Възможно е да има нови избори след вота на 4 април

45-ото Народно събрание може да не формира управление
96
Възможно е да има  нови избори след вота на 4 април
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според социолога Живко Георгиев след изборите е възможно да се стигне до предсрочен вот.

„Може да се стигне до правителство на малцинството, но малко преобладава възможността да има правителство с широка парламентарна подкрепа, все едно е кои ще са в коалицията и кои ще са само подкрепящи", коментира той пред БНР, но не изключи възможността 45-ото Народно събрание да не успее до формира управление.

Още по темата

Според него няма убедително лидерство на партийно равнище.

"Голяма част от т.нар. лидери, в това число и в лидерските партии, са поизчерпани и амортизирани. Има заявки за нови лица, но те бяха подтиснати от обстоятелствата. Епидемичната ситуация ограничи изявите им. Медийният ресурс е по-скоро достъпен за партиите на властта, а новите проекти се оказаха до голяма степен изолирани от публичните медии", каза той.

Георгиев посочи, че това е причината да не се случат сериозни предизборни дебати между политиците, които са важни за избирателите.

"Това, което можехме да следим по време на кампанията, не очертава еднозначно това, което ще се случи на изборите", коментира той и тогава ще стане ясно дали партиите са намерили контакт с избирателите.
Между 5 и 8 ще са политическите формации, които ще влязат в следващия парламент, смята той и подчерта, че много трудно ще се формира управленска коалиция.

Социологът прогнозира изненади в резултатите от вота, ако избирателната активност е над 3 милиона души. Според него около 50% ще е активността на 4 април.

"Ще има едни 10-15%, които ще вземат в последния момент решение за кого да гласуват, но това не е новина", уточни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
10
 
0
 
! Отговори
Тикволандия преди 3 години
До Анонимен: "Проф. Константинов коментира наскоро, че машините за гласуване са лесни за хакване"?Гледах интервюто с проф. Константинов. Той говореше за машините така, като че ли никога не ги е виждал и не знае нищо за тях. Каза изречения от вида "Ако имат вход", а те имат вход само за карта и никакъв друг. Нямат връзка с интернет, а това той не го каза изобщо.Може да е добър математик, но хал хабер няма (или се прави че няма) от компютри. Няма как да се "хакне" такава машина без да се отвори
64
3
 
10
 
! Отговори
до 66 преди 3 години
Да и негласувалите нямат моралното право след това 4 години да бичат в нета коментари срещу правителството. Защото те не са дали своя глас. След това е късно. Където казват старите хора: Късно е чадо, мандалото хлопна.
63
3
 
15
 
! Отговори
не съм социолог преди 3 години
Но мисля ,че ГЕРБ яко ще набие шута на клеясалите и гладни пишман политици .
62
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЗА КОГО ОТИВА ГЛАСЪТ ТИ КОГАТО НЕ ГЛАСУВАШ?Музика за ушите на партийните лидери е да чуват от избирателите:"Няма за кого да гласувам, всички са маскари" или "Не искам партии и политици, затова няма да гласувам" или "Нищо не зависи от мен, отивам за гъби, за риба" и др. или"Не искам да си давам гласа за да не отиде за мерзавците"Но системата на избиране е направена така, че негласувалите подпомагат ефекта от купените гласове.Два пъти по-малко гласували улеснява купувачите на гласове два пъти. За тях става два пъти по-евтино и два пъти по-лесно.Негласувалите наливат двойна
61
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проф. Константинов коментира наскоро, че машините за гласуване са лесни за хакване. "През 2017г. нито един депутат не е бил избран с гласовете от чужбина. Ако бяхме махнали гласовете от чужбина тогава, щяхме да имаме същия парламент. Не казвам, че трябва да се махне, но трябва да се даде пълна възможност на българите в чужбина да гласуват, но електорален ефект на българите в чужбина няма""
60
7
 
