Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област

Украйна призна, че е назначен нов градски съвет
27 апр 2022 06:46, Александър Попов
274
Русия "къса" от Украйна: Взехме контрола над Херсонска област
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната на Русия заяви, че нейните сили са "освободили" целия Херсонски регион в Южна Украйна, съобщи агенция Интерфакс.

Би Би Си не успя да потвърди това чрез независими източници, но по-рано днес украински регионален военен представител заяви, че руската армия е назначила нови ръководители на регионалната администрация и на градския съвет.

В публикация в Telegram Генадий Лахута заяви: "Вчера окупаторите завзеха помещенията на Херсонския градски съвет, премахнаха всички украински символи и смениха охраната им".

Кметът на град Херсон, Ихол Колыкаев, заяви, че отказва да сътрудничи на администрацията, назначена от руските войски.

Още по темата
"Оставам в Херсон и съм със жителите на Херсон, които преди повече от 18 месеца ми повериха управлението на нашия град", заяви той във Facebook.

В обръщението си към нацията във вторник вечерта украинският президент Володимир Зеленски призна, че руснаците се опитват да затвърдят придобивките си на завладяната територия.

"Те продължават да атакуват нашите войски край Харков, в Донбас", каза той. "Опитват се да издигнат предполагаемо "ново правителство" в Херсон и част от Запорожска област".

Областният административен център Херсон, град Херсон, беше превзет в първите дни на войната. По-късно обаче Пентагонът заяви, че руските войски частично са загубили контрола си върху него. Херсон е най-големият населен пункт, държан от Русия до момента.

Във вторник президентът Путин заяви, че боевете в Мариупол са приключили.

Стратегическият южен пристанищен град претърпя продължителни руски атаки, в резултат на което около 1000 украински бойци бяха обкръжени в завода "Азовстал".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
11
 
15
 
! Отговори
Ром"с преди 2 години
Хм,нима това е вярно..нали в последните новини от Украйна идваха,че украинците не отстъпват ,а напредват ..чудеса пък чудеса...интересно ,а кой пита бившият кмет на Херсон иска ли-не иска ли да работи с новатат аминистраия..той е аут вече..и не ми се вярва ,че Херсон и област ,че ще са в Украйна ,навярно ще са както е Донецк и Луганск..
83
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда, запознаха се с тризъбеца на Нептун, не се научиха. Скоро ще опитат и меча на крал Артур. Но не вярвам пак да се научат, дебела глава не увира лесно, по-скоро ще омекне.
82
11
 
5
 
! Отговори
Тенгри Кан преди 2 години
Интересно ми е, какви ще са новите държавни символи в Херсонска област, нали, защото там, яко чуф, а самата Украйна се управлява от евреи, като евреите и от двете страни искат да възстановят старата Хазария под една или друга форма. Затова е и войната. Херсон, така или ианче е еврейски.
81
17
 
15
 
! Отговори
Путински преди 2 години
Наглеци !
80
3
 
6
 
! Отговори
До марги преди 2 години
Марги маргииии, марги! Че то путин ако на мене трябва да се обажда да пита за такива неща, че то ....! Абе здраве да е, че инак май май друго нищо си нямате вие! :)
79
4
 
6
 
! Отговори
марги преди 2 години
До ...що не кажеш на Путин да ти се обади и да те пита?
78
23
 
19
 
! Отговори
... преди 2 години
Значи да приемем, че там окупират разни територии! И после така ли руснаците не се научиха от афганистан!? Та следват партизански войни! следват уружия за тези области доставяни от братята американци! предстоят взривове на разни руски казарми и техники! Абе както казах руснаците не се научиха от афганистан! Та така! Отделно, че още не е ясно какво точно са завладели и какво не са точно завладели!
77
35
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Сега започва трудното за рашките.Така завладяха и Афганистан.Местните бойци ги разковаха от бой и накрая се изнесоха.В Украйна ги очаква същото.
76
25
 
36
 
! Отговори
юсуф преди 2 години
Само така ,братушки. Бой по подлите хазари.
75
16
 
28
 
! Отговори
до 178 преди 2 години
До Анонимен - с буква Z се маркират Zомбирани краVVVарски поDL0ги като теб!
74
31
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не са взели. Едвам са събрали 20 колаборационисти и са ги назначили за нов градски съвет, но доколкото разбрах е гръмнала бомба по време на учредяването и са загинали повечето от новоназначените началници.
73
19
 
52
 
! Отговори
ДА ИЗМЕТЕМ ГЕРБ преди 2 години
Следват Николаевска и Одеска област, така Украйна остава без излаз на море. После идва свързване с Приднестровието в Молдова...
72
49
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С буква Z се маркират Зомбитата. Цялата Русия е Зомбирана.
71
33
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Слава на Русия!
70
29
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво, Русия!
69
58
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баба Ванга е казала, че човек с буквата В ще спечели войната, обаче е забравила да допълни, че става въпрос за Владимир Зеленски.
68
49
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Светът стана двуполюсен, а Русия си избра да бъде част от Китай. След 5 години руснаците ще се чудят къде да емигрират. Ще си скубят косите за глупостите, които сътвориха 2022г
67
10
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Западната олигархия създаде източната и сега двете олигархии воюват за ресурси и влияние.Не забравяйте,че противоепидемични мерки бяха наложени и в Русия,а в Китай бяха и са най-драстични.А Зеленски прокара закон чужденци да имат право да купуват земя в Украина по време на пандемията.Ако Русия спечели ще запази ресурсите си и ще придобие нови.Ако САЩ спечели светът ще остане еднополюсен.Всякакви други мотиви за инвазията в Украина са за консумация от населението.
66
73
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е военнопрестъпник. Русия е агресор, а армията е окупационна. Войната ще продължи дълго и много хора ще бъдат убити, ранени или прогонени от домовете им. Чудя Ви се на какво се радвате!?
65
28
 
71
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Територии,които са ви дадени от Русия по времето на СССР,ще си ги...приберат обратно. Едно...куче,като не знае как да лае,само вкарва...вълка в кошарата.

Спонсорирани публикации