Арестували нападателя на Вики в Гърция

Салахедин Бин Аладин е задържан край хасковското село Мезек
Обновена: 6 ное 2013 14:04 | 6 ное 2013 10:21, Красимир Ангелов
164
Арестували нападателя на Вики в Гърция
Салахедин Бин Аладин. Снимка: МВР

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който нападна и прободе с нож 20-годишната Виктория Христова, е бил задържан при опит да напусне България през гръцката граница, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде подробности за арестуването на младия алжирец.

По думите на Лазаров в понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се е намирал в Пловдив, където е пристигнал в неделя, пътувайки с такси.

Около 19 часа същия ден полицията е претърсила блок в града под тепетата, в който се е намирал Бин Аладин, но алжирецът вече го бил напуснал.

Във вторник полицията е претърсила свиленградското село Мезек, където също е получен сигнал, че алжирецът се е намирал.

Той обаче отново е избегнал органите на МВР. Веднага е направена блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата.

Още по темата

В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали от гръцка страна издирвания алжирец. В момента младежът се извозва до София, където ще бъде разпитан.

Главният секретар на МВР допълни още, че е установен и негов помагач в София, който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Както Dnes.bg съобщи, самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина. Преди два дни МВР разпространи и негова снимка.

Салахедин Бин Аладин е алжирец и към момента няма статут на бежанец.

Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията, като състоянието й вече е стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
21
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Като не ви харесва МВР, Държавата, БДЖ, Парламента. Ходете в чужбина та да цъфнете и вържете. Какво правите вие като сте недоволни, освен да изразявате недоволство?
99
0
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
това е само началото дремете пред компютрите
98
1
 
28
 
! Отговори
Cleo преди 10 години
А кой подкупен български *** митничар го е пуснал да мине от българската страна? КОЙ????!!!???? ДА ГО ОБЕСЯТ РАМО ДО РАМО С ОБРЕЗАНИЯ!!!! КАЗАХ !!!!
97
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на гърците и техната полиция. Сега може Европата да им отпусне или опрости още неколко милиярда.Ние имаме един куп специални служби ДАНС ли какви са с огромен щат, отделно неколко вида полиция, та гранична, друга, та барети ли , та жандармерия и пр. и какво от това.Както нелегални си влизат в страната / разграденият двор / правят каквото си искат и пак така си излизат.Смех и позор!
96
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще става все по-зле докато слугите на Анкара БСП/ДПС и ГЕРБ са на власт
95
7
 
25
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Някой броил ли е,колко гафа до сега направи това правителство-много !!!О С Т А В К А !
94
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Престъпник като престъпник. Нито е по-специален, нито е по-брутален, нито има някакви изключителни мотиви. Проблема не е с това, че е от Алжир, а с факта, че като незаконно пребиваващ не би могъл да оцелява по друг начин освен такъв, който не е регламентиран - ерго незаконен. Той не може да започне работа, а вече стигнал до БГ е в капан. Това е реалния риск и с останалите, пък били те и японци. В ориенталската му култура обаче има още един риск - женския живот няма особена стойност.
93
0
 
28
 
! Отговори
S.T.A.L.K.E.R. преди 10 години
а служители на " Гранична Полиция" са барикадирали границата........???????? Задържан в Гърция!
92
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Свиквайте с тази рязана арабска ***,защото така са решили еврейските господари на нашенските управници.Първо ционисткото влечуго С.Паси обиколи всички ТВ да обяснява,че бежанците били(полезни) за Б-я,после неговата съплеменица от световната банка криСталина ви каза ,че ще има война поне 2 г, в Близкия Изток значи е планирано и ,че арабели щели да оправят демографията и накрая знайте,че Шалом редовно осигурява медицински грижи за бежанците , Във всичко прозира сянката на цион
91
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Йовчев стана за смях, както и цялата ни полиция.
90
3
 
28
 
! Отговори
juju преди 10 години
Помните ли в Гърция преди време полицията уби един младеж и имаше масови стачки и безредици ако някакъв такъв бежанец или емигрант беше наръгал някое гръцко момиче гърците щяха да ги изселят а и да има масови погроми и убийства.... но тук е бг овчо самосъзнание и покорност спите ли драги българи още.
89
17
 
3
 
! Отговори
млaд социaлист преди 10 години
Тук пaк сa се рaзвихрили тъмни стрaсти и мирис нa гaнджa. Кое пaк не сте рaзбрaли? Ми aрестувaн е и ще си понесе нaкaзaнието, нaли твърдяхте, че нямaло полиция. Сегa Следствието и Съдa ще си кaжaт думaтa! Недоумявaм още кaкво искaт някои?
88
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sofia Plovdiv taksito e baq para pak i o6te e dal da si mal4i bak6i6a
87
2
 
34
 
! Отговори
ШЕНГЕН преди 10 години
КОЙ ЩЕ ВИ ПРИЕМЕ ВЪВ ШЕНГЕН ЧЕРВЕНИ УПРАВЛЯВАЩИ ЕДИН *** И ТО АЛЖИРСКИ Е ВЛЯЗАЛ И ИЗЛЯЗАЛ В БЪЛГАРИЯ БЕЗ ДА ГО ОТРАЗЯТ А ЕВРОПА ЩЕ РАЗЧИТА НА ВАС ДА И ОПАЗИТЕ ОБЩАТА ЕВРОПЕЙСКА ГРАНИЦА. БЕЗХАБЕРНО И КРАЙНО НЕКАДЪРНО КРАДЛИВО ПРАВИТЕЛСТВО.НЕЗАБАВНА ОСТАВКА
86
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е Овчев, а ЙОВчев, прекрасно и чисто българско име, от най- българските!Браво на гръцката полиция!Йовчев, много ви се моля, проявете характер и си дайте оставката, този пост не ви ходи някак си, не си съвпадате!
85
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И как точно е минал границата? Защо министърът Овчев мълчи като г..?
84
1
 
24
 
! Отговори
БХК преди 10 години
Задържането на Аладин е крайна ксенофобска проява от страна на властите,не може така! БХК какво чака,ами не сезира прокуратурата,а всички,които са против Аладин и другите араби,да бъдат арестувани! Евреите и *** не обичат расизма. БХК ще го защити и масонския съд ще го оневини,за да може да бъде заклан още някой.Доказано е още от Френската революция,сътворена от евреите,че хората без глави се демократизират(циганизират)по-добре.
83
0
 
34
 
! Отговори
Живковист преди 10 години
Абе тоя влиза в България гранична полиция спи!!!Заколва някакво момиче(ако наистина е той) полицията също спи!!!Излиза от България гранична полиция пак спи!!!Добре че са Гръцките митничари да си свършат работата и да го заловят!!!Такава държава няма!!!
82
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Оставете го на гърците, те знаят как се действа с такива - бой до припадък и после всички да го видят за назидание.
81
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Хубав" младеж, гледа "честно и открито" от снимката, нищо, че се е проявил геройски да граби и да коли с нож 20 годишно момиче, и че в погледа му има нещо, подозрително за олигофренност или за антисоциална психопатия!... "Убавец", няма що! :(

Спонсорирани публикации