Brexit – отново нищо и половина. Но и събитие №1 в света

Избори, военни конфликти и природни бедствия белязаха 2019 година
24 дек 2019 17:10, Красимир Ангелов
34
Brexit – отново нищо и половина. Но и събитие №1 в света
Снимка: Reuters

Избори, военни конфликти и природни стихии белязаха отминаващата си 2019 година.

Кое от хилядите събития по света обаче бе най-важното за българския читател? Това се опита да разбере екипът на Dnes.bg, който по традиция се допита до своите читатели в края на всяка година: Кое е най-важното международно събитие за отиващата си 2019 година? В традиционната ни анкета участие взеха 1403 души.

Драмите около излизането на Великобритания от ЕС продължават да вълнуват най-много родния читател.

18% от анкетираните са посочили, че Brexit и развитието около него е тема №1 в изминалите 365 дни. Макар ситуацията с напускането на ЕС да се мени често, британският премиер Борис Джонсън се закани след победата на изборите, че страната му ще напусне Европейския съюз на 31 януари. Остава да видим дали наистина това ще е краят на сагата, продължаваща няколко години.

На второ място с 11% се нарежда пожарът в катедралата Нотр Дам в Париж, който през април унищожи покрива на едно от най-емблематичните исторически сгради в Европа. Само за броени дни беше събрана голяма сума пари за реставрацията на храма, но работата по възстановяването на катедралата "Света Богородица" ще продължи с години.

Цели четири събития си делят третото място в нашата класация с 10% от вота на читателите. Това са европейските избори и новата еврокомисия на Урсула фон дер Лайен, появата на Грета Тунберг и нейната борба с климатичните промени, турската офанзива в Сирия, както и природните катаклизми, които удариха Балканите през 2019-та година – земетресения, наводнения и бури.

За 8% от нашите читатели събитие №1 е новината, че Кристалина Георгиева застана начело на МВФ. Само с процент по-малко пък нареждат на първо място упреците на президента на Франция Макрон, че НАТО е в мозъчна смърт и дискусиите след това.

Протестите в Хонгконг са най-важното събитие на отминаващата си година за 5% от анкетираните, а за 3% от нашите читатели това е фалитът на британския туроператор "Томас Кук", който предизвика сериозна буря в туризма по света.

Оставянето на Македония и Албания без дата за ЕС, стартирането на процедурата по импийчмънт на американският президент Доналд Тръмп, превратът в Боливия и отстраняването на Ево Моралес и откритият в Англия български камион с 39 тела на азиатци събират по 2% от вота на нашите читатели.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
2
 
3
 
! Отговори
Do 22 преди 4 години
Не обиждай. Анализирай фактите. И до ден днешен светът се командва от англосаксите, а Германия е окупирана територия. Франция е слаба икономика. Едиствено надеждата светът да се измъкне от новия световен ред са Русия и Китай.
22
3
 
6
 
! Отговори
за Великобритания преди 4 години
Ох.................да се махат тия англичани от ЕС.................никой не ги иска там!!!!Великобритания...............вън от ЕС!!!!!!!!!!!ЕС се командва от Германия и Франция!Кога ще го разберете, селяни прости????
21
2
 
0
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
с турската ви, неграмотна по всички точки цензура е свършено! макар и платена с парите на данъкоплатеца, избирал сам ек.. :-)))
20
4
 
0
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
*** цензурата и на сега, както и на ек винаги е била слаба във водите на изкуствата, защото винаги е била зависима от някого или нещо... и ние винаги можем да я потопим с един изстрел, стига да не бе цензурата на сорос и педофилната мафия на нпо-зелените, които си умират за дечица, както църквата на попето... :-))
19
3
 
4
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
и това "нищо и половина" кой ще го доплаща в бюджета на ек за да имат пари комисарите на неолиберал-третополовата-*** диктатура да продължи да плаща на цензурата в ес медиите? от нас, данъкоплатците. и на кои стоки ще набъбнете цените, без да забележим, че ни крадете за да ни цензурирате? въпрос е!!!
18
3
 
