ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!

Те са "за" мажоритарен избор и намаляване на субсидиите
9 ное 2016 12:07, Екип на Dnes.bg
224
ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ и БСП обявиха подкрепа за резултатите от референдума на Слави. Така независимо дали е под или над бариерата за задължителност, парламентът се готви да приеме решенията от него - въвеждане на мажоритарен избор за депутати и намаляване на партийната субсидия.

Още по темата

"Обсъждаме варианта референдумът да бъде подкрепен. Той е подкрепен от три и половина милиона души. Мажоритарният елемент е хубаво нещо", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той припомни, че при едни от последните промени в Изборния кодекс от ГЕРБ са предлагали смесена избирателна система - мажоритарна и пропорционална. От БСП обаче били против. 

"Оттук-нататък трябва да се съобразяваме с тази форма на пряко допитване", каза още Цветанов. 

Той обясни, че все още няма политическо решение за подкрепа на референдума, но това са общите настроения в ГЕРБ. Той обясни, че партията им ще подкрепят и намаляване на държавната субсидия, но след анализ. 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията й ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс. Тя също обясни, че БСП отдавна иска мажоритарен избор.

"Първата промяна за мажоритарен избор беше на БСП и то преди години", каза шефката на социалистите. 

Нинова каза, че субсидиите на партиите трябва да се намалят. "Ще бъдем конкретни за това колко трябва да бъдат в предложенията си", каза още червената лидерка.

"Какъвто и да е рискът за партиите, в момента е важен вотът на хората. Или ги чуваме, или следващият им сигнал ще е фатален", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Борисов:Референдума е виновен!
165
3
 
14
 
! Отговори
Лили преди 7 години
Утре се събираме в 18 ч. пред ЦИК - между Министерски съвет и Президенството на триъгълника да ги разкараме тези скапани ***
164
3
 
8
 
! Отговори
seira преди 7 години
ЕСТЕСТВЕНО, ЧЕ ГЕРБ И БСП ЩЕ СА ЗА МАЖОРШТАРНА СИСТЕМА И ДРАСТИЧНО НАМАЛЯВАНЕ НА СУБСИДИИТЕ!!!ТАК МНОГО ПО-ЛЕСНО ЩЕ СИ "НАПАЗАРУВАТ" ДЕПУТАТИ И ЩЕ ПОПРЕЧАТ НА МАЛКИТЕ И НОВОСФОРМИРАЩИТЕ СЕ ПАРТИИ ДА РАЗВИВАТ ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ!ЦЕЛТА Е С ПОЛИТИКА ДА СЕ ЗАНИМАВАТ "НАШИТЕ ХОРА", А БЕДНИТЕ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИ, ДА НЯМАТ СРЕДСТВА ЗА УЧАСТИЕ В ПОЛИТИЧЕСКИЯ ПРОЦЕС!!!
163
2
 
10
 
! Отговори
Нещо мътно преди 7 години
Референдумът е нож с две остриета, специално в нашият случай.Давам един сценарий, дано да грешаВ момента се планира заселване с талибани, след няколко години тези люде ще имат право да гласуват.В даден момент се инициира референдум за отделяне на автономна област от България, българите сме не повече от 3000000, сметнете 500000/600000 талибана + 1000000 роми+ 1500000 турци. До момента когато стане това българите ще намалеят още, ха сега сметнето какво ще стане!!!???. Дано греша
162
0
 
6
 
! Отговори
България преди 7 години
Дим и мъгла ! Майстори на късия разказ!
161
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвайте на червените ***, и от двете партии -БСП иГЕРБСамо след балотажа ще се откажат от обещанията си иняма да позволят никаква промяна!Само наивниците вярват на мошениците -комунисти.
160
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ще пуснем !?Алоо вече сте пътници,без обратен билет!
159
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хъм толкова бързо да омекнат, не е за вярване. Дали няма някоя врътка тука ??? ДА не се случи това, което вещаят всички - по този начин само богатите корпорации ще имат представяне в парламента.
158
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 162Ми просто няма да гласуваме за тях, бе умен.
157
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
охооо явно снощи някой е гледал живата връзка в шоуто до вчера бяха против а сега .... хехехехе
156
7
 
7
 
! Отговори
шахтаааа преди 7 години
Ще пуснат. Референдума. На Слави. В канала!
155
2
 
25
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Усетиха тоягата,но тя вече е в замах ,няма спиране!
154
0
 
9
 
! Отговори
Край преди 7 години
Отелно къде се венчаха за депутатстването ами и всека сутрин от телевизора помия бълват. Каквото и да пуснеш Цветанов, нинова, Борисов, и подобни умници акъли дават. МАЖОРИТАРНИЯ ВОТ в два тура е водата от тоалетното казанче.
153
0
 
20
 
! Отговори
Край преди 7 години
За Цв. Цв.х "мажоритарният елемент е хубаво нещо" Ти му викаш куме Иване то гледа за ..... да те хване. Искаме мажоритарни избори бе физкултурник апартаментен - не ти щем мажоритарния елемент, преференциите и другите пунтипластики за вечно присъствие в парламента.
152
0
 
6
 
! Отговори
г а в р а ! преди 7 години
Гавра !Гавра!Гавра!
151
4
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
Късно е,народът идва за вас господа управляващи,да ви помете !!!
150
0
 
14
 
! Отговори
кгб преди 7 години
Ще вкарат въпросите в парламента и ще се отрекат.така се нашушукаха за да приспят референдумистите .,за сваляне на напрежението.Вижте първо отрязаха половината въпроси ,сега ще опрВят и другите и пак кервана ще си вървии
149
1
 
5
 
! Отговори
bas преди 7 години
XA NA BAS 4E SLED,NEDELQ I BSP I GERB,6TE ZABRAVQT KAKVO SA OBE6TALI I PAK NI6TO NQMA DA SE PRIEME??? TAKIVA GI SLY6AM VE4E POVE4E OT 25 GODINI,BLAJENNI SA VQRVA6TITE
148
1
 
2
 
! Отговори
оптимист преди 7 години
До пешоверно ли, ехаа. ну, маладец! паживьом - увидим.
147
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Пешо, тези отделни хора ще са от ГЕРБ, БСП и ДПС, защото при тях е парата и организацията.