ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!

Те са "за" мажоритарен избор и намаляване на субсидиите
9 ное 2016 12:07, Екип на Dnes.bg
224
ГЕРБ и БСП: Пускаме референдума на Слави!
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

ГЕРБ и БСП обявиха подкрепа за резултатите от референдума на Слави. Така независимо дали е под или над бариерата за задължителност, парламентът се готви да приеме решенията от него - въвеждане на мажоритарен избор за депутати и намаляване на партийната субсидия.

Още по темата

"Обсъждаме варианта референдумът да бъде подкрепен. Той е подкрепен от три и половина милиона души. Мажоритарният елемент е хубаво нещо", каза шефът на депутатите от ГЕРБ Цветан Цветанов.

Той припомни, че при едни от последните промени в Изборния кодекс от ГЕРБ са предлагали смесена избирателна система - мажоритарна и пропорционална. От БСП обаче били против. 

"Оттук-нататък трябва да се съобразяваме с тази форма на пряко допитване", каза още Цветанов. 

Той обясни, че все още няма политическо решение за подкрепа на референдума, но това са общите настроения в ГЕРБ. Той обясни, че партията им ще подкрепят и намаляване на държавната субсидия, но след анализ. 

Лидерката на БСП Корнелия Нинова обяви, че партията й ще внесе предложения по трите въпроса за промени в Изборния кодекс. Тя също обясни, че БСП отдавна иска мажоритарен избор.

"Първата промяна за мажоритарен избор беше на БСП и то преди години", каза шефката на социалистите. 

Нинова каза, че субсидиите на партиите трябва да се намалят. "Ще бъдем конкретни за това колко трябва да бъдат в предложенията си", каза още червената лидерка.

"Какъвто и да е рискът за партиите, в момента е важен вотът на хората. Или ги чуваме, или следващият им сигнал ще е фатален", каза тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


224
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
3
 
14
 
! Отговори
пешо преди 7 години
явно много хора не са наясно за какво става дума!за какъв три или четири партиен кабинет говорите бе,при МАЖОРИТАРЕН избор НЯМА партии,гласува се за отделни ХОРА!
145
2
 
3
 
! Отговори
hahahah преди 7 години
Vsichki sa uplashiha ot horata :) mishotsi. Do vchera vsichki byahte sreshtu referenduma, da ama ne, ne moje da nalagate na horata kak i za kakvo da glasuvat...a sega pak shteli da podkrepyat :) mishotsi :)
144
0
 
3
 
! Отговори
лютаракия преди 7 години
Чугунени те кра туни са се железобетонирали в парламента и никаакъв фандък няма да пуснат.Мислят се за равни богу ,не били като избирателите.Цоцат нектар и амброзия.
143
3
 
7
 
! Отговори
Оня преди 7 години
Аайде слави го подкрепиха герб и бсп ... иии ко стана ся? лъсна ли чий *** лиже?...въперки че беше очевидно... ама някои само си мислят че са умни и красиви май май
142
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Очаквайте в следващия парламент 240 местни мутри и олигарси. Гологлавия Ви го турна абдaли!
141
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
С колко гласа при сегашната пропорционална система влезе Бат Сали в Парламента ?
140
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Митнг на грозните пред ЦИК.Надявам се моят вид да ги уплаши.Оставкаааааа
139
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Как ще се яви на избори някой "много умен" с 2 лв. в джоба? Ще тръгне по фирми и бизнесмени да търси пари за кампания и ще стане зависим от тях. Ще имаме парламент от милионери и защитници на лобита и корпорации - пълен кинеф!
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Славирендума е изцяло в полза на *** от ГЕРБ и БКП /БСП+ДПС/
137
3
 
13
 
! Отговори
Крали Марко преди 7 години
Всеки разправя колко грешен ще е мажоритарният вот!И защо? Защото в парламента биха влязли хора като Марешки и Динко от Ямбул ли? Аз невиждам нищо лошо. Даже по-добре хора с мнение отколкото разни пионки които само хрантутим. А за това че в определени райони биха били спечелени от ДПС - ми то и сега си е така. Нима в Кърджалий от 15г. оправлява някой друг? Вижте кои са кметове и областни наместници!Но тогава вече ще можем да говорим и за отзоваване на тези които неспазват обещанията !
136
1
 
9
 
! Отговори
V преди 7 години
Само участвалите в референдума да не опищят, че променените закони не са баш като във въпросите:- задъжително гласуване: ми, то и сега си е такова- мажоритарен вот: кеф ти 50% мажоритарен, 50% пропорционален. Бат Съли не влиза мажоритарно, но пък жлиза пропорционално от друг район. Избирателят прави фелац.ио- субсидия: ще я намалим, ама не от сега, ами от малко по-късно, да, малко ще я намалим. Не на 1, а на средноевропейско ниво от 10 лева. Избирателят прави фелац.ио
135
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Оставка на цик сутринта как надменно се държеше вън на трите агенции и те не се знае дали не са в далаварета с радев
134
2
 
11
 
! Отговори
нашенска реалност преди 7 години
До Анонименумните са само 20 процента и усетиха капана преди допитването въпреки примамливия аромат на швейцарско сирене, останалите мишлета продължават да подскачат революционно на площада пред ЦУМа, вдъхновени от борбата на Славчовите сиромаси срещу статуквото, а троловете, които допреди година пееха "Бареков е висок и красив", сега са с нов рефрен по опорните точки.
133
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Референдума трябва да го бъде защо каква е тогава тая демокрация я ми обеснете защо се въведе задължително гласуване как ще задължиш човек против волята му това трябва час поскоро да се махне
132
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Щели да приемат ......таши. ак. Никакво отпускане.Трябва да се види истината ЦИК как прави избори по поръчка.Нов референдум за изборен кодекс веднага.
131
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не подкрепям никого но това е пълно безумие или не са им дали заплата или никога не са били то като знаем на кои са що.се и учудвам затова не мисля да чета простотии
130
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
#142"Надявам се, че по-умните разбраха КОЙ поръча и плати реферндума, при трипартиен парламент,както се очертава, дпс ще е на власт 1000 години."Първо ГЕРБ платили да се потулят гласове и референдума да не се приеме, сега платили, защото искали мажоритарна система и "трипартиен парламент". Айде да си признаете, че просто ви предложиха референдум и вие гласувахте за него без въобще да имате представа какво правите.
129
4
 
11
 
! Отговори
Shark преди 7 години
Какво значи "пускаме" бе, вие за кои се мислите бе *** до.л.ни. На какви се правите, на господ ли, не знаете ли че това не зависи от вас. Или май схванахте с птичите си мозъци че назряваше бунт и решихте да "пускате", какви сте вие че да пускате или да не пускате вота на хората??
128
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Гледаите каква реклама доскоро един саит рева за демокрация днеска същия тоя саит реве за радев е какво става тука местен саит ми се пише на демократичен ажеба ясна работата
127
3
 
10
 
! Отговори
П.Петров преди 7 години
Не подкрепям исканията в референдума, но след като народът е гласувал с такова мнозинство какво означават "ПУСКАТ" ?!?ГЕРБ и БСП да не държат Господ за шлифера, че те да решават какво да "пуснат" и какво не ?ЕЙ ! ДА НЕ ЗАИГРАЕ ДЪРВОТО !