София не е Анкара, възроптаха от "Атака" и ВМРО

Националистическите формации на протест срещу шума от джамията
Обновена: 14 юни 2012 15:03 | 14 юни 2012 12:20,
424
София не е Анкара, възроптаха от "Атака" и ВМРО
Миналата година се стигна да ексцесии. Снимка: архив Булфото

Няколко десетки протестиращи се събраха сутринта пред сградата на Столична община, за да изразят несъгласието си с шума от петъчната молитва в джамията в София.

Те издигнаха плакати с надписи: "Фандъкова, ти си кмет на София, не на Анкара!" и "ГЕРБ=ДПС".

В протеста се включиха основно привърженици на ВМРО и "Атака". Двете националистически формации отдавна настояват да се спре озвучаването на джамията от високоговорители и уредби.

Миналата година от "Атака" организираха протест пред джамията "Баня башъ", при който се стигна до размирици и имаше пострадали.

"Шумът от джамията нарушава Нормативна уредба №1 за обществения ред и опазването на общинските имоти", обявиха на протеста общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки и депутатът от "Атака" Деница Гаджева. По техни думи те не искат нищо друго освен да се спазват написаните закони.

Още по темата

И двете партии значително са смекчили обаче тона си спрямо мюсюлманите. И Ангел Джамбазки, и лидерът на "Атака" Волен Сидеров на няколко пъти по време на протеста заявяваха, че нямат нищо против "братята мюсюлмани".

Те неколкократно повториха, че уважават всички вероизповедания в България, но не желаят натрапване на религии.

"България не е Саудитска Арабия", заяви Сидеров. По думите му джамията в София е свърталище на ислямисти, които са дошли в София от други държави.

"Там се събират хора, които проповядват радикален ислям. Всичко това остава извън работата на спецслужбите въпреки неколкократните ни сигнали до ДАНС", възмути се лидерът на "Атака".

Той апелира към кмета на София Йорданка Фандъкова и общинските съветници да спазват разпоредбите.

"Вие като кмет сте длъжна да спазвате закона", провикна се Сидеров към Фандъкова, застанал под прозорците й на "Московска" 33.

Той не пропусна да нападне градоначалника и заради последните резултати на социолозите, според които тя е най-одобряваният политик. Сидеров обяви, че популярността й се дължи единствено и само на PR акциите.

"И на какво отгоре?", зачуди се той на високото одобрение на кметицата.

Лидерът на "Атака" използва протеста, за да повтори твърденията си, че ГЕРБ водят протурска политика.

"Защо ни е ДПС, когато имаме ГЕРБ?", попита Сидеров. Той обвини премиера Бойко Бориксов, че провежда и нерегламентирани срещи с турския си колега Реджеп Ердоган, когото лидерът на "Атака" определи като "ислямист".

"Ние обичаме нашите братя мюсюлмани, но ние не приемаме София да се превръща в малкия Бейрут и в подобие на Йемен", скочи и общинският съветник от ВМРО Ангел Джамбазки.

Той също лансира тезата на Сидеров, че София се превръща в Саудитска Арабия, като позволява шумът от джамията да се лее.

Протестът завърши с пускането на запис от звука от джамията под прозорците на Столична община –  Фандъкова да разберяла на какво са подложени всеки петък хората, които живеят в района на джамията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


424
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
4
 
15
 
! Отговори
До 368 преди 11 години
Много ми е интересно ако успееш само да ни обясниш как Джамиите или Турците те държат под робство в момента? Според мен само някаква злоба си изливаш тука, България си е много свободна и няма никакви войни и робства тука, не разбирам как някой хора все така си живеят в миналото и в някакви илюзий... Много страни и народи са били и завоеватели и роби през световната История, но днес света е друг и тези страни в момента се развиват, а не си губят времето да злобеяти и да си търсят врагове...
272
4
 
