Ходът на войната: Руската армия може да нападне Киев до 96 часа

Военните решават логистичните си проблеми
9 мар 2022 10:31, Нели Христова
316
Ходът на войната: Руската армия може да нападне Киев до 96 часа
Снимка: БГНЕС

Изненадващо хаотичната атака на Русия срещу Киев задържа хиляди войници и стотици превозни средства по пътищата на северозапад в продължение на няколко дни – но няколко военни анализатори смятат, че Москва постепенно преодолява логистичните си проблеми и може да успее да предприеме нападение срещу столицата в рамките на дни.

Влиятелният Институт за изследване на войната, базиран във Вашингтон, заключи в понеделник вечерта, че руските сили сега се "концентрират в източните, северозападните и западните покрайнини на Киев" в подготовка за "нападение на столицата в следващиге 24-96 часа".

Успехът на нападението, добавя мозъчният тръст, ще зависи отчасти от това колко ефективно руските войски са успели да "доставят снабдяване, реорганизират и планират" след първоначална инвазия, за която експертите смятат, че се е разпаднала поради погрешни предположения.

"Нито една част от военната операция не изглеждаше рационална или това, което бихте очаквали да направят", казва Майкъл Кофман, директор на програмата за руски изследвания в мозъчния тръст на CNA.

"Леко бронираните части изпреварват въздушното прикритие, правейки неуспешни опити да маршируват както в Киев, така и в Харков в първите дни на конфликта, отразявайки, че на войниците им е казано, че ще помогнат на Украйна да се освободи", обяснява Кофман.

Това, което се случи, бе, че една от руските колони, насочващи се към столицаталга , която бе дълга около 60 км и съставена от около 15 000 войници,  изглеждаше заседнала - с превозни средства останали без гориво или такива, които са се повредили. Това създаде голямо задръстване, което – поради ограничените налични пътища и калната околна местност – беше трудно за разплитане.

Изображенията в социалните мрежи на военни превозни средства, заседнали в калта, накараха един експерт да предположи, че руската армия е участвала в "лоши практики за управление на камиони", при които превозните средства са били оставени паркирани толкова дълго, че страничните стени на гумите са станали чупливи или дори са изгнили, което означава, че са уязвими за пробиване.

Но, изказвайки се на събитие, организирано от мозъчния тръст на Rusi (Royal United Services Institute), Кофман каза, че вярва, че "проблемът с логистиката се решава".

Постепенно, смятат експертите, Русия е станала по-внимателна и държи войските си в рамките на защитата на своята противовъздушна отбрана – докато в същото време проблемите на северозапада, вероятно най-прекият път за нахлуване към столицата, не е задължително да са били репликирани другаде.

Изглежда, че руските сили напредват на изток от столицата към предградието Бровари, според видео, публикувано в социалните медии във вторник, в развиващ се опит да обградят столицата.

И въпреки логистичните проблеми в северозападната част, украинските сили не успяха да направят значителен опит да унищожат настъпващия конвой, отчасти поради ограничената въздушна мощ, с която разполагат въоръжените сили на Киев.

Следващите няколко дни вероятно ще бъдат критични.
Ник Рейнолдс, експерт по сухопътни войни, казва, че вярва, че макар руската армия да не е решила логистичните си проблеми, ще бъдат положени усилия за снабдяване на поне част от нахлуващите сили.

"Въпросът е дали ще бъдат в достатъчно добра форма, за да се опита да завършат обкръжението на Киев", казва Рейнолдс, "предвид физическите и психологически удари, които техните сили са понесли, докато са били в състояние на объркана дезорганизация".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


316
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
188
2
 
8
 
! Отговори
Ей го виновника преди 2 години
САЩ сблъскват ЕС и Русия в Украйна заради дълговете сиЩатите преследват единствено собствената си цел за запазването на световната валутна система, базирана на долара, смята д-р по философия Пол Кристи .... .... https://blitz.bg/svyat/sashch-sblskvat-es-i-rusiya-v-ukrayna-zaradi-dlgovete-si_news872451.html
187
10
 
9
 
! Отговори
анонимен келеш преди 2 години
Добре,че тук в България вече се отървахме от тези Руски "умиротворители" като влезнахме в НАТО!Браво на Мони Паси!Иначе има една маса родоотстъпници от електората на БСП,Възраждане и Атака които се чувстват повече Руснаци отколкото Българи,но те са незначително малко:)Нямат думата:)
186
10
 
