Лудогорец среща Базел, няма драма за стадиона

Разградчани изтеглиха възможно най-силния съперник
Обновена: 9 авг 2013 14:37 | 9 авг 2013 13:46, Друми Георгиев
56
Лудогорец среща Базел, няма драма за стадиона
Базел е последното препятствие пред Лудогорец за влизане в групите на Шампионската лига. Снимка: Булфото

Българският шампион Лудогорец изтегли "късата клечка" при тегленето на жребия за плейофния кръг в Шампионската лига.

"Орлите" ще се изправят срещу възможно най-тежкия опонент при поставените отбори в шампионския поток - Базел от Швейцария.

В първия мач разградчани са домакини, като срещата ще се състои на стадион "Васил Левски" на 20-и или 21-и август. Реваншът е на швейцарска земя седмица по-късно. Така жребия реши проблема с използването на националния стадион, който беше зает в последните дни на август заради концерт на Роджър Уотърс.

В състава на Базел премина българския национал Иван Иванов само преди два дни, но той няма да може да играе срещу разградчани.

Причината е, че бранителят игра за Партизан срещу Лудогорец.

До момента тимът от Разград елиминира словашкия шампион Слован Братислава и шампиона на Сърбия Партизан Белград, за да стигне до тази фаза на турнира.

Това е Базел:

Отборът е основан през 1893 година и е тотален хегемон в Швейцария през последните няколко години. Тим, който се представя силно в Европа през последните години и със сигурност ще бъде абсолютен фаворит срещу Лудогорец. В интерес на истината разградчани трябва да се надяват на огромен късмет, за да сътворят сензацията срещу швейцарците.

Треньорът на тима е бившият швейцарски национал Мурат Якин. Тимът играе мачовете си на стадион "Сейнт Якоб", който е с капацитет близо 38 хиляди души.

Базел е 16-кратен шампион на Швейцария, като спечели последните четири години швейцарския шампионат.

Освен това отборът има в актива си 11 трофея от турнира за Купата на Швейцария. През миналия сезон швейцарците стигнаха до 1/2-финал в Лига Европа след поредната силна европейска кампания.

В 3-ия квалификационен кръг швейцарците срещнаха Макаби Тел Авив, но елиминираха израелците след 4:3 общ резултат след двата мача.

Още спортни новини може да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: БазелЛудогорец
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
От българските отбори играли с Щутгарт - Локо Сф, Ч.Море, Ботев и Левски, само Левски го е отстранявал и то колкото пъти го хване!
46
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Напред към победаЛевски е отстранявал много по-силни отбори, от колкото Славия - Аякс, Олимпиякос, Динамо Киев, Щутгарт - 2 пъти, Глазгоу Рейнджърс, Оксер, има победи над Барселона, Атлетико Мадрид, Олимпик Марсилия, Лацио
45
1
 
0
 
! Отговори
Теодор преди 10 години
Не, че няма да се радвам, ако Лудогорец остранят Базел, но... За коефициента на държавата е по-добре Лудогорец да отпаднат от ШЛ и да играят в групите на Лига Европа, където имат по-голям шанс да побеждават и да трупат точки. На всеки трезво мислещ човек, би трябвало да му е ясно, че ако Лудогорец се класират за ШЛ, много трудно ще направят нещо кой знае какво, по-добро от това което направи Левски преди години. Най-много да изкарат някое и друго равенство, но не повече.
44
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Напред към победаИменно защото не е Барселона или Реал разби смешниците от цска и в двата мача с 2:0 и 3:1, а Славия никога не е играла 1/2 за КЕШ, и никога не е отстранявала силен отбор, 1/2 им беше за КНК и отпаднаха от Гл. Рейнджърс след 2 загуби, на Славия е и най-печалния рекорд в българския клубен футбол - 2-те загуби от Партизан с по 0:5 през 88-а, а рекорда от 14 м. в 1 евротурнир на Левски едва ли ще бъде достигнат някога от БГ отбор!
43
0
 
8
 
! Отговори
Напред към победа преди 10 години
Не виждам причина Лудогорец да не се справи с Базел. Все пак Базел не е Барселона или Реал Мадрид. Преодолим отбор е, та в миналото ЦСКА и Славия са стигали полуфинали в КЕШ и са отстранявали къде по-силни отбори от Базел. Само напред към победа.
42
0
 
1
 
! Отговори
Минува42 преди 10 години
Класически пример как един бизнесмен (Домусчиев) си създава изкуствено врагове. Да беше изчакал един ден преди да ореве всичко.п.п: Срещу Базел една Стена щеше да му дойде дюшеш :)
41
5
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
до МихаилчоВместо да го играеш даскалица по български език, по-добре кажи с кое не се съгласи в поста ми.Приличаш ми на онези докачливи и заядливи момиченца и момченца, които от безсилие да се аргументират се хващат за правописа. Не усещаш ли колко си смешен, Михаилчо?
40
0
 
