Опозицията в Грузия ликува

"Грузинска мечта" печели изборите с 57.3%, сочат първите данни на ЦИК
Обновена: 2 окт 2012 14:54 | 2 окт 2012 07:25,
40
Опозицията в Грузия ликува
Снимка: Reuters

Опозиционната коалиция "Грузинска мечта" на милиардера Бидзина Иванишвили води пред партията на президента Михаил Саакашвили на парламентарните избори в Грузия, показват предварителните частични резултати, обявени днес от Централната избирателна комисия и цитирани от ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Данните след обработването на бюлетините от 7,62 процента от избирателните райони показват, че "Грузинска мечта" е на челна позиция на изборите с 57,3 процента от пропорционалния вот, докато Единното национално движение събира 37,9 процента, съобщи на сайта си днес грузинската ЦИК.

Комисията посочи също, че хакерска атака на сайта й е забавила оповестяването на първите резултати.

Десетки хиляди поддръжници на "Грузинска мечта" празнуваха през цялата нощ в Тбилиси. Хиляди се събраха на главния площад "Свобода", където развяваха синьото партийно знаме. Те пееха, прегръщаха се и огласяваха грузинската столица с клаксони.

Още по темата
 Ако "Грузинска мечта" спечели мнозинство в парламента, това ще е първото предаване на властта чрез избори от една партия на друга в Грузия след разпадането на СССР.

Петдесет и шест годишният Иванишвили притежава състояние, което се равнява почти на половината от грузинската икономика. Привърженици на Саакашвили обвиняват Иванишвили, който е натрупал повечето от парите си в Русия, че е подставено лице на Кремъл.

Милиардерът отрича, но казва, че ще се справи по-добре от Саакашвили в поддържането на връзките с Москва.

Грузинският парламент наброява общо 150 депутати, като 73 места се попълват чрез мажоритарно гласуване, а останалите 77 - от национална пропорционална листа. Прагът за влизане в събранието е 5 процента от гласовете, съобщава БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: избориГрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
2
 
! Отговори
jan преди 11 години
С "бюлетините от 7,62 процента" или с калибър 7.62 То в тази кавказка област всичко с калашници се коригира.
23
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
много кофти новина за всяка ционистка ***
22
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
дребни душици - не можете да си оправите отношенията в къщи с жената, седнали да обсъждат международното положение.И да сте прави за американските *** - факт е, че в Грузия тия ги махат. А нашите остават. А затова заслуги имат най-вече дребните душици, лаещи по форумите, но иначе мълчат като мишки.Има нещо общо между боят с чехъла в къщи и докарването на власт на гербове и станишки. Все са неща, дето се случват на мъже без .ишки.
21
0
 
9
 
! Отговори
Гнафт преди 11 години
Парата прави играта
20
3
 
22
 
! Отговори
до Фалконе преди 11 години
ей момченцееее,Дянков го изгониха баш от грузия,преди години,а сега гонят и НААКАШВИЛИ -техния тиквун,като не си в час не се обаждай,а че комунизъм няма ,също е факт,прочети първо какво е комунизъм и тогава дрънкай,а грузинците доказаха че са народ....не като нас простаци...
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Американско ***, американска *** ... на някои толкова им се иска те самите да се подложат на някого, че изпадат в бяс при всяко споменаване на някой, който вече го е направил.Примирете се - никой за нищо няма да ви потърси, на никого не сте нужни - и без това не сте способни на нещо повече от пръскане на слюнки по форумите.А през това време някои народи си сменят правителствата ... продължавайте да плюете.
18
5
 
8
 
! Отговори
Ужасни сме преди 11 години
Ужасни сме българите....само прочетете коментарите...
17
27
 
8
 
! Отговори
nnn преди 11 години
преди 1 година пътувах през грузия с рейс от турция.един познат там ме посрещна,незнам Вие какво знаете за живота в Грузия и т.н.,но хората са много доволни от това което направи Саакашвили,т.к. корупцията сведена до минимум,не може там някой чиновник да се прави каквото реши.дори билет за рейса не можеш с доллари или евро да си купиш до като не ги смениш на лари.няма произвол навсякъде като тук.и там има неоправине неща,не е рай,но се живее
16
7
 
18
 
! Отговори
гошо тъпото преди 11 години
Едни пишат че ББ е американска *** други пишат че е комунист . *** българи това ми прилича на вица за групов секс. Дайте да се организиране защото едни е.ат други само духат.
15
34
 
13
 
! Отговори
изотзадзе преди 11 години
Окончателно се убедих,че тук живее малък,злобен и *** народ освен това и пета колона на московските хайдуци
14
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** на сащ и изрел по света при наистина честни и не фалшифицирани избори капят като гнили и червиви круши успех на Грузия по новия и път ,дай Боже скоро и у нас да стане същото
13
8
 
28
 
! Отговори
АНТИ преди 11 години
ДНЕС Е ЕДИН ХУБАВ ДЕН ЗА ГРУЗИНСКИЯ НАРОД! ДАНО СКОРО И ГРАЖДАНИТЕ НА КАТАР И САУДИТСКА АРАБИЯ СЕ ОСВОБОДЯТ ОТ ТИРАНИЯТА!
12
12
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
ВСИЧКИ *** НА САЩ И ИЗРАЕЛ ,РАЗБИРАЙ ЦИОНИЗМА ГИ ЧАКА ТАЗИ СЪДБА НА СААКАШВИЛИ ,ТИМОШЕНКО И ПОДОБНИТЕ ИМ ,ЗАЩОТО ЧОВЕЧЕСТВОТО СЕ СЪБУДИ , И КРАЯ НА ЗЛОТО Е СЪВСЕМ БЛИЗО
11
11
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
айдеее,още едно ционистко *** -исаакашвили отива в историята ,ама преди това ще иде и в панделата за известно време
10
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никой не може да е по-зле от Сакашвилито, той и война с Русия им отвори.
9
7
 
33
 
! Отговори
ден на отворените вр преди 11 години
Софийския централен затвор организира, специално за другаря Борисов, ден на отворените врати!
8
8
 
40
 
! Отговори
Следващият преди 11 години
Биха шута на Сукашвили. Следващият ще е другарят Борисов!
7
11
 
38
 
! Отговори
Патриот преди 11 години
Браво на грузинците,ето така се наказват американски слуги по демократичен начин,Саакашвили избра погрешният път през 2008 и тогава Русия го наказа,днес това направи и народа.
6
5
 
10
 
! Отговори
Observer преди 11 години
До пп: Златни ти уста пп!
5
10
 
38
 
! Отговори
пп преди 11 години
Идва ред и на българската гадна МУтра , но неговото излизане от властта ще с голям шут и право в затвора.

Спонсорирани публикации