3
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
Да се спре интернета на Путин. И тук няма да четем повърнйите путаноидни. Абе що след като ви харесва россия на Путин не идете там? 1000 пъти ви питат нормалните хора това
185
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До колкото си спомням не Кирчо и Кокорчо, а един с повечко лой подаряваше на Путин кученца и му построи пАтока с 3 млрд народни пари.
184
7
 
3
 
! Отговори
72949 преди 2 години
След изказванията на другарката Путина, че набират сирийци за градска война, от Авганистан пратили писмо до Зеленски. Стягайте се за партизанска война, идваме да ви научим как да трепете руски кратуни и след 5 до 10 год. ще си върнете страната, после ще дадете малко ядрено гориво за лични нужди.
183
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Имате вируси в главата.Никой от Саксонците няма интерес да умирате,а обратно.Те имат нужда вие да живеете максимално дълго.Не Русия ти повиши жизнения стандарт.Напротив Путин и Русия ти спираха развитието с платени от Путин партии и медии в БГ.
182
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако се наложи 100% санкции на Путин и неговата Русия и пълна изолация,света ще се освободи от тази война за ден два.А е необходимо и да се разчистват нещата в Донбас,Крим и Донецк и виновните да бъдат наказани също така.Там имаше игра между Путин и хора от Украина.
181
6
 
10
 
! Отговори
да ви светна преди 2 години
Ако Русия не победи ни чакат тежки и тъмни времена, защото няма кой да ни защити от нагло саксонците които ще ни избият хуманно с нови и нови вируси! Българино, за нагло саксонците ние сме като украйнците! Враг от който трябва да се отарват. Инквизицията през средновековието ще ни се стори като благотворителна акция спрямо това което предстои да ни се случи!
180
5
 
2
 
! Отговори
ИнХП преди 2 години
Путин жив ли е? А шойгу? Предполагам ЛавроФ ще се върне жив от Турция и после,,,,ако путин е умрял лавров ще го замести. Да кажа на путяноидите:пия си хапчетата хахаха
179
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всяка руска *** може да си се *** и дървен.
178
3
 
3
 
! Отговори
Русия преди 2 години
Хахахахаха ду ся Кличкотата с кой са "млатеа" ф Киев и там другити херои??Жалка СМРАД прупаганда турско американска.окропити дадаа калашници на 20х затворника и ся тия мародерстват ф град и цяла осраина.Зелката е ф "бункер" ф Полша.Нека абичнити *** да мрът и да им тръбят чи са изтрепали пол руска армия и вечи са край Москва.
177
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Алооооу, пропагандата! Защо мълчите като пАтки, за био лабораториите, за които САЩ си признаха вече???? Интересно ало Русия не беше влязла в Украйна и не беше изнесла факти за това дали щяха да си признаят, *** мръсни! Ще трябва да обясняват на целия свят !!
176
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киев е нападнат от Путин от преди 10-13 дни.За какво говорите ?
175
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 96 часа и що се мотат толкова много, егати неподготвените, да нападат и да приключваме с тая драма, вируса се мота две години, сега нещам да ги чакаме и тях толкова дълго, да я почват, че да сваршва по някакъв начин
174
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СССР Ти де се си видял Фашист да се пресава това да не ти е помията на РККА Пък и в Украйна фашисти НЯМА....Армията на паулус в Сталинград например .. това което чака бендерлогите
173
12
 
11
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Светът ще трябва да се научи да съществува без СССР 2.0. Това е. Россиа = Северна Корея. Който си има вземане-даване с Россиа все едно подпомага тероризма.
172
10
 
7
 
! Отговори
До BREAKING NEWS преди 2 години
Туй не е бреакинг нюз бе, на всички им е ясно че Китай искат да направят от Русия васална територия и да и изсмучат петрола и природния газ за собствената си икономика - за китайците Русия е един вид бензиностанция с ракети.
171
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боби, глупости, разочарованието е изцяло за руската страна под формата на груз200
170
1
 
5
 
! Отговори
до факта преди 2 години
Само в петък ли гледаш Останкино.
169
7
 
6
 
! Отговори
СССР преди 2 години
До: Интересно, в Киев били фашисти, а в Москва - хуманисти.СССР: сравни действията на русската армия и тези на ЛДНР... Руските колони спират дори на светофари за да пропускат цивилните коли... А всички видяхме какво направи стрела -10 във оболон (в Киев)..Забележи , че в превзетите градове от ЛДНР никой не смее даже да се покаже с украинското знаме защото там не се съобразяват с такива зомбита.. Фашисти не спират пред протести а ги разтрелват!!

Спонсорирани публикации