Ходът на войната: Руската армия може да нападне Киев до 96 часа

Военните решават логистичните си проблеми
9 мар 2022 10:31, Нели Христова
316
Ходът на войната: Руската армия може да нападне Киев до 96 часа
Снимка: БГНЕС

Изненадващо хаотичната атака на Русия срещу Киев задържа хиляди войници и стотици превозни средства по пътищата на северозапад в продължение на няколко дни – но няколко военни анализатори смятат, че Москва постепенно преодолява логистичните си проблеми и може да успее да предприеме нападение срещу столицата в рамките на дни.

Влиятелният Институт за изследване на войната, базиран във Вашингтон, заключи в понеделник вечерта, че руските сили сега се "концентрират в източните, северозападните и западните покрайнини на Киев" в подготовка за "нападение на столицата в следващиге 24-96 часа".

Успехът на нападението, добавя мозъчният тръст, ще зависи отчасти от това колко ефективно руските войски са успели да "доставят снабдяване, реорганизират и планират" след първоначална инвазия, за която експертите смятат, че се е разпаднала поради погрешни предположения.

"Нито една част от военната операция не изглеждаше рационална или това, което бихте очаквали да направят", казва Майкъл Кофман, директор на програмата за руски изследвания в мозъчния тръст на CNA.

"Леко бронираните части изпреварват въздушното прикритие, правейки неуспешни опити да маршируват както в Киев, така и в Харков в първите дни на конфликта, отразявайки, че на войниците им е казано, че ще помогнат на Украйна да се освободи", обяснява Кофман.

Това, което се случи, бе, че една от руските колони, насочващи се към столицаталга , която бе дълга около 60 км и съставена от около 15 000 войници,  изглеждаше заседнала - с превозни средства останали без гориво или такива, които са се повредили. Това създаде голямо задръстване, което – поради ограничените налични пътища и калната околна местност – беше трудно за разплитане.

Изображенията в социалните мрежи на военни превозни средства, заседнали в калта, накараха един експерт да предположи, че руската армия е участвала в "лоши практики за управление на камиони", при които превозните средства са били оставени паркирани толкова дълго, че страничните стени на гумите са станали чупливи или дори са изгнили, което означава, че са уязвими за пробиване.

Но, изказвайки се на събитие, организирано от мозъчния тръст на Rusi (Royal United Services Institute), Кофман каза, че вярва, че "проблемът с логистиката се решава".

Постепенно, смятат експертите, Русия е станала по-внимателна и държи войските си в рамките на защитата на своята противовъздушна отбрана – докато в същото време проблемите на северозапада, вероятно най-прекият път за нахлуване към столицата, не е задължително да са били репликирани другаде.

Изглежда, че руските сили напредват на изток от столицата към предградието Бровари, според видео, публикувано в социалните медии във вторник, в развиващ се опит да обградят столицата.

И въпреки логистичните проблеми в северозападната част, украинските сили не успяха да направят значителен опит да унищожат настъпващия конвой, отчасти поради ограничената въздушна мощ, с която разполагат въоръжените сили на Киев.

Следващите няколко дни вероятно ще бъдат критични.
Ник Рейнолдс, експерт по сухопътни войни, казва, че вярва, че макар руската армия да не е решила логистичните си проблеми, ще бъдат положени усилия за снабдяване на поне част от нахлуващите сили.

"Въпросът е дали ще бъдат в достатъчно добра форма, за да се опита да завършат обкръжението на Киев", казва Рейнолдс, "предвид физическите и психологически удари, които техните сили са понесли, докато са били в състояние на объркана дезорганизация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
208
4
 
1
 
! Отговори
nina преди 2 години
# Дежурен артелчик Да стерляш и убиваш хора не е записано в конституцията на Украйна,или бъркам? Значи изборът е на индивида,тоест не могат да те задължат да не напуснеш страната.
207
2
 
3
 
! Отговори
247 преди 2 години
Не само грузовик,но и хамали да товарят рублите,сам едва ли ще се справиш
206
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 247 -- Най-доброто нещо, което мога да те посъветвам е, да не ги обръщаш. Ако не вярваш, питай някой, който живее в Русия какво му се случва на банкоматите и в банките, ако има долари. За сега "денги нету".
205
1
 
2
 
! Отговори
247 преди 2 години
В рубли,но ще ти трябва грузовик хахаха
204
0
 
1
 
! Отговори
242 преди 2 години
Нали знаеш,че това което си написал няма как да е на 100% хахаха
203
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой да даде съвет доларите в какво да ги обърна.
202
4
 