5
 
! Отговори
Mockingbird преди 4 години
на нас ни е интересно да знаем, как днес-а се допитва до читателите си, честно, при тая масова, третополова, гей-прайдна цензура?ако брекзита е нищо и половина, за цензурата платена от ек с пари на данъкоплатците по ес форумите, то кое е нещо и половина? статиите на дойче дтееб-веле?
17
0
 
1
 
! Отговори
Дядо Мраз преди 4 години
До 18) Останалото е за клетата ти майчица! Няма да гладува женицата по празниците я...
16
5
 
3
 
! Отговори
Нищо ново няма тук. преди 4 години
Великобритания, САЩ, Канада, Австралия и всичките им колонии са и функционират като една държава и гонят едни и същи интереси. А коя друга държава ги ръководи тях - който знае - знае. Който не се сеща - не му и трябва.;-)
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като е нищо и половина, защо либерастите пикаят газ от яд?
14
2
 
5
 
! Отговори
Цвета тъпото преди 4 години
Пише с Д накрая!
13
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брекзит се пишело с Д - БрекзиД, поне така каза дъртата Караянчева, същата, дето обясняваше как Пекин се намирал във Виетнам... и тая неграмотница е председател на народното събрание.Вие си правете сметка колко *** премиер имаме и колко са прости гербаджиите по места.
12
7
 
11
 
! Отговори
интернет преди 4 години
Teзи САЩ и ЕС занимават цял свят с техните проблеми,другите подскачат около тях.Браво на Русия върви напред и не се занимава с техните смехорий.-Крим си има метро .Така трябва само победа и напред.Този Брекзит се говори денонощно?
11
1
 
10
 
! Отговори
Давиготуря преди 4 години
на журналистите.
10
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
къпете се по-често
9
5
 
8
 
! Отговори
пълни глупости преди 4 години
Какъв Брекзит бе, събитие номер 1 на годината БЕЗСПОРНО и несъмнено беше, че на Бойко Борисов му връчиха 10-ти дан по ТикВонДо в Южна Корея, след като се поклони и счупи дъска.
8
8
 
10
 
! Отговори
БрекСит Завинаги преди 4 години
Нищото и Половина във Факти:1. 17 500 000 души глусаваха за БрекСит, което е най-големият вот в цялата история на Острова2. Консерваторите спечелих последните избори с най-голямото мнозинство от над 30 години насам, т.е. от падането на Берлинската Стена - хора които не са гласували за тях никога през живота си гласуваха за да БрекСит се случи3. Опозицията отбеляза най-голямата си загуба от близо 50 годинии т.н. и т.н. ако това е Нищо и Половина... може да е само за Брюкселски Апаратчик!!
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Къде е свободата на словото...
6
6
 
6
 
! Отговори
Sichtpunkt преди 4 години
Дъвкана много пъти тема!.....но около Brexit има толкова много неизвестни, че по-скоро пингвина да почне да лети.....
5
9
 
5
 
! Отговори
Эврапэйскый Союз преди 4 години
нищо и половина ли?! ох, Комунистите в Брюксел ще разберат през 2020, особено след 3-ти Ноември 2020 като и Тръмп спечели категорично 2-ри мандат. Вие за какво мислите плъховете като Дрюнкер, ИзТреПерКел и т.н. се разбягаха и набутаха Мишки-Калинки като Марая Гейбриъл и Баронеса Урсула, да понесат удара и да свършат у Затвора за предателството на цял Континент, т.е. пионки, които да понесат цялата отговорност. Абе, изобщо, ако свършат живи в Затвора,ще е успех,след като Франция тотално доизбухе!
4
1
 
13
 
! Отговори
До Кокошка преди 4 години
И аз така научих от една наша видна дама на народна издръжка, че е правилно да се брекзиД.

Спонсорирани публикации