БСП не стига на Радев за втори мандат, той разчитал на личния си авторитет

Райчев: ДПС ще е в много силна позиция след изборите на 4 април
131
БСП не стига на Радев за втори мандат, той разчитал на личния си авторитет
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"БСП не са достатъчни на Румен Радев за втори мандат. Трябва да разчита на личния си авторитет и се надява това да му даде сила". Тази теза изказа пред БНР социологът Андрей Райчев.

Според него президентът е използвал момента за обявяване на кандидатурата си за втори мандат, в който нито една партия не може да си позволи нито да отрече, нито да потвърди, че го подкрепя, защото се намира в предизборна ситуация:

"Той издига номинацията и на вицепрезидента Илияна Йотова, което ще рече, че не преговаря с партии. Това е много ясно насочен политически ход", коментира социологът.

Райчев изказа предположение, че на парламентарните избори ДПС ще са в много добра форма, защото управляващата партия в Турция вече призна Движението за права и свободи като "единствената партия, с която партнира". По думите му Ахмед Доган се е устремил към 400 хиляди гласа.

Още по темата

"Ако това стане, ДПС става много сериозна сила в страната с почти решаващо значение. Доган ще може да постави участието или подкрепата на ДПС за правителство - в зависимост с президентските избори. Той ще застане в много силна поза. Ще каже "не само ще съставим правителство, но и ще съставим и предизборната коалиция за президент. Всички сметки включват и изборите през ноември. Радев изпреварва всичко това и заявява, че с Илияна Йотова са техните кандидати", коментира Райчев.

Социологът подчерта, че Румен Радев и Бойко Борисов са се сблъскали челно по всички въпроси и нямат никакъв вид съгласие, а това да се промени е много малко вероятно.

"Двамата генерали изпаднаха в такива отношения, имат лична непоносимост и от едната, и от другата страна. Даже има повече мотив "ти да паднеш, отколкото аз да бия", смята той.

Като изключително непрогнозируеми определи той предстоящите на 4 април парламентарни избори.

"Поради това, че не може да се определи колко души ще отидат да гласуват. Ако под 2 млн. души гласуват, това ще даде до случайна картина, изкривена и няма да съответства на настроенията на българите и това ще подлежи на много бърза промяна", каза Райчев.

Той не отхвърли вероятността при 3 млн. гласували да има възможност за съставяне на стабилно правителство.
Райчев беше категоричен, че страхът от коронавируса би бил основната причина да не излязат хората да гласуват.
 


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
2
 
! Отговори
...НЕ СЕ ГОРДЕЕМ ! преди 2 месеца
До ШАМ ФАСТЪК... - №113. България е най-бедна, от мъдрото ръководство на майката БКП и най-корумпирана от БСП - Баневи; Василев; Арабаджиеви; Овчоров, Лупи вълкът; Гергов; "братя" Галеви - приятели на Манолова; Бобокови; Иван Костов - пладнешката приватизация; и много други за които няма да ми стигне полето да изредя! В тях е лукса : в тях са къщите- дворци; вилите; яхтите; скъпите коли които карат техните сополанковци; дори самолети; крупните фирми; банките ! Затова България е най-бедна и ...
125
0
 
2
 
! Отговори
ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ! преди 2 месеца
До Само ФЪФ Бг, 30г. - №113. ФИГУРАНТА, до сега, много празни приказки изприказва!
Премиера до сега, по твите думи : " нищо съществено не е казал", което изобщо не е вярно. Много въпроси задаваш, на които има и много отговори: г-н Борисов не иска, народа иска да управлява по-дълго от бай Тошо, и го избира. Пак ще го изберем! Фигуранта е безличен, няма как да го запомним, нито с ремонти, нито без ремонти! Разколник! "По делата им ще ги познаете!",цитат от Библията. Г-н Борисов, ремонтира и строи
124
0
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 месеца
ХАхахахахахаха :)))) Авторитет и Фигурант? На този смeшник му е колкото е температурата на К2 в момента. Ни БСП, ни ДПС ще му помогнат. Директно във WC-то заминава след изборите
123
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много необразовани старшини нямат и капка чест и достойнство седнали от злоба и завист да критикуват офицерството. Това щеше да е смешно ако не беше гротескно.
122
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До безпартиен
Ти си явно *** старшина който завижда на офицеритрите. Нямаш пари за нови уреди и поправястари но какво си постигнал че даваш мнение. Нямаш дори самооценка, трол си нали друго надали..
121
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До безпартиен
Покойния ми баща беше офицер още в стария строй. Записал се е във Военно училище през 50 години, защото е било на държавна издръжка а семействата са били бедни но с повече деца и са търсили възможност да ги образоват. Никога не е бил член на партията. Гордея се с него и не позволявам да се хули офицерската гилдия.
120
1
 