14
 
! Отговори
... преди 11 години
Че Сдеров е психопат това е ясно.Но също така е и тарикат ,търси просто поле за политическа изява. Света върви по пътя на толерантноста, а не на омразата.Това не е моята религия ,но нека се молят хората не ми пречат.Е, ако е много силен звука,не е приятно.Но намаляването на силата на звука малко ,може да се уреди с преговори.
271
6
 
16
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 11 години
До сега чак толкова Джамия да е пречела на някой, че чак да се стига до бой и етническо напрежение, не бях чувал да става в нашата родина, но се появи от някъде ей тоя и се почна с глупостите, а Джамии и Църкви има по цял свят не само в България, но да кажем че намалят говорителите, може би били силни окей и тогава какво ? България ще си реши ли проблемите ? Тоя злобния от снимките ще помогне ли с нещо в България безработицата да се намали или какво ?Ще помогне ли на беднитеq ще има ли напредък
270
12
 
7
 
! Отговори
славянин преди 11 години
Където има ислям друго не може да вирее, *** да не се правят на толерантни и да не ми цитират разни цитати от Корана за толерантност, защото аз ще им цитирам други за обратното!
269
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
КОГАТО Е ТРУДНО, КОГАТО Е ТЕЖКО, КОГАТО ВРЕМЕНАТА СА МРАЧНИ, ИЗПЛУВАТ ЕДНИ ХОРА. ЕДНИ ХОРА, КОИТО ИСКАТ В МЪТНА ВОДИЦА РИБА ДА ЛОВЯТ. БРАТЯ, ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ, ТЕЗИ ХОРА НИ ИСКАТ РАЗДЕЛЕНИ. БРАТЯ ХРИСТИЯНИ И МЮСЮЛМАНИ, ДПС И АТАКА НИ ИСКАТ СЛАБИ, ЗАЩОТО ТАКА ТЕ СА СИЛНИ ЧРЕЗ НАШИТЕ СТРАХОВЕ, ОТ КОИТО ТЕ СЕ ХРАНЯТ. БРАТЯ, ЩЕ СЕ ПОДАДЕМ ЛИ? ЩЕ СЕ МРАЗИМ ЛИ? ЩЕ НАПРАВИМ ЛИ КАКВОТО ТЕ ИСКАТ? АЗ ЗНАМ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ СА УМНИ И НЕДОВЕРЧИВИ ХОРА, АЗ ЗНАМ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ НЯМА ДА СЕ ПОДДАДАТ НА ЕВТИНИ ПРОВОКАЦИИ. А ТИ ЗНАЕШ ЛИ ГО? БРАТКО
268
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Явно на българите им се вижда малко петвековното турско робство,спряло развитието им,та още им се иска турците да ги...владеят!Няма проблем,ще си го получите или по-точно вече си го получавате!!!
267
4
 
9
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 11 години
До 364: Съгласен съм с теб и той е същия, аз никога не съм го харесвал, според мен това което трябва да разберат хората е че тук нестава въпрос за религия, който иска може да изучава коя да е религия и да намери това което търси, живеем във време в което всеки е свободен да си изпълнява религията и да вярва в каквото смята за правилно стига да не пречи на другите, и всеки е свободен в това, но такива като тези само настройват различните общности една срещу друга и това са само политически игри..
266
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Религията и вярата са нещо лично и строго индивидуално , на никой не му е приятно да му натрапват каквато и да е религия ... няма нужди от говорители по джамиите , с Бог се говори тихо ! Какво ще се случи ако в някоя от няколкото църкви в Истанбул се сложат високо говорители и по 3 пъти на ден се пуска Светата литургия ?
265
4
 
