Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика

Ваксината "Спутник V" не е панацея, но е по-изпитана от другите, смята той
Обновена: 29 яну 2021 14:35 | 29 яну 2021 14:35, Красимир Ангелов
156
Мангъров с оценка: COVID-19 – малко медицина, много политика
Снимка: БГНЕС

В темата за Covid-19 има много малко медицина и много политика. Това обяви доц. Атанас Мангъров в интервю пред БНР, след като стана ясно, че ще се кандидатира за депутат от листата на АБВ.

По думите му този „неособено тежък медицински проблем“ се използва за чисто политически цели не само тук, но и в цяла Европа и САЩ.

Той обясни, че макар и да е говорил много по медиите в последните месеци, не е бил чут. "Чу ме само премиерът Бойко Борисов", заяви той. 

Още по темата
"АБВ са от моята страна на бариерата. Това, което се случва в политиката, се основава на медицински решения, които са неадекватни и непонятни за мен. Явно начинът да се променят нещата е този. Моята цел е да се опитам да помогна от медицинска гледна точка на това, което се случва в страната", обясни още инфекционистът, който добави, че и партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" скоро "ще дойдат от правилната страна на бариерата" по отношение на темата с коронавируса.

Мангъров отново посочи, че ако е настоявал да влезе в политиката, е щял да бъде кандидат на друга, по-голяма партия и вече да е бил ваксиниран „поне 2 пъти“.

"Моята цел не е да вляза в политиката", заяви той. Специалистът обясни, че обиколките му с лидера на партията Румен Петков за срещи с хора в страна преди няколко месеца са били с цел да разяснява здравни теми, а не като политическо представяне.

"Винаги съм бил много десен човек, не съм ляв. В АБВ съм чисто от медицинска гледна точка - като лекар", подчерта той.

Той изрази мнение, че действията на управляващите за борба с коронавируса нанасят икономически, финансови и психически щети.

Според Мангъров, ако ваксините действат и на старите, и на новите щамове, би трябвало и старият, и новият щам да имат един и същи антиген и хората, които са изкарали стария щам, не би трябвало да се разболяват от новия.

Той зададе въпросът какво ще правим, ако ваксината на "Астра Зенека" не трябва да се поставя на хора над 65-годишна възраст, а България е поръчала най-голям брой от тези ваксини. "Държавата не е сбъркала, тя се води по решенията на Европейската комисия. Ние сме закупили котка в торба. Правим нещо, но не знаем какво точно правим", коментира още той.

Според него ако караме със същите темпове на ваксинация, ще има да се ваксинираме в следващите между 5 и 10 години.

По думите на доц. Мангъров руската ваксина "Спутник V" не е панацея, но това което я отличава е, че "тя се позовава на една технология, която е в употреба от повече от 10-15 години и от тази гледна точка тя е доста  по-напред с материала".

"Не е по-добра, тя е по-изпитана", отчете той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
138
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Круела написах долу!
137
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя си написа кратка автобиография - "Малко медицина, много политика!"Вируса щеше да изчезва до есента, той дипломи щеше да къса!С наглостта и амнезията, какво е говорил вчера, точно си улучи партията. И с *** биха си били лика-прилика.
136
0
 
