ДПС залагало на млади хора и добри експерти за депутати

Има процедури и критерии за номиниране на народни представители
32
ДПС залагало на млади хора и добри експерти за депутати
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„По численост и качество ДПС има най-силната младежка структура дори в Европа. Затова кампанията в интернет няма да е проблем за партията. Освен че сме набрали хора за секциите, вече имаме и по три резерви“. Това каза пред БНР Хамид Хамид от ДПС и зам.-председател на правната комисия в парламента.

ДПС е приело процедури и критерии за номиниране на народни представители.

„Ще заложим на хора, които споделят идеите на ДПС и либерализма, достатъчно познати в обществото. Но ще заложим и на много млади лица. Кандидатите ще бъдат експерти в различни области. Политиката трябва да е състезание на идеи и програми. Трябва да се сложи край на този аритметичен модел на управление. Три ябълки плюс три круши никога не правят нито шест ябълки, нито шест круши“, каза той

Хамид определи като „странна“ е идеята за прокурор, който да разследва главния.

„Висшият съдебен съвет има възможност да контролира главния прокурор по всяко време. Всяко действие или бездействие от страна на главния прокурор ще представлява уронване на престижа на съдебната власт. На това основание ВСС може да се събере за 10 минути и може да отстрани главния прокурор от длъжност. Няма нужда от създаването на подобни съдебни франкенщайни“, допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: ДПСдепутати
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са едни от най-големите крадци на България
27
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Залагат на СлаФчо ЧалгатаТрифоноф.
26
0
 
2
 
! Отговори
до 21 преди 3 години
Движението за права и свободи е центристка политическа партия в България, ползваща се с подкрепата главно на етническите турци и други мюсюлмани в България, определяща се като либерална партия и член на Либералния интернационал.
25
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имайте в предвид,че падне ли това управление,мутрите може би пак ще се върнат във властта, да не дава Господ!Например Слави е свързан с мутренските среди, а и не само той.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Цв. ЦветановАко трябва да избирам между Пеевски и Цветанов,ще избера със сигурност Пеевски, Цветанов е опасен и вреден за България ,хората се страхуват от него и страната живее в страх,той не трябва да влиза в политиката!
23
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До гражданин на СофияАми направете ДПС българска партия тогава,с български депутати или смесени.И без това ДПС са европейска партия. ГЕРБ не е лоша партия,но ръководството им не става и трябва да заменят калинките с компетентни хора в различни области.
22
1
 
1
 
! Отговори
ДПС разчита преди 3 години
на ..., които почти говорят български!Вж. Мустафата.След витиеватите Доган и Местан са много зле. И при тях падна ниско летвата.Ама Де Белянчо им стига.
21
5
 
3
 
! Отговори
гражданин на София преди 3 години
Част от пишещите коментари внушават знак на равенство между ГЕРБ и ДПС, което меко казано е абсурдно!Кой не влиза в Парламента - ДПС и БСП, следователно те сав задкулисни връзки, една етническа и една проруска партия.
20
2
 
2
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Разбира се, сред племената, чрез близкородствено размножаване се въдят изключително голям % млади аутисти и полуиди оти по - изкривени и от вождовете си.!.
19
1
 
5
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 3 години
Може ли някой да ми каже, каква е тази партия ДПС? Нали в БГ е демокрация...
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно млади турци правят арменския геноцид в 1915 г. и в Македония в 1910 г. Фердинанд и тогавашното СДС подкрепя младите турците, а ГЕРП не признаха геноцид в 2015 г. заради приятеля си Ердоган на Борисов.
17
1
 
2
 
! Отговори
123 преди 3 години
Пеевски
16
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС разчита на млади ромове ..щот вече 8 мандата в НС ,нямат срам тия
15
3
 
11
 
! Отговори
Ние от ГЕРБ преди 3 години
Избираме нашите кадри от помощните училища и чалга бардаците!Изискването е само да слушат!Дори миже да не могат да четат и говорят!
14
7
 
7
 
! Отговори
Каза ли ви Доган ?! преди 3 години
Пътя на България към Европа минава през Босфора.
13
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Млди стари,от Дпс,Бсп,Герб все тая. Всеки глсува както му нареди вождът на партията. Няма грам смисъл от депутатите. Не смеят да гъкнат и да гласуват дори за една хубава идея ако е предложена от друга партия и нямат разрешение от лидерът да ги подкрепят.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде ли се изучиха тез бъдещи Иксперти?За 30г в управлението на страната се изредиха "кадърен " до "кадърен" и "експерт" до "експерт"..крачим яко ..все нещо се надяваме да стане ..при поредните Иксперти
11
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДПС са най-истинските българи !
10
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 6, не до 7
9
1
 
15
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
аз младите хора ги видях в автобусите да бранят доган в нс кои са младите хораза депутатите на дпс няма ли мандатност едни и същи 100 години ще ги гледамекак обръчът от фирми съсипва българия и никакво гласуване на турски граждани сбълг документи да си правят бълг партия в турския парламент и с нас да не сезанимават