Продават ги за билки, чайове, соли за вана..., а всъщност наркотици

МВР непрекъснато актуализира списъка с опасни вещества
19 дек 2019 19:50, Петя Славова
14
Продават ги за билки, чайове, соли за вана..., а всъщност наркотици
Снимка: архив, Reuters

МВР прави всичко възможно да ограничи виртуалната продажба на наркотици чрез мониторинг на интернет пространството. Това заяви вътрешният министър Младен Маринов, който участва в петъчния парламентарен контрол, където обясни пред депутатите как ръководеното от него ведомство се справя с зачестилите случаи на разпространение на наркотици онлайн, съобщава Dariknews.bg.

"Онлайн търговията се осъществява в Мрежата, в която се разпространяват вещества, под формата на легални стимуланти – билки, чай, соли за вана, смеси от екзотични аромати и други такива", обясни Младен Маринов и увери, че органите на реда работят усилено за противодействието на това престъпление.

Вътрешният министър подчерта още, че непрекъснато се актуализира списъка с разпространяваните опасни вещества. Маринов припомни още, че за справяне с този проблем е необходимо обединяването на усилията на всички - семейство, институции, неправителствени организации, както и цялото обществото.

За да ограничи разпространението сред подрастващите, МВР продължава да поддържа засилено полицейско присъствие в районите на училищата. Продължава и инициативата "Час на полицая", в която служители на МВР изнасят лекции пред ученици. Провеждате се и редовни срещи с директорите.

Статистиката показва, че в периода януари-октомври тази година са проведени 4109 специализирани операции срещу разпространението на наркотици. Проверени са 8038 района, в това число училища и заведения. Задържани са 6 978 души. Регистрираните престъпления, свързани с наркотици, намаляват с 3%. Разкриваемостта е 70% - с 6,5 пункта по-висока, в сравнение със същия период на миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Куха Кратуна преди 4 години
Живея в непосредствена близост до училище и имам преки наблюдения.Младежите си друсат без никакви притеснения,мерят си нещо на везната и хич не им дреме,че са пред очите на десетки хора.
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До КокоНе даваш пари защото нищо не правиш и не си извадил 5 лева в тоя живот, като се захванеш с нещо доходно ще разбереш, че от корупцията по хубаво няма. И че тогава всичко става и по бързо и по евтино.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"МВР прави всичко възможно". Сериозно? Я МВР сега да обясни как като промениш една молекула и става съвсем различна гадост? Която е законна. Какво ти прави в главата никой не знае. Но е съвсем легална гадост. Обаче да сложиш 2-3 стръка коноп между картофите за колорадските бръмбари прави бабичките крупни наркопроизводители, нали?
8
4
 
17
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Полицай в България да ти говори за морал и ценности е все едно... Абе разбрахте ме. Тия гадове корумпирани от наркотици живеят, но разкриваемостта се увеличила.. Хахаха Боже Господи! Ами статистиката ви е такава само и единствено защото дебнете учениците да ги хванете с цигарка марихуана! А народа спи и блее като овчица.. срам ме е като видя *** с униформа. Спират ме да се зачоплят някой лев да гушнат. всеки път ги разочаровам. Пари на *** не давам, освен ако не ми полигавят първо мръвката
7
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това е като Зверобоя в Русия. Ти купуваш лекарства и лосиони, а се напиваш кат ***
6
1
 
14
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 4 години
Едно време, помня аз, като са роди демокрацията, и пълвото нещо дето поискаха некои политици беше да са узаконят и както му викат-леката наркомания...а пък що не и по-тежката...Ама туй нещо и да сега не стана щото младите политици грешат бе...то сега кат са сетят и са смеят на товашния си акъл...ами как ша дадеш нещо законно и парите в хазната да влазат бе...то сега кой иска пак си взема ама големите проценти не са за хазната ами за помъдрелите политики-тъй де
5
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който живее в южна България да ходи до Гърция, там тревичката е легална. Който пък живее до международно летище да не е напушен, че още не е забил за Испания да пуши пред полицията за да не го муфтят.
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съседката ми е на легални лекарства, от които е като зомби. Детето на другия ми съсед в момента е с дело за 1 грам треволяк. Е? Питам - кой от двамта е наркоман?
3
1
 
22
 
! Отговори
Angel na beli prah преди 4 години
Що ни праат на балами, они са с тех комбина - само махат малките конуренти... Що мангизи лапат и цакат нагорре...
2
5
 
11
 
! Отговори
Бай Ставри преди 4 години
Абе дайте ги тези сайтове насам бе, Коледа иде, и ние да се повеселим.
1
11
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Некъф гаден полицай който реално ти желае само зло (да те осъди,да те вкара в затвора,да те накара да похарчиш хиляди левове спечелени с честен труд за адвокати) ти обяснява колко било вредно.Тва е все едно дяволът да ти чете Евангелието.

Спонсорирани публикации