1
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Тоя пак ли го активираха от партия АБВ? Пълен резил. Депутат щял да става?!? :)))))))))))
135
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия ще ме накарат накрая да гласувам за Мангъров!!!Проблемът с пандемията според мен е достатъчно тежък и сериозен.Наложените насилствени "мерки" срещу пандемията обаче още повече утежняват ситуацията!!!
134
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 143 и какво точно развенчаваш с тази информация?
133
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има една болест която развенчава всички схващания на Мангъровци,това е ,,испанският грип" от 1918-20 год.Испански е защото Испания е неутрална по времето на ПСВ няма цензура и медийте информират за огромната опасност.В България умират 80хил. души в Сърбия над 180хил.Гърция 120хил. ,Китай (от където най-вероятно е тръгнал вируса)9млн. и т.н.За сведение на ,,Мангъровци" в САЩ за не носенето на маски на обществени места е струвало глоба от 100долара,за онова време това са много пари.
132
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Последната политическа мода да станеш политик,задължително управляващ е да си тотално против всичко което прави правителството,да не оценяваш труда на другите,дори положителното,да обиждаш презрително,да унижаваш,да чертаеш черни краски,на бялото черно,подигравателно и злобно,компромати и да не предлагаш нищо.Ей това е новия кандидат политик или партия от бившите отвън,че и нови лакомници.Пробват ни,колко ни е,колко са рибите и заблудените.Че и Мънгата!
131
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Лъжец,мискин!През цялото време прави политика и дрънка небивалици.Не бил ляв,дръжки,важното е има изява,да е ултра контра без оценява труда на другите вкл.и на колегите си които се молеха хората да спазват мерките,защото изнемогват и няма места.Сега стана реклмално лице на руската ваксина,до вчера беше против ваксините.И руската и на Астра Зеника са почти идентични,но и затова лъже.
130
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо несвързаните приказки на Мангъров пак се отразяват?
129
2
 
5
 
! Отговори
Солюшън преди 3 години
Има, бабо Гице и за васМента, глог и валериан.
128
7
 
4
 
! Отговори
Баба Гицка преди 3 години
Мангърче, имаш ли някое чайче да ми дадеш против вируса, че моите свършиха, баби.
127
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
не може да опровергае факта,че вирус има и че хората се разболяват често доста тежко или губят най-ценното- живота си------ Ти също не можеш да докажеш твоята теза.Даже на момента виждам лъжа в това, което си написал.
126
5
 
3
 
! Отговори
ПАНДЕМИЯТА преди 3 години
Изкара наяве такива като тоя, които за власт, пари и слава биха минали и през трупове.
125
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Винаги съм бил много десен човек, не съм ляв. В АБВ съм.............Взаимно изключващи се твърдения.
124
12
 
7
 
! Отговори
Отврат преди 3 години
Поне стана ясно кой е!!!! АБВ! Нямам повече коментар! Един обикновен русофил е докторчето ... затова и Спутника му е в главата и е част от дезинформационната кампания
123
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Микой не ти налага нищо, човекът е дипломиран медик и освен това е гражданин с право на мнение.
122
15
 
13
 
! Отговори
нямам думи преди 3 години
Не може личното мнение на един некомпетентен човек като него да се налага на хората.Да си мисли каквото иска, не може да опровергае факта,че вирус има и че хората се разболяват често доста тежко или губят най-ценното- живота си. Това е гав*ра с тези хора.А ваксините още от много отдавна са спасили хиляди човешки животи, това не може да се опровергае с никакви мангърски доводи.Много епидемии е имало и са преборени точно с ваксините,не с чай или супа.А колко много хора е можело да бъдат спасени?
121
8
 
8
 
! Отговори
да,да преди 3 години
Не може човек,който изобщо не е наясно какво говори да определя какво и колко знаят учените в световен мащаб.Не всички като него гонят политическа кариера на гърба на хората, а напротив, правят всичко възможно,за да откриват новости и да помагат на хората.Има ли представа колко труд и знания от хиляди хора по цял свят е създаването на една ваксина? Лесно е да дрънкаш какво ли не на всеослушание и да извличаш лична полза.Тези,които отричаха вируса, го преболедуваха, други умряха невярвайки в него
120
14
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз като бях болен и едвам прескочих трапа сега на Мангъров ли да вярвм,че вирусчето е безобидно или на мен си да вярвам. Щото в дните когато едвам дишах не ми беше никак смешно.
119
11
 
18
 
! Отговори
9К51 преди 3 години
Мангърката и той по обичайната схема .... използва кризата с короната, тичаше по студиата, направи си добра безплатна реклама .. и сега се кандидатира за депутат .... те това бил зорът!!!