3 коли пак горяха в София. За месец и половина – 44

До момента за палежите са задържани общо четирима души
Обновена: 15 дек 2011 15:26 | 15 дек 2011 07:33,
298
3 коли пак горяха в София. За месец и половина – 44
Снимка: архив Булфото

Три автомобила бяха подпалени през изминалата нощ в София.

Този път горяха коли в кварталите "Люлин" и "Дружба", съобщи БНР.

Първият сигнал е получен малко преди полунощ. Пред блок 211 на столичния квартал "Люлин" е опожарен автомобил. На броени метри от колата е имало патрулка на СДВР.

Още по темата

Полицаят е успял да загаси част от пламъците в автомобила с пожарогасител.

Минути по-късно от другата страна на блока пламва друга кола. Тя е марка "BMW". Запалена е по класическия вариант – с бутилка със запалителна течност.

Около 3 часа в столичния квартал "Дружба" пък е запален джип "Исузу". Това е станало пред блок 35. Oт огъня джипът е изгорял напълно.

Така общият брой на опожарените автомобили в столицата стана 44 само за месец и половина.

До момента в полицията са задържани общо четирима души за палежите.

Вчера вътрешният министър Цветан Цветанов и премиерът Бойко Борисов обявиха, че държавата среща сериозен проблем по отношение на заловените със запалителна течност у тях.

"Сега, като ги хванем със запалителна течност у тях, те казват, че ще си зареждат колата, като проверим, колата им е наред, по закон трябва да го хванем в момента на палежа, а ние няма по кой член да ги обвиним и задържим", коментира Борисов.

"Осигурили сме допълнителни мерки за сигурност в столицата заради палежите на коли", заяви и МВР шефът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
243
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Крайно време е да започнем да си държим колите в гараж
242
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз съм застрахован. :)На два пъти ми е влизано в колата и след като са видели валидната каско полица, са си заминали. Имам странното усещане, че ако ми пипнат колата, после ще си събират зъбите със счупени пръсти...Застраховката е достатъчна в момента с парите да си купя две (!) коли (като сегашната).Хайде живи и здрави!
241
0
 
1
 
! Отговори
nhg преди 12 години
gospod vilda vsi4ko.......tia 6te gorat v ada
240
1
 
0
 
! Отговори
bg преди 12 години
TOVA E POMA6KA RABOTA ,,,,,,,,,,TOVA NE SA BALGARI NITO TyRCI,,,,ILI NEKOI NOV ENI4ER OT 21 vek ,,,,,,,,,,,,TOVA E TERORIZAM I ZA TIA SAMO SMART
239
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"а поадне ли ми на мен някой от тия ще му завра бутилката с бензин в г з" - лошото е, че ако го направиш после теб ще осъдят, а подпалвача ще го изкарат невинна жертва. то затова и оня полицай ходил да гаси колата вместо да тича след подпалвача...
238
1
 
11
 
! Отговори
геро преди 12 години
не е срещу цветанов,не е срещу правителството, а е срещу нас обикновенните граждани, които искаме правова държава мутрите обявиха война на нас преди се гърмяха и стреляха помежду си и ние някак не се засягахме, сега започнаха война срещу българския народ или те или ниеправителството да знае,че огромно болшинство е с тях и да действа жестоко,както на война, а поадне ли ми на мен някой от тия ще му завра бутилката с бензин в г з
237
10
 
4
 
! Отговори
..ШЕ ПАЛИМЕ......... преди 12 години
....ДОКАТО НЕ УВОЛНЯТ ЦВЕТАНОВ И....НЕ ПАДНЕ ГЕРБ!ДА ЖИВЕЕ БКП!РОТ ФРОНТ!
236
0
 
18
 
! Отговори
До АДМИНИТЕ на ДНЕС. преди 12 години
Като напиша коментар, че се вижда неспособността на МВР да се справи със ситуацията и ми трият кометара! С какво това мнение противоречи на правилата на сайта?И не е ли истина, че МВР за тази година има 1 390 000 000 изхарчени?
235
1
 
9
 
! Отговори
do 239 преди 12 години
Да, точно това е начина да се опазим след като 'родната милиция' не може да ни опази, а прави само показни акции.Нека всички заедно поне веднъж да направим нещо смислено и полезно за всички ни - нека спрем произвола !!!Аз също ще участвам. А вие?
234
2
 
10
 
! Отговори
Партия НЕЗАВИСИМОСТ преди 12 години
Никой не пали коли за да дестабилизира страната , просто хората искат да покажат че полицията е на много ниско ниво, и че там работят най некадърните хора че там има само превилегий
233
1
 
