Украинската армия е "корумпирана, безпарична и лошо обучена"

"Гардиън": Сложна задача очаква британските инструктори
Обновена: 20 мар 2015 14:11 | 20 мар 2015 09:55, Елка Василева
76
Украинската армия е "корумпирана, безпарична и лошо обучена"
Снимка: архив, Reuters

Британските инструктори в украинската армия ще трябва да се справят с трудни задачи, пише британският в. "Гардиън", цитиран от ТАСС. Украинската армия е "корумпирана, безпарична и лошо обучена", пише изданието, посочвайки случаи, когато за униформите и въоръжението на войниците плащат семействата им.

"Даже командирите не си знаят работата", пише в. "Гардиън" и припомня интервю с елитен британски военен украински произход, който се уволнил, за да обучава силите на Киев.

"Всичко, което видях, беше противоположност на това, на което са ме учили в британската армия", заявява мъжът, който съобщава само кодовото си име "Сафрон".

Според него шест от всеки десет загуби в украинската армия са свързани с лошо боравене с оръжие и "приятелски огън". Командващите са толкова некомпетентни, че излагат на риск живота на войниците, заявил бившият британски военен.

Публикацията на в. "Гардиън" е реакция на съобщението, че първите британски инструктори са пристигнали в Украйна, отбелязва агенцията. По-рано Лондон обеща да изпрати около 75 военни специалисти на краткосрочна мисия. Те ще се занимават с медицина, логистика, тактически анализи и подготовка на пехотата. Мисията им е разчетена за два месеца, очаква се пристигането на допълнителни британски специалисти.

Очаква се през пролетта военни на САЩ да обучават украински войски. Великобритания поддържа военен съветник в Киев от едно десетилетие, предимно за да консултира страната за възможни реформи.

Но новото изпращане на военни инструктори бележи стъпка напред, заявява Олексей Мелник, аналитик в Центъра Разумков в Киев, цитиран от в. "Гардиън". Той се надява, че британските инструктори ще обучават предимно офицерите с по-нисък ранг, като подчертава, че уменията на британските младши офицери са признати по цял свят. Това е начинът британските инструктори да бъдат най-полезни, смята експертът.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
18
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На обикновения българин не му пука за някакви руснаци. Спрете с гадната си пропаганда! Никой в България не ви обича! Не заблуждавайте хората, като пишете от името на българи!
22
9
 
13
 
! Отговори
Александър преди 9 години
Гледам, носителите на европейски и евроатлантически ценности са много добре запознати с житието-битието на обикновения руснак и сън не спят да го мислят, как да го избавят от глад.Разбира се, опитват се да ни обяснят, че най-лесният начие е като бъде свален Владимир Владимирович и начело на Русия бъде поставен такъв носител на европейски и евроатлантически ценности като нашата ирландска пастирка, но...Уви - руснаците не щат да ручат ясни знаци и силни сигнали от носителите на евро-ценностите.
21
15
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
А представете си пък руската армия каква *** е, щом украинците се биха с тях цяла година и дадоха 3 пъти по-малко жертви !!!
20
11
 
