Арестували нападателя на Вики в Гърция

Салахедин Бин Аладин е задържан край хасковското село Мезек
Обновена: 6 ное 2013 14:04 | 6 ное 2013 10:21, Красимир Ангелов
164
Арестували нападателя на Вики в Гърция
Салахедин Бин Аладин. Снимка: МВР

Алжирецът Салахедин Бин Аладин, който нападна и прободе с нож 20-годишната Виктория Христова, е бил задържан при опит да напусне България през гръцката граница, обяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров, който даде подробности за арестуването на младия алжирец.

По думите на Лазаров в понеделник нашите власти са реагирали на сигнал, че алжирецът се е намирал в Пловдив, където е пристигнал в неделя, пътувайки с такси.

Около 19 часа същия ден полицията е претърсила блок в града под тепетата, в който се е намирал Бин Аладин, но алжирецът вече го бил напуснал.

Във вторник полицията е претърсила свиленградското село Мезек, където също е получен сигнал, че алжирецът се е намирал.

Той обаче отново е избегнал органите на МВР. Веднага е направена блокада на селото, а служители на "Гранична полиция" са блокирали границата.

Още по темата

В 20.40 ч. снощи гръцките власти са сигнализирали българските си колеги, че са задържали от гръцка страна издирвания алжирец. В момента младежът се извозва до София, където ще бъде разпитан.

Главният секретар на МВР допълни още, че е установен и негов помагач в София, който е осъществявал логистиката по транспортирането му извън границата.

Както Dnes.bg съобщи, самоличността на нападателя беше установена с помощта на камерите в магазина. Преди два дни МВР разпространи и негова снимка.

Салахедин Бин Аладин е алжирец и към момента няма статут на бежанец.

Пострадалата Виктория все още е в "Пирогов" с няколко рани по лицето и шията, като състоянието й вече е стабилизирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


164
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
0
 
28
 
! Отговори
бивш граничар преди 10 години
Служил съм на село Мезек!Имаше двоен кльон,охраняваше се много добре,почти нямаше нарушения!Ако имаше ги ловяхме на 90%,от другата страна имахме синхрон със гърчолята,ловеха ги те!После разформироваха гранични войски,махнаха кльона и всеки си влиза и излиза когато иска!
119
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Не е виновно МВР,виновна е политическата класа,която се гаври с полицаите!Не съм комунист,социалист,гербер и т.н.,но едно знам,че преди 23 години това нямаше да се случи,за 24 часа случая щеше да е решен и приключен от нашето МВР.И не ми разправяйте че тогава било комунизъм и т.н..Тогава просто имаше държава и ред,може тоталитарна,диктатура, но държавност имаше.Сега от държава остана само територия българия и нищо повече!
118
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В момента сме разграден двор, една оскотяла територия без държавност и законност. Горката България, с такова велико минало до къде изпадна? Комунистически мекерета и предатели ,каквито са всичките партии, продават интересите ни. А народът мършав се щура като слабоумен и не знае на кой господ да служи. Абе трагикомедия.
117
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
GRACKITE polica go arestuvali , balgarskite sa spali
116
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бе те хората с убийства ги пускат на свобода,та този ли ще осъдят,ще се размине с условна и най вероятно с депортиране обратно в Алжир.
115
5
 
0
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
TOZI NE E ARABIN AMI PO SKORO ARABISIRAN ROMEI ,JERTVA NA ISTORIATA .
114
2
 
16
 
! Отговори
444 преди 10 години
нашата полиция ни пази.....
113
2
 
39
 
! Отговори
... преди 10 години
Докато нашата полиция прави блокада на селото, гръцките полицаи са го хванали... Страшна полиция имаме! Какво следва сега:1. Не е искал да я убие, нанесъл е няколко рани при самозащита, тъй като момичето го е нападнало докато я обирал.2. Направил е обира от глад, в състояние на афект, борейки се за минимални човешки права.И тогава, когато всички бежанци видят колко безпомощна е нашата полиция и какъв страшен и справедлив съд имаме, гледайте какво става!
112
0
 
11
 
! Отговори
ОЛИГАРХ преди 10 години
ПРЕСТЪПНИК ДЕЗЕРТЬОР И БЪЛГАРИН ПРЕДАТЕЛ СА ВИНОВНИ
111
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До млaд социaлистхей, социалистчето...лошия мат`риял си ти и такива манипулирани диванета като теб.От кое "МВР" бил арестуван...че не разбрах ;)...защото гръцката полиция в никакъв случай не е МВР.Относно това кой по кое време е в интернет..си е лично наша работа, може би не си чувал, че има достатъчно образовани хора, които работят за себе си, с компютри;)..има и такива които почиват през седмицата..има и умни хора, които са безработни..именно заради твоите "герои"..като мин.Йовчев и сие...
110
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Аз се надявах Болен Сидеров да осъществи граждански арест на алжиреца и да се превърне в спасител на майка България и българската нация. Их либе дих ,майне фюрер !
109
0
 
35
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Беше време когато "птиче не можеше да прелети през Бг граница", днес гръцките граничари охраняват бг-та граница.псЗа 20г. превърнаха държавата ни в разграден двор.
108
1
 
49
 
! Отговори
demosten2 преди 10 години
БРАВО!... на гръцката полиция.Иначе чудно кой таксиджия го е закарал до Пловдив?
107
45
 
5
 
! Отговори
млaд социaлист преди 10 години
Aко беше избягaл, щяхте дa ревете зaщо е избягaл, сегa кaто е aрестувaн от МВР, ревете зaщо бил aрестувaн тaкa, кaкто нa някой си му скимнело. Aко имaхте aкъл в глaвите си сегa щяхте дa сте нa рaботa, a не пред комп. с бутилкa рaкия в ръкa. Еййй мaтрялеее, до къде ще се докaрaш с товa безпросветно състояние нa слепотa! Кaкво ви е виновен мин. Йовчев в случaя?
106
9
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До 117Като не ви харесва МВР - протестирайте и го затворете. Нямам против. Да цъфнете и вържете тогава. Как не разбрахте, че на МВР умишлено се пречи! Управляващите бандити не желаят силна полиция! И вместо да квичите срещу полицията - квичете срещу тия за които гласувате и които ще ви изтрият нацията!
105
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Сега БХК(урви), ще заведе дело в Страсбург срещу България, заради дискриминация на *** *** и в частност на алжирските.
104
0
 
33
 
! Отговори
бг преди 10 години
браво на Гърците.Не разбрах само как така е заловен в Гърция край Хасковско село
103
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
veche teroristite i ubiicite i ne samo vlizat bez nikoi da razbere no i zilizat ot stranata ,egato smeshnicite deto sa tezi ,dyrjava mi upravliavali te nemogat i edno selo da upravliavat
102
4
 
1
 
! Отговори
здрава тояга преди 10 години
До АнонименДО 113 АКО ТЕ НАБАРАМ ШЕ ТИ СКУСАМ АНАЛНОТО ОТВЪРСТИЕ НА 8 МЕСТА.
101
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
gafovete na pravitelstvoto veche sa na 4as ne na den

Спонсорирани публикации