8
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 11 години
Много е лошо, че едни на други християните и мюсюлманите не знаят повече за религийте си, това позволява някой хора да бъдат манипулирани и да бъдат настройвани едни срещу други,а разликата между мюсюлмани и християни не е толкова голяма колкото си мислят някой: И спорете с хората на Писанието само по най-хубавия начин, но не и с онези от тях, които угнетяват, и кажете:Вярваме в низпосланото на нас и в низпосланото на вас. Нашият Бог и вашият Бог е един и същ. Ние сме Нему отдадени. Коран29:46
264
0
 
7
 
! Отговори
До 362 преди 11 години
Да така е , но не си ли забелязал как Доган говори , че пак щяло да има Възродителен процес, как течали някви и процеси и как с армия и полиция едва ли не ще ги покръстват ! Това какво е според теб , за какво се бори тоя "човек" , защо настройва мюсюлманите срещу християните ? Къде е прокуратурата ???
263
2
 
1
 
! Отговори
memphis преди 11 години
Абе какво стана с този лют,червен патриот,който щеше да уволнява Б.Б,че започна да му лиже ***?
262
4
 
9
 
! Отговори
Мюсюлманин преди 11 години
Айде пак наближават избори и се почва, не си намери място тоя Сидер, но през другото време мълчи, всичко е само предизборни игри и настройват хората едни срещу други. От толкова години има Църкви и Джамий в България и мюсюлмани и християни си живеят мирно в България, проблеми не е имало, изведнъж се появява тоя и почва да крещи колко му пречела Джамията и как София не била Анкара, а в Турция също има Църкви и никоя партия не е отишла да прави циркове пред църквите, много са зле тия, нямат и срам
261
5
 
6
 
! Отговори
ф-1 преди 11 години
Ех,тези комунисти - винаги им трябва враг! А ако няма- ще си го измислят.*** трябва да се солидаризират.Сидеров, Кааракачанов, безмозъчните *** около тях -това е бандата на кратунковците.
260
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
добре известно е че волен сидеров е националист-популист,използва политиката за да се прехранва.странното е че всичко което казва е истина--отвън се налагат специални права за етно-малцинствата--***,турци....,специални права за малцинства по секс.ориетация--геиове,лизбиики....и т.н. като целта е да ни смачкат и превърнат в безлична,зомбирана маса от потребители,длъжници на банките,с краина цел --господство на ***. ясно че *** нарушават закона като вият на умрело извън джамията.
259
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
какво става пак , а сетих се наближават избори да .Айдее Сидеров давай някоя друга интрига че си под 4 процентовата бариера,направи нещо поне в парламента да влезеш
258
7
 
6
 
! Отговори
ПАГАНЕ преди 11 години
НЕКА ДА ТЪРСИ УПОВАНИЕ В СВОЯ БОГ,НО ДА НЕ ГО НАТРАПВА ПО ТОЗИ ПРОСТАШКИ И АБОРИГЕНСКИ НАЧИН.СЪС БОГА СЕ РАЗГОВАРЯ ТИХО ,А НЕ ДА ВИЕШ КАТО ВЪЛК НА МЕСЕЧИНА- ЩО ЗА РЕЛИГИЯ.ТЕ СА АБСОЛЮТНИ ДИВАЦИ.
257
8
 
10
 
! Отговори
Турция преди 11 години
Давай Волене ни е сме с тебе...
256
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Чета коментарите и си мисля,че българите са...не знам...зомбирани ли,луди ли,та пишат за някаква си толерантност при това тотално настъпление на радикалния ислям!Слепци!!!Скъпо и прескъпо ще платите за късогледството си...
255
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Наистина този вой от джамията къса постоянно нервите на минаващите от там хора.Ако Фандъкова не може да се справи с този проблем да си дава оставката.Никой не е длъжен да търпи този невъобразим шум който го няма и в мюсюлманските държави.
254
7
 
14
 
! Отговори
а преди 11 години
Волене, искаш да излезнеш от забравата, ама малко си смени репертоара. Този вече сме го гледали. Предложи някой по-атрктивен продукт. Този трябва да отпадне като умиращ.

Спонсорирани публикации