4
 
! Отговори
безпартиен преди 2 месеца
Та като знам,че и Румен Радев е с такова образование не мога да го смятам за авторитет!От нашето поколение военни ставах само такива дето в други университети не ги приемаха.Бутаха завалийте едвам завършваха с тройки и ставаха военни.В поделението дето служех нито един офицер не се интересуваше от техника.Имаше двама войници радиолюбители и двама старшини телевизионни техници.Те си разбираха от работата.Две години работех с тях и до ден днешен сам си поправям електроуредите в дома.
119
1
 
5
 
! Отговори
безпартиен преди 2 месеца
Служил съм в казармата 2 години и съм отвратен от необразоваността на офицерите ни.Служих в свързочно поделение.Офицер беше издaл заповед антените на радиостанцията да се разпънат под далекопрововод с напрежение 110 кV.Загина войник на 19 години.Случаят бе потулен и 38 години след това разбрах,че на родителите на войника са казали,че бил влязъл в трафопост.След тоя случай не вярвахме и не изпълнявахме заповеди от офицерите.Осланяхме се на гимназиалните си познания.И така оцеляхме!
118
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
на Радев не му трябва БСП, ще го изберем и без Корни
117
7
 
1
 
! Отговори
редакционна политика преди 2 месеца
Като не можем да изчистим осрания Баце ще казваме, че всичките са маскари.
116
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Плюйте, пеевски медии, не ви остана много. Скоро пак в бюрото по труда
115
1
 
9
 
! Отговори
До ФЪФ преди 2 месеца
Май всъщност твоя ''свестен'' човек искаше да изяде някого !
114
0
 
1
 
! Отговори
desen преди 2 месеца
До Само ФЪФ Бг, 30г.
Pravopis...
113
19
 
5
 
! Отговори
Само ФЪФ Бг, 30г. преди 2 месеца
Видяха един свестен човек , и искат и него да изядат .

Всичко зависи от кабинета , драги ми неграмотни люде !

А Премиера как стана генерал без да е учил за това ?

Колко класи Президента е над Премиера ?

Премиера ДО СЕГА , казал ли е нещо съществено за толкова години ?

Защо Премиера иска да управлява по-продължително и тоталитарно от бай Тошо ?

С какво ше запомним Премиера , освен едно , РЕМОНТ НА РЕМОНТА ,..НА РЕМОНТА

''БЪЛГАРИЯ НАЙ-БЕДНА И НАЙ-КОРУМПИРАНА ДЪРЖАВА '' , гордейте се !
112
0
 
2
 
! Отговори
Праведен преди 2 месеца
До Анонимен
Ами при царя, от къде се дотътриха ?
111
5
 
18
 
! Отговори
Абсурдана преди 2 месеца
Личен авторитет на Фигуранта ! Това нов виц ли е ? Та едно нищо какъв авторитет може да има ? Днес стана ясно , че Фигурантът също получил мравучкания , страх, ужас и стрес. Човчецът просто е прекалил с "изпълненията" си на частните оргийки.
110
20
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Велик президент до сега България не имала само мошеници и дранкачи бяха ,Първанов,Плевналиев,Стоянов бяха само за снимки по вестниците.Това е истинския българин офицер и пилот.
109
1
 
16
 
! Отговори
карачанаков преди 2 месеца
Не му повдигайте самочувствието бил СОЦИОЛОГ, ХаХа по скоро ЦОЦИОЛОГ
Въпрос :Колко избора позна социопата Андрешко?
108
6
 
23
 
! Отговори
ЩЕ ВИДИШ... преди 2 месеца
До Студент теолог - 87. Отвори широко уми и очи! Да, достойни има, но Радев не е между тях. Достойните са в редиците на ГЕРБ. Теолог, отвори сам очи, друг няма да ти ги отвори, и ще видиш достойните! Не чакайте само наготово! Ако се оставяш друг да ти отваря очите, цял живот ще бъдеш разиграван, влачен като мечка за носа! Простичко казано, ще бъдеш никой!
107
8
 
34
 
! Отговори
Стоян преди 2 месеца
Радев селянина, цял живот лежи на гърба на държавата , зарязал семейството си заради любовница, бърборко - философ . Имал личен авторитет !! :)