1
 
! Отговори
mihail33 преди 10 години
До АтакистА ти защо не вземеш да прочетеш кога се използва пълен член? За запетайка пред второто "и" не съм и очаквал.
39
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 10 години
До ИвоИвчо, не слагай чалгарчетата и футболните фенчета под един знаменател, моля те...
38
20
 
3
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Знаете ли к'во??? Що не вземете да си наврете скапаният предстоящ мач и скапаният Roger Waters в на майките си у п.тките. И едните и другите сте смешни.
37
0
 
9
 
! Отговори
Edio преди 10 години
До до 15Приятелю, очевидно не разбираш нищо от футбол, така че не прави глупави коментари. Няма как три БГ отбора да играят квалификации за ШЛ, при положение, че имаме само една квота за същия турнир. 3 отбора могат да играят за УЕФА, но там си имаме достатъчно лицензирани стадиони - в Бургас, Ловеч, Разград, дори и на Берое стадиона в СтЗ май е лицензиран...Не се заяждам - просто обяснявам. А стадионите са направени преди всичко за спорт!
36
1
 
2
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Швейцарски крави,милионерите ще ги...издоят и изпият млякото им.
35
5
 
6
 
! Отговори
Иво преди 10 години
Много чалгаджии и футболни фенчета в този сайт!
34
3
 
22
 
! Отговори
Дъртата Перука преди 10 години
Базел та Базел, гачели са се паднали с Реал Мадрид или Барса.
33
4
 
10
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
..... А относно "еврограндовете" от София ;) в синьо и червено ;) Пичове , докато ви ПОДПИРАТ ОТВСЯКЪДЕ на всякакво НИВО ( политическо, икономическо и на ниво БФС и съдии....) ще ЗАТЪВАТЕ все повече и повече на ниво "ЕВРОПЕЙСКИ КЛУБНИ ТУРНИРИ".... Защото там мачовете нямат нищо общо със смешните ви срещи "14 срещу 11" в Абсурдистан !!! Догодина дано НЕ ви отстранят само някакви сервитьори и стриптизьори от Фарьорските Острови или Сан Марино...
32
1
 
3
 
! Отговори
dominici преди 10 години
Базел може да е не е гръмко име, но полуфинал за УЕФА миналата година и 4 поредни години шампион на Швейцария е достатъчно силно. Стяуа в последните 5 години е само 1 път шампион на Румъния, а Селтик са последните 2 на Шотландия.
31
1
 
15
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
.... Също така бих искал да кажа , че предназначението на СТАДИОНИТЕ е за СПОРТНИ МЕРОПРИЯТИЯ ГЛАВНО... а не за музикални събития! Добре че "Лудогорец" са домакини в първия мач! Отделен е въпроса,че трябва изключително много да се замислим.... ТА НИЕ ИМАМЕ ЕДИН-ЕДИНСТВЕН СТАДИОН С ЛИЦЕНЗ ЗА ПОСЛЕДНИЯ КВАЛИФИКАЦИОНЕН КРЪГ И ЕВЕНТУАЛНО ГРУПИТЕ НА ШАМПИОНСКА ЛИГА? Не съм много сигурен... но друг такъв случай в Европа мисля,че има само в Албания и Тирана! Ало,Другарю Голяма Перука,да кажеш нещо,а?!?
30
0
 
21
 
! Отговори
ГражданинътКарбовски преди 10 години
Моите искрени поздравления към "Лудогорец","Ботев" и дори "Берое" ( за втория мач в Тел Авив....) за достойната им и добра игра в Европа за разлика от двата "картонени евро гранда" в синьо и червено от София.... ха ха ха... Миналата година бяха някакви смешници от рода на Сараево и Мура.... Тази година едните се отказаха от Европа?!?! А другите бяха отстранени от още по големи смешници от миналогодишните.. !!! Желая късмет на "Лудогорец" макар че се натресоха на , може би, най - НЕподходящия :(!
29
0
 
1
 
! Отговори
mihail33 преди 10 години
До АнонименЕ, ти ставаш смешен! I'm a barbie girl e na Aqua, а не на Бритнито! Все едно да кажеш, че Hemispheres е на Yes, a Close to the Edge на Rush! Аман от псевдо фенове...Напразно ще се пъне пенсионера да ви пълни *** глави...
28
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Базел бяха дотук. Не им провървя със жребия и се паднаха на Лудогорец. Да се готвят следващите :)

Спонсорирани публикации