2
 
! Отговори
Дедо Либен преди 2 години
Вярно е, че Сталин не моза да се справи с ШОФЬОРИТЕ, но пък маршал Иван Конев се справи с Берлин !!!!
201
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофоб,това не е руска армия а платени формирования.Ако беше редовна войска и наистина война,нали ти е ясно за колко щеше да приключи?И какво щеше да остане?
200
0
 
8
 
! Отговори
САДГЕ преди 2 години
Като гледам на какво инфантилно ниво са всички "световни лидери" и т. нар. "елит", почвам да вярвам във всякакви конспирации.
199
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама кааак,бее?Според украинското информбюро украинските части са притиснали уплашената руска армия в околностите на Москва,руската авиация е разбита (на ден по 50 самолета свалят)Путин е в бункер и всенародни въсрания в цяла Русия,че няма Мак Доналдс и Евровизия.
198
3
 
5
 
! Отговори
231 преди 2 години
Русофилик, да си ме чел да говоря против България и да съм казал,че Украйна е по хубаво място от България? Пиша,че путин е агресор, путин започна война,прехвалената руска армия е само в вашите глави,руския народ е под диктатура,вие сте предатели на България (малкото българи живеещи и пишещи от Бг) и че на Путин фалира Русия и края му е близо. И мога да ти докажа лесно и бързо дали съм такъв,за къфто ме мислиш и то на сухо,без да ти слагам гел,,,знаеш къде
197
4
 
8
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Никой не иска с Русия.Цял свят ги мрази:)
196
2
 
4
 
! Отговори
Компотьо преди 2 години
САЩ създадоха ковид разбира се, но не сами. Споменете си когато Китай не искаше да дава никаква информация на света за първите ковид пациенти, САЩ заявиха, че започват собствена операция с хакери и след няколко дни пробиха системата и взеха цялата информация за ковид. Превеждаха я и кво ли не и накрая МЛЪКНАХА! 100% има американска връзка, може би не само американска, ама те фармаците националности не е*ават...
195
3
 
10
 
! Отговори
До последния преди 2 години
Ако НАТО беше приятел на Окрайна би ги посъветвал да се предадът за да се спре разрушението и жиртвите, ....но Нато ще се бият ДО ПОСЛЕДНИЯТ цивилен украинец.... ЧЕСТИТО на печелившите!!!!
194
3
 
3
 
! Отговори
Дежурен артелчик преди 2 години
До nina --- Душа, това е война. Всеки трябва да защитава родината си. В България имате много странен начин на мислене и тълкуване думата ПАТРИОТИЗЪМ.
193
4
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
ВАРИАНТ за мир: Единствен разумен!!!! Зелински мисли за народ и държава вдига белото знаме дава безусловна капитулация и иска мир!!! Принуден вече байизкукуригал прави преговори с Путин и приема условията му от преди операцията!!!! Е защо ги ручаа жабетата!!!
192
4
 
1
 
! Отговори
nina преди 2 години
Много демократично на мирното население от мъжки род 18 + не им е разрешено да напуснат Украйна..
191
2
 
1
 
! Отговори
Rrr преди 2 години
как киев возьмем, отдохнем, и будем пиздить пиндосовских союзников, ну, там гдне базы нато. так что скоро огребете пиздюлей, придурки
190
2
 
7
 
! Отговори
Мдааа преди 2 години
Божеее... всичко е ясно, всичко е било подготвено!!! .... Война Русия Украйна няма, ВОЙНАТА е ФАЩ РУСИЯ ...... Хора гледайте в ютуб и се събудете... отворете си очите какви са ги мислили, планувани и свършили братята" американци!!!! ..... Сянката на ЦРУ" и политиката на САЩ 20 в.....ДЖОРДЖ ФРИДМАН... в ютуб.... https://youtu.be/aR4qa4SsMSc
189
2
 
2
 
! Отговори
СССР преди 2 години
До:До Анонимен 209 Боже че ди т.ъ.п Армията на Паулус няма нито една маст на СС а и допде се придаде за всеги шваба ликвидира Трима пияндуристанци ...Впрочем напомняш в тапомняш ми че Точно РККА извърши воено престъпление тогава отказвайки да извози Цивилнште от града и накрая ги изведе Вермахта ФАКТИ рашизма е по горам бок..лук и от хитлеризмОтговор: не се и надявай за бендеровците ой айдар, Азов и Домбасс няма да има прошка.. те си отиват директно в гроба

Спонсорирани публикации