България оценена чак на 60-о място по свободна икономика

Пред нас са Румъния, Полша, Латвия, Унгария и Македония
Обновена: 10 яну 2013 14:43 | 10 яну 2013 12:20, Петя Славова
53
България оценена чак на 60-о място по свободна икономика
Снимка: Reuters

България е поставена на 60-о място само с 65 точки в изследване, което прави всяка година американската фондация "Херитидж" и вестник "Уолстрийт джърнъл", предаде ИТАР-ТАСС.

Страната ни е последна в групата страни, чиито икономики са оценени като "умерено свободни". Пред нас в групата са Румъния с 65.1 точки, Полша с 66 точки, Латвия с 66.5, Унгария с 67.3, Македония с 68.2.

Победител за 19-а година е Хонконг - признат с най-свободна икономика в света.  По използвания за класацията индекс за икономическа свобода Хонконг получава 89,3 точки от 100 възможни, пише БТА. Бившият британски анклав, който след преминаването под китайска юрисдикция по формулата "една страна - две системи", запази много благоприятни условия за правене на бизнес, запазва водещото си място в тази класация вече 19-а година.

На второ място в класацията с 88 точки е Сингапур. Сред петимата лидери, които имат над 80 точки, са също така Австралия, Нова Зеландия и Швейцария. Следват Канада, Чили, Мавриций, Дания и САЩ. Континентален Китай е на 136-о място, а Русия - на 139-о (51,1) от 177 страни и територии, включени в изследването.

Рейтингът се определя въз основа на оценки по десет основни категории, които взимат предвид степента на икономическата и търговска свобода, инвестиционната откритост, намесата на държавата в икономиката, факторът корупция, отбелязва ИТАР-ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
murmashka преди 11 години
60 място ни е дадено по незнание и непознаване на фактическото положение.,,Херитидж" явно не знаят че в България ако не си свързан с банките на Цветелина,ти е спуна работата да правиш бизнес
39
0
 
0
 
! Отговори
JollyRoger преди 11 години
АХАХХАХАХАХАХ зад Македония.А за Пешо (43) не разбра ли, че на българите не им е проблем нито Русия нито САЩ, проблем са ни подобни *** като теб, за които е по-лесно само да мътят. Доказано е българина, ако не желаеш някой не го търпи, обаче като гледам руснаците сме ги търпели, сега американци търпим!
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
65 от 177 зле ли е? Aко ви е зле - стягaйте бaгaжa и прaвете бизнес някъде другaде. Aмa дa знaете, че ревaнето по форумите не е бизнеееес.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Kakto i balgarite sme v grafata "Umereno umreli"
36
0
 
2
 
! Отговори
анализатор преди 11 години
Тази класация е пълна глупост , хайде другите държави да са пред нас , ОК ама Македония , да ме прощават , но там няма изобщо никаква свобода , всичко е шуробаджанащина !
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Хм
34
0
 
0
 
! Отговори
Пешо преди 11 години
Всичко е руска политика: Беднотия до дупка,а после дядо Иван идва на бял кон и се провиква: Е,разбрахте ли,чене можете без нас? Те до сега да бяха ни ошетали,но закъсняха заради непредвидени вътрешни проблеми.Бог да ни пази но и той вече не нии забелязва.
33
0
 
0
 
! Отговори
СКАПАНА ДЪРЖАВА преди 11 години
Това е най голямата ТЪПОТИЯ която прочетох днес.
32
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 11 години
Честито, Дянкофф! Браво!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
37, китайската икономика е държавно управлявана, но добре управлявана! Икономическата свобода сама по себе си не създава благоденствие и производство, но е факт, че като цяло икономически по свободните държави са и по успешни! Има естествено и изключения като Китай, Чили при Пиночет и т.н.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До 11 той така и бай Генчо се чудул като видял слон по тАлавизора и рекал - те такова жЮвотно няма.Има неща ,които за да ги разбереш е нужно да има нещо в главата .
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До GOMORщо ве пръднал..не е ли по скоро на герб . я виж колко добре стоим ...100 % бойко им е махнал с пръстче да внимават
28
0
 
0
 
! Отговори
11 преди 11 години
МНОГО ИНТЕРЕСНО КИТАЙ НА 136-ТО МЯСТО А БЪЛГАРИЯ НА 60-ТО В СЪЩОТО ВРЕМЕ В ЦЯЛ СВЯТ ВСЯКА 2-РА СТОКА Е КИТАЙСКА
27
0
 
2
 
! Отговори
Хм преди 11 години
тази статия е допълнение към предната "Борисов си гледа цифрите и се радва" ?
26
1
 
4
 
! Отговори
uzunski преди 11 години
Много странно , страна без никаква икономика на 60 място , Русия на 139 !!!!Намирисва на измишльотина по български !
25
0
 
3
 
! Отговори
Bojkei преди 11 години
И това ни е много!
24
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
По-назад сме дори,ама не смеят да посочат истинското ни място до Северна Корея.
23
0
 
7
 
! Отговори
хаха преди 11 години
Всяка сутрин по медиите освен *** саги, убийства, изнасилвания, онкоболни, мизерстващи хора нищо не се представя. Тази манипулация на българските граждани е да бъдем убедени, че има и по зле от нас и настоящото ни е достатъчно. Гарантирано от ГЕРБ. След м. Юли останалите хора в България ще решат дали да останат в прекрасната ни държавица. Аз съм един от тях. Бъдете здрави.
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Защо чак ? Аз мисля, че е силно преувеличено. При съществуващата мутроикономика. Партизанско-шуробаджанашки връзки и влияния. Би трябвало заслужено да е на последно място.Нямаме абсолютно никаква икономическа свобода, освен ако не се занимаваш с нещо абсолютно мизерно, което не пречи на Главните...
21
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
България е една жалка и *** *** и не заслужава нищо друго освен да изчезне от лицето на земята.Българите сме катили, егоисти, мухльовци, лъжливи лицемери, които само обещават, а после се отмятат, мързеливи, глупави и завистливи.Като политиците си, как да е иначе?Радвам се, че изчезваме.

Спонсорирани публикации