15
 
! Отговори
Християн Христов преди 12 години
Хайде да си свършим работата, както обикновенно сами. АЗ довечера ще спя пред блока в колата за да я пазя. Нея и и на съседите. Няма да коментирам че ще съм с бухалка и няма да коментирам къде ще му я завра ако видя някой да пали коли. Излесте и Вие пред блока си, за ден два ще хванем нещасния "чикибоец" дето пали колите за да се чувства значим.
232
2
 
31
 
! Отговори
Държавен служител преди 12 години
Подпалвачите на колите в София са някакви смотани ***!Защо не подпалват коли като Бентли, БМВ X5/6, Мерцедес АМГ СЛ 65/55, Ауди А8/А6???Палят колите на обикновените изстрадали хорица...нещастни страхливи *** са тези подпавлвачи явно!
231
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
абе ясно - полицая тича да гаси колата, а не да лови подпалвача. сбъркал си е професията човека...
230
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Бах мааму,цялата полиция не може да се активизира да хване някакви си психота. Станаха за смях.Срамота!!
229
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Полицията на ниско ниво е срасната с разбойниците. В комплексите дребите пласьори и полулегалните заложни къщи нямат проблеми, защото се отчитат на местните патрули. С една дума - вместо да се работи за изграждане на мрежа от информатори, ченгетата са очебийно много гъсти с разбойниците! А бас ловя, че има *** които знаят кой пали. Въпросът е някой да ги изпоразпита, обаче куките са с диаметрално противоположни интереси. Кво да очакваме тогава?
228
2
 
12
 
! Отговори
ПЕТЕЛ преди 12 години
НИМА ТОЗИ ЕДИН МИЛИАРД ЗА ПОЛИЦИЯТА НЕ Е ДОСТАТЪЧЕН ЗА ДА СЕ ХВАНАТ ПОДПАЛВАЧИТЕ!!!???
227
2
 
7
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Сигурно всички полицаи се ровят по цял ден във facebook и чакат подпалвача да се похвали и да се издаде сам ...хаха *** ПО-*** НАЙ-*** ПОЛИЦАЙ
226
3
 
7
 
! Отговори
Патриот преди 12 години
ВЪВ ВАРНА ЗАПАЛИХА СКЛАДОВЕТЕ НА ГАРВАНА. НЕ БЕ ЗАСТРАХОВАН И СЕГА ИМА БУМ НА ЗАСТРАХОВКИТЕ НА СКЛАДОВЕ ВЪВ ВАРНА. СЕГА С ПАЛЕЖИТЕ НА КОЛИТЕ ПЕЧЕЛЯТ САМО ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ!!! ЗАБЕЛЕЖЕТЕ - НЕ СЕ ПАЛЯТ ЕВТИНИ КОЛИ ЗА ПО 500-1000 ЛВ.!!! ИСТИНАТА Е САМО ЕДНА - ЗАСТРАХОВАТЕЛИТЕ ПЛАЩАТ ЗА ПАЛЕЖИТЕ!!! ТРЯБВА ДА СА СЛЕПИ ЗА ДА НЕ ГО РАЗБИРАТ!!! НО ЯВНО НЕ СМЕЯТ ДА ГИ ЗАКАЧАТ, ТЪЙ КАТО ЗАД ТЯХ СТОЯТ ИКОНОМИЧЕСКИ ГРУПИРОВКИ!!! СЛАГАЙТЕ КАМЕРИ И ДАВАЙТЕ ДЕЖУРСТВА! МНОГО ПО ЕВТИНО Е! НЕКА ИМ СЕ ОПЪЛЧИМ НИЕ!
225
2
 
7
 
! Отговори
Християн Христов преди 12 години
Знам че пият кафе полицаите, а какво да направят, да сложат пред всеки блок полицай ли...е няма как да стане. Предполагам забелязвате че палят коли по кварталите а не в центъра където има видео наблюдение.... Вчера обмислях един вариант, ама няма как да му дам публичност..НЕка подпалвачите да бъдат така добри да запалят един офис на застрахователна компания за да расеят поне тази версия...КАто "лумне" едно офисче ще отпадне тая версия.
224
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Христов, пуснах ти един + , защото като цяло си прав. Обаче! Примерно аз очаквам тази полиция да свърши и някаква работа даваща резултати. Глупости от сорта "работи се по няколко версии" означава пиене на кафе и никаква ефективна работа. И какво излиза - подпалвачите действат, полицията е на кафе, а колите ни горят! Едновременно с това, всеки работещ човек плаща за да има ред. Е това ако не е разминаване на обществени цели и крайни резултати - здраве му кажи...

Спонсорирани публикации