
:) преди 13 години
Когато фактите говорят и Nerealen трябва да замълчи :) Няма случайности в този живот. Има интелект и морал !
378
0
 
10
 
! Отговори
До 386 преди 13 години
386, Ти хубаво си се смял, ама то не е смешно. Всеки от тези *** с глупостите си ни струва милиони всеки ден.
377
0
 
11
 
! Отговори
Българин преди 13 години
Което само доказва, че най - много депутати от ГЕРБ са се заблудили за Клаус Барби, а поръчка за това няма кой да даде, те сами си се маскарят и без поръчка.
376
0
 
17
 
! Отговори
матрЯл преди 13 години
По време на циркови представления има антракт,но циркаджиите от ГЕРБ не ни дават никакъв отдих-скандали всеки ден ! Не можем да си поемем дъх!!!!
375
0
 
12
 
! Отговори
7-8 преди 13 години
А и както умело вярва на лъжи ББ, да не стане така да му направят същият капан. Лятото съвсем спокойно можеше да лети с хеликоптера да се види с Брад Пит. Неговият човек в Бургас настоятелно искаше среща с него. :)))
374
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
НИКОГА ПОВЕЧЕ БЪЛГАРОУБИИЦИТЕ ГЕРБЕРИ НА ВЛАСТ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
373
4
 
10
 
! Отговори
Nerealen преди 13 години
Чиста случайност е, че на отишли. ЗА седесарите да кажеш, че са честни..... не знам, трябва да си живял в пещера в един период на тотална разпродажба. Няма да разберете, че Костов, Мостов, БОйко, Гойко и останалите са едни и същи ***, въртящи помеджу си едни пари!
372
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм се смял така от месец. Алчни, глупави и негодни- това са нашите народни представители.

Спонсорирани публикации