Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!

Това водило до разклащане на бранша
260
Заведенията се оплакват: Служебното правителство ни спря помощите!
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Българската асоциация на заведенията алармира, че малкият и среден бизнес продължава да чака компенсациите за месеците март и април по програма "Подкрепа чрез оборотен капитал за МСП, засегнати от временните противоепидемични мерки".

Още по темата
Въпреки наличния финансов ресурс, изплащането на обезщетенията по тази програма се бави и все още нямаме информация дали правилата за кандидатстване за въпросните два месеца на 2021 г. остават същите или ще търпят промени, посочват от асоциацията.

Става дума за средства, които са договорени още през октомври 2020 г. и с одобрена програма са изпратени в Националната агенция за приходите.

"До момента програмата вървеше със закъснение, но вървеше доста добре. Категорично отказваме да ни замесват в политически битки и интриги, но откакто в България заработи служебното правителство, програмата спря! Това е факт, който ние изпитваме на гърба си и не се променя от опитите на отговорните фактори да го променят чрез публичното си говорене", отбелязват от асоциацията.
 
От там уточняват, че по програмата тече някаква ревизия, но до кога ще продължи и ще тръгне ли отново подкрепата за бизнеса, не знаят.

"Още повече, че вече се чуват изказвания от членове на правителството, че бизнесът е отворен и няма нужда от финансови компенсации. В тази връзка искаме да напомним, че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г. В заключение настояваме договорените вече обезщетения за бизнеса да бъдат изплатени. Не е трудно да се сетиш, че когато един предприемач прави своите бизнес планове, той се нуждае от максимална предвидимост и когато компенсациите, които са му обещани и на които е разчитал, изведнъж изчезнат, това неминуемо води до разклащане на бизнеса му",  се казва в позицията на асоциацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


260
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
193
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слугебното правителство прави преврат за излизане от Ес и Нато.Зле ще живеем отсега нататък.
192
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Служебното правителство работи за Русия. Много ясно, че ще ни вкара във финансона криза.Осигуриха си фалшиви машини за гласуване и вече ще управляват вечно.
191
3
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Заведенията са пълни, кво ревете? Ограниченията и страхът от фалшивия вирус ги наложиха ГЕРБ - искайте си парите от тях. Помощите заради измисления коронавирус са комунизъм. Никога повече ГЕРБ, за да не харчат парите от хазната за глупости.
190
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми ще ги спрат, сега тия мошеници трябва да купуват машини за гласуване. Затова няма пари.
189
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да им връщат ДДС-то на 20%. За друга адекватна мярка не се сещам.
188
1
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
До пияница мистик Отдавна съм го писал тук - Глад и лабуть за комунистите :))))))))))))))))))))))))))))))
187
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
... че нашият бранш не работеше през месеците март и април 2021 г.Е, и!? От бойку си искайте парите, ама не ви стискаше да му скачате и едва една еднодневна "стачка" ви организира Алибаба. Служебното правителство е виновно за несгодите на българските кръчмари, само един бойко може да ви помогне хахаха
186
2
 
14
 
! Отговори
хмм... преди 2 години
Стига реване за незаслужени пари! Нали сега работите, всичко е отворено, какви пари искате? Работете, привлечете си клиенти и толкоз!
185
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 208 много тъпо личи си че си от герб
184
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За март и април питайте Бокича що не ви ги е платил, пък сега вече работите оправяйте се и без това прибрахте парите за раята при вас и си накупихте апартаменти и коли
183
0
 
14
 
! Отговори
Агент Гибс преди 2 години
Стига ревали , нали е отворено всичко ! Научиха се да лапат без да плащат данъци , да крият осигуровки , да мамят в грамажа , да ползват продукти със съмнително качество , да предлагат посредствено и непрофесионално обслужване - да затварят като не им изнася на мутрите , които са ги обсебили навсякъде !!!
182
1
 
16
 
! Отговори
Мина преди 2 години
Нито един друг бизнес не е бил подпомаган по време на криза. В миналата криза затвориха 300000 фирми. В тази подпомогнаха ресторантьорите, но не и техните клиенти. Държавата пое ли ви месечните такси за Интернет, намали ли ви таксите за тока по време на онлайн обучението или офисната работа от вкъщи. За ресторантьорите няма регулации, присъщи за ЕС, заведенията у нас ползват добавки, които са обявени за канцерогенни за ЕС. Едно от тези заведения е верига, пуснала пипала в цялата страна.
181
16
 
8
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ахахахахахаха :))) Кеф ми става. Ще ревете за Борисов, ей, чукyндури. Ама най-вече искам тук пишещите комунисти да измрат от глад. И умирайки да напишат: - Добре че вече ГЕРБ ги няма. От глад умирам, но съм верен на партията БКП/БСП/ДПС
180
1
 
17
 
! Отговори
Ъхъ преди 2 години
Групите по готварство процъфтяват. За 2 месеца събират по 70000 души. Хората се научиха да си готвят сами, така че свиквайте.
179
3
 
9
 
! Отговори
Алергии преди 2 години
Мързи ви в менюто да включите алергени, а после ревете за клиенти. Посещавам само определени заведения, в които има богат избор и за хора с алергени. Ананда не спря да работи с храна за вкъщи през всичките тези месеци и винаги много бързо свършваха обедното меню и повечето торти. Тези, които поддържат качеството си, са добре.От такива, които ни сервират помоли, няма особена полза
178
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия алчнотии малко да намалят цените................сложили едни цени, все едно са в Париж и Лондон!!!
177
1
 
18
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
И правилно!Желаещите да посетят ....заведенията получават ли помощи от държавата?
176
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Затова ли цените на квартал на пицария са като в Ница?!? Защото сте на помощи, е от лакомия ще си умрете
175
3
 
6
 
! Отговори
Маски = КРАЖБИ 1 преди 2 години
Чакаме да махнат маските и при влизане в магазините... НЯМА никаква разлика между това да влезеш в магазин и да влезеш в ресторант, дискотека... Ако там има арабин или ***, без маска, оня може да те зарази НАВСЯКЪДЕ... Дори и да си с маска. ОНЯ ако може да ИЗДИША въздух, зад главата ти, през маската и да те зарази..
174
3
 
6
 
! Отговори
Маски = КРАЖБИ 2 преди 2 години
Чакаме да МАХНЕТЕ маските за българи. А чужденците да ходят НАВСЯКЪДЕ с маски, дори и ресторанти и дискотетки. Нека чужденците се гърчат, а ние да сме добре и да НЕ носим маски...С арабски маски , хората са дегизирани и НЕРАЗПОЗНАВАЕМИ... И НИКОЙ не може да ги разпознае... Също като някакви крадци !! Заради тия маски се УВЕЛИЧИХА престъпленията и КРАЖБИТЕ в България...

Спонсорирани публикации