Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога

Не знае къде е получил и шофьорска книжка
Обновена: 10 апр 2023 18:50 | 10 апр 2023 14:19, Нели Христова
245
Семерджиев с объркващи показания: Не помни катастрофата, не употребява дрога
Снимка: БГНЕС

Доста объркани показания даде Георги Семерджиев пред съда. Мъжът, обвинен за смъртта на двете млади жени след катастрофата на столичния булевард "Черни връх", заяви, че не той е карал колата. В автомобилът били трима души.

"Не съм карал аз колата, а друг човек, той искаше да наеме колата. Бяхме трима, аз, този, който щеше да наема колата. Той комуникират с тях през Instagram", обясни той пред съда и добави, че първо е карало момче и момиче, после уточни че били две момичета. След 10 минути обяснения Семерджиев каза пред съда, че е карало момиче, но не успя да обясни кои са били хората в колата.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета".

"Спряха ме за проверка и ме тестваха за наркотици. Не ме задържаха и аз си тръгнах, защото никой не ме задържа. Не бях употребил, не знам защо теста е положителен. Не знам защо не отидох на кръвна проба", свидетелства още той.

Семерджиев заяви, че има шофьорска книжка от Швейцария, но така и не си спомни къде точно я е изкарал.

"Не помня коя година се явих на изпит там. Нямам българска шофьорска книжка. Мисля, че в Цюрих ми издадоха книжка. Вероника Никифорова беше с мен и видя как ми издават книжката, ние бяхме заедно. Човек ми я даде в Швейцария тази книжка. Това беше отдавна и не мога да се сетя къде точно. Представи се за длъжностно лице", каза той.

Обвиняемият твърди, че няма спомени от нощта на катастрофата.

"Имам спомени до инцидента. Може би управлявах "Ауди"-то с немска регистрационна табела. Имам от къде да я взема, не е издадена от надлежен орган. Правя снимки на коли, които давам под наем. И, за да изглежда, че имам повече коли, ползвам тази табела. Знаех, че ме издирват заради спирането в Студентски град, разбрах от от мои източници. Не съм употребявал наркотици в деня на катастрофата, както и предните дни. Във въпросното "Ауди" не съм пренасял наркотици. Може да съм возил познати, които употребяват наркотици, но не знам конкретно кой. Колите се дават рент-а-кар и може някой да ги е оставил".

Обвиняемият каза още, че не е виждал показаните му на снимки наркотици, намерени в автомобила му.

"Не управлявах аз автомобила в момента на катастрофата. Друг човек го управляваше, искаше да го вземе рент-а-кар. Тръгнахме от паркинга на "Макдоналдс" и той управлява няколко минути до инцидента. В колата бяхме шофьорът, аз и още две момичета. Аз включих полицейската лампа, за да караме по-спокойно, защото всеки като види полицейска кола ще спре. Виждах светофара и казах на шофьора да намали, но той не намали. Очаквах таксиметровият шофьор да спре, но той не го направи. Спомням си преминаването на кръстовището и след това нещо не си спомням. Спомените ми се върнаха вкъщи, когато се събудих сам. Помня, че влязоха полицаи. Бях без дрехи. Бутнаха врата и влязоха полицаите. Не си спомням аз как съм влязъл. Никога не съм употребявал наркотици", обясни той.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


245
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
2
 
! Отговори
В. преди 1 година
Спомням си инструктора. Дацата. Все едно от филма Дами канят. Някои курсистки. Някои маршрути. Малко от изпита. Гишета не помня. Да получиш книжка не е постижение. Някога връзкарчета не ровеха в данните на КАТ.
173
1
 
31
 
! Отговори
Въпрос към шофьорите преди 1 година
Има ли някой, който не помни КОГА И КЪДЕ се е явил на изпит и къде е получил шофьорската си книжка??? Конкретната дата и ден е трудно да си спомнихчовек, обаче помни месеца и годината и особено самият изпит като стресова ситуация и къде фактически е получил книжката. Аз съм на 44 години, взех книжка преди 27 години и още си помня маршрута на изпита и от кое гише си получих книжката.
172
0
 
28
 
! Отговори
Вижте преди 1 година
Предлагам 100 човека или повече, само с по един камък да го чакаме пред съдебната на излизане, е все някой ще го уцели по гнусната физьономия
171
1
 
16
 
! Отговори
А преди 1 година
Бай Ставри ще го подсети.
170
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Както и никога не се е татуирал! Вервайте!
169
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Горките му родители на това същество. Те не са искали такова дете с изпържен от кокаин мозък. Горките хора, сигурно плачат цял ден
168
0
 
17
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
има ли роднинска с Атанас Семерджиев???ако...дс и комунистите ще го отърват...както обикновено правят комунистите...убиват децата ви...и са невинни...имат си съдебна!!!САЩ и Свободният не са слепи...надяваме се!!!
167
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи Семерджиев не помни полицайката Симона, гаджето и полицая Мирослав, кой е возил в колата си, откъде има книжка. Той сигурно и себе си не би познал в огледалото, та затова се е татуирал така.
166
1
 
2
 
! Отговори
169 преди 1 година
След Освобождението имаше раздвижване. Амампосле пак се попна с това, да ина спокойно население ...
165
0
 
27
 
! Отговори
Тоя ма кара ... преди 1 година
... да бъда подръжник на смъртното наказание :)
164
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кога ще го бесим тоя ва?
163
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този сам се описва като някакъв умствено изостанал човек, което означава само едно, той никога не трябва да кара кола щом толкова не помни. Хората които са изкарали книжки преди 30 - 40 г. прекрасно си спомнят кога, как и къде.
162
0
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До кога българите ще търпят тези подигравки от правосъдието. Всякакви убийци се освобождават след разиграване на какви ли не циркаджийски номера и това е от над десетилетие и всички мълчат. Днес може да не си засегнат лично, но утре никой не ти гарантира. В провинцията хората са тотално смачкани и оставени на произвола на съдбата.
161
0
 
24
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Нека позная : не ползва дрога, било е лекарството за акне, като на убиеца на М. Цветков?
160
0
 
43
 
! Отговори
Ни срам, ни очи преди 1 година
Трябва закон за съдене на адвокатите, които учат престъпниците как да лъжат.
159
0
 
27
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
За толкова знакови убийства и дела се влачат десетки години по родните съдилища.То нацията забрави какво е станало, само роднините останаха преследвани от вечна мъка, а съдът още не е способен да излезе с финална присъда.Например убийството в Борисовата градина.2015 стана, края на 2022 го осъдиха на 6.5 години, като присъдата не е окончателна.Те повече години се влачи делото отколкото е присъдата.На Милен Цветков убийството и, то се влачи още по съдилища. Колко други такива знайни и незнайни има
158
0
 
33
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Нищо. Да му дадат 25г. без право на помилване за да полежи и да има достатъчно време да си спомни всички тези "подробности", които сега е забравил. Този определено на никой няма да липсва...
157
1
 
20
 
! Отговори
todor преди 1 година
Докога ще ни занимавате с тоя боклу!! Пълна порнография е и съдебната ни система..на балами ви правят и не висрам за кирливи пари се продадохте всички !!!
156
0
 
18
 
! Отговори
Kuki преди 1 година
След кастрация и електрошок ще стане кротък и няма да вкарва в риск и в разходи обществото.
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не помни катастрофата, не помни да употребява дрога

Спонсорирани публикации