3
 
! Отговори
Боби преди 9 години
До Анонимен 27Уфф вземи гледай материали в тубето и ще разбереш че нещото с "младите момчета" не е вярно. Колкото материали гледаш от Донбас все на 40 годишни чичковци попадаш. Младот поколение е промити мозъци, а и старите предпочитат да ги пратят в Русия да учат в интернат или университет по-добре от това да са убитиЗначи ако армията на Донбас има 500 танка 500 сау и 1000 БМП/БТР колкло специалиста са им необходими - 6000 в идеалния случай или 2000 стрелци. При 70000+ армия ще се намерят
19
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен"РУСНАЦИТЕ ДА ВЪОРЪЖАТ И ОБУЧАТ ИРА"До колкото си спомням, в миналото ги обучаваха и въоръжаваха. Погледни им даже гербовете по бойните знамена :) с Калашников!!!
18
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Украинската армия е "корумпирана, безпарична и лошо обучена"...------------Вкарайте си руснаци в държавата и ето до какво ще докарат държавата ви. Та даже и армията.
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами как бе тя хохландската армия е супер готова за НАТО ! Нашата армия по какво се различава от украйнската ? пълна скръб са нашите измислени военни разпасани разгащени с големи шкембета немогат 1км да пробягат
16
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Ще се обучат!Англичаните са чудесни стратези и тактици.От Украйна ще излезе армия за чудо и приказ.Запада от Словения направи армия ,та разби мераците на Милошевич , (((та нема от украинците да направи ....!Ще направи елитна армия --помнете ми думите!
15
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До AhaИли стават Талибани, ИД, Ал Каида и прочее. В Украйна ще обучават десен сектор и други нацисти-радикали. Вървят по отъпкана пътечка. Нямат фантазия.
14
1
 
23
 
! Отговори
bojinkata преди 9 години
Каквато държавата, такава и армията! Вижте и нашата каква е!
13
1
 
33
 
! Отговори
Aha преди 9 години
А бре който и да обучава укр. армията пак резултати няма да има Нали САЩ обучаваха иракската армия и кво стана? Която армия бъде обучавана от САЩ и Велиобритания ,накрая се о*ра юнашки
12
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Британските инструктори-надуваеми секс кукли за про руските опълченци от Донбас.
11
35
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В момента няма друга заплаха за стабилността и икономическия просперитет на българската държава освен русофилите.
10
1
 
41
 
! Отговори
AZ преди 9 години
В украинската армия е пълно с предсрочно освободени от затвора престъпници, алкохолици, наркомани и всякакви криминални елементи, взети кой срещу заплахи, кой срещу пари да се бият. Разбира се и млади момчета, наборници, пушечно месо, които винаги бутат на първа линия. А Великобритания защо се меси в чужда държава ? ООН няма ли да каже нещо по въпроса, или там си знаят на кого е разрешено и на кого не ?
9
1
 
36
 
! Отговори
а преди 9 години
Уккраинската армия не е корумпирана тя не е съгласна по заповет на американци и англичани да избива сопственото си население ако народа не е съглаасен с това правителство не трябва да го избиват .предишното правитвлство го свалиха заради 50 умрели в киев .и това правителство избива 6000 хиласи души но като е с американците всичко е наред
8
1
 
27
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
До Анонимендо 6 40 000 отказали от 60 000 повиквателни хич не ми се вижда малко,ама щом за тебе е нищо...
7
0
 
51
 
! Отговори
Гочо преди 9 години
САЩ готови да обучават нови джихадисти.Докато не подпалят цялата плнета няма да спрат.
6
1
 
62
 
! Отговори
ДОНБАС и ЛУГАНСК преди 9 години
са същите хора. Героите смачкали Фашизма са същите хора. Всичко е много по-просто. Лъжите на ЗАПАДА за руска агресия и гордите украинци са НАГЛИ ЛЪЖИ. НИКОЙ НЕ ИСКА ДА ВОЮВА в името на БАНДЕРА и МИЛИАРДЕРИТЕ -КОЖОДЕРИ, които са на власт в КИЕВ. Малкото фазизоиидни доброволци от Галичина гледат да стоят далече от фронта и да терориризират населението. Следващото "ПРЕМИРИЕ" обаче ще се подписва в КИЕВ, ако не са хванали самолета за щата ЮТА ЯЦЕНЮК и приятели
5
55
 
2
 
! Отговори
Брaнник преди 9 години
ВСУ дa бъдaт обучaвaни и въоръжени от НAТО офицери и въоръжение, товa е единствения път Укрaйнa дa пребие рускaтa сгaн!
4
21
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Румбо 40 000 от няколко милиона мобилизационен резерв много ли ти се струват?

Спонсорирани публикации