1
 
! Отговори
Време за промяна преди 3 години
Експертно или програмно правителство но с ясни отговорности от тези, които са го предложили. Ако тези, които са за промяна искат да работят в интерес на избирателите си, ще намерят около какво да се обединят.Първо трябва да се оттървем от крадливата и некадърна гербаджийска дружинка, заради която сме все на дъното на ЕС. След това, след нови избори ще управляват тези, които имат по-голяма подкрепа.
59
2
 
10
 
! Отговори
до 61 преди 3 години
Разберете един път завинаги, че от чужбина гласовете са капка в морето. Те до сега никога не са давали някаква решаваща роля за изборите в България. Единствено за ДПС има някакво значение. За другите партии нямат значение гласовете от чужбина. Проверете като не вярвате!
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуването в чужбина трябва да се забрани със закон!
57
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е най-добрият вариант, който може да се случи.Преди новите избори парламентът трябва да приеме нов избирателен закон, който да премахне мъртвите души от списъците и да даде възможност на българите в чужбина да гласуват по пощата или електроннно. Здалъжително уволнение за професор Мишо пенкилера на ГЕРБ!Нови избори през ранната есен проведени от служебно правителство ще дадат реална картина на съотношението на политическите сили.
56
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някои като Да България на Христо Бойкикев се правят, че никога не са били на власт, а техният гуру Костов продаде 30 млрд активи на държавата чрез бандитската си приватизация.
55
5
 
9
 
! Отговори
до 56 преди 3 години
Колкото по-малко хора гласуват толкова повече ще спечелят ГЕРБ, БСП, ДПС.
54
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По добре сащ да сложат Цветанов.Предполагам,че са се разбрали,щом боци вие на умряло от последните "похвали "на щатите.
53
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЕРБ привлича корпоративен вот с административния ресурс на кмветовете и това може да се окаже решаващо за победа с голяма разлика, а не купуването на гласове. Няма купуване на гласове. Цялата държавна машина е с Борисов. Орбазованите хора са с Борисов. Най- вече учителите и администрацията. Вижте какви са заплатите им сега! Вижте какви бяха заплатите им преди Борисов! Тези хора не пасат трева. Няма да изберат фалиралите 3 пъти България някакви си бсп членчетаа и мутрогалгатурботрупове.
52
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб побеждава само с машинации подпомогнати то ниския вот. Този път просто няма да е така.
51
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само абсолютни г'лупаци могат да повярват ,че има друг модел на управление, който е по-различен или по-добър от сегашния.Политик не означава патриот и родолюбец...Всеки там (с малки изключения) отива за пари и власт. Така,че със сигурност няма смисъл да се играе на "Руска рулетка " с участието в управлението на политически лузъри.
50
4
 
4
 
! Отговори
БУЦИ И ВРАГОВЕ преди 3 години
Корни не е враг на буци ,а е необходима опорна запетая.Виж,за Черепа не съм сигурен....
49
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само ГЕРБ
48
8
 
11
 
! Отговори
Политолог преди 3 години
Комунистите от 10 години говорят за предсрочен вот понеже не могат да спечелят нормални избори и се занимават с метежи и интриги срещу ГЕРБ.ГЕРБ им води с 13 % в момента и се очертава разгромна победа на Бойко Борисов. Окапват надеждите на *** от Да България и на джендърите от Отровното трио.България ще бъде свободна от леви марксисти, които искат да сменят пола на децата ни!
47
9
 
9
 
! Отговори
Корни и приятели преди 3 години
Как ги виждат нещата партиите:06. ГЕРБ - отказ от създаване на правителство, за да може месец Ноември 2021 г. да се направят извънредни избори, в които ще се изметат гнусните Резил Руски Радев, неговите родители БСП и ДПС, както и кандидатите за лапачка Слави Мултитрупа и Костовите приватизатори-далавераджий!
46
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой знае ли го кой е този социолог? Отдавна всички социолози и политолози не спорят дали ГЕРБ ще победи, а с колко.