Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко

Според Кольо Колев хората са гласували за промяна
6 апр 2021 12:40,
547
Социолог: Правителство "Слави, Христо и Мая" е възможно, но за кратко
Снимка: БГНЕС

Хората не виждат как тези политически субекти, които преди това са се отричали взаимно, ще могат да се прегърнат. Това заяви пред БНТ политическият психолог проф. Антоанета Христова.

Още по темата

"Няма място за компромиси в тази политическа битка, това е основната теза на опозицията", смята социологът Кольо Колев.

Според него чисто математически не може да се състави правителство на мнозинството, но може да се състави правителство на малцинството. Например, ако Слави Трифонов се обедини с партиите на Христо Иванов и на Мая Манолова, и подобно правителство бъде подкрепено от ГЕРБ и БСП. Но според мен такова правителство няма да издържи дълго, ще бъде кратко като време", заяви Колев.

Вотът в чужбина проф. Христова определи като наказателен, както и вотът в столицата. "София наказа, тя си намери културалния израз", каза проф. Христова.

По думите й не може да се пренебрегне изборът на гласоподавателите в лицето на ГЕРБ - партията е загубила толкова, колкото и останалите, уточни проф. Христова. Колев обаче не подкрепи това мнение - според него хората са гласували за промяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


547
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
375
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Слави да си покаже теста от лицензирана лаборатория в другия случай изводът ще е един какъвто Бойко такъв и Слави Искате ли го още чалгаджийдки номера докога ще се излагаме така докога ще затъваме
374
1
 
28
 
! Отговори
Това е прецедент... преди 3 години
Как се става втора политическа сила без ясна предизборна платформа, без какъвто и да е предизборен дебат, без ясна политическа програма...заслужаваме си съдбата...овча ни работа....
373
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Иван Атансов - Ванката какъв ще в новия парламент
372
3
 
6
 
! Отговори
7/8 преди 3 години
Не ги слушайте мойте сценаристи какво ви говорят, те са още зелени.По добър резултат от сега едва ли ще видим някога, затова се иска акъл какви ходове ще са най полезни за нас. Но от сега ви казвам, предсрочни избори няма да има тази година
371
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герб печели повсеместно в 24 области. Къде са тръгнали смешковците. Герб никой не може да го отстрани. Няма как да се случи.
370
4
 
24
 
! Отговори
Чипът преди 3 години
Скука. Зимъска отново ще каниме бате Бойко с бъклица да ни управлява. И каква промяна може да направи Манолова. Освен да се омъжи за следващия министър на отбраната
369
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доган със сигурност ще им подреди конфигурацията.
368
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквито и сметки да си правят, Боко ще си е царят. Пред мазния кокал, никой няма да се навие отново на избори. Това са смехории.
367
16
 
3
 
! Отговори
магаревъд преди 3 години
Абе гледам, като напиша коментар срещу гербав и ми го трият.Толкова ли бързо след изборите гербавите получиха специални протекции и защита като паразитиращо малцинство?...
366
2
 
22
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 3 години
Тоя шут, ако си мисли че ще го допуснем да стане премиер значи ама наистина е много ***. С камъни ще го чакаме пред парламента.
365
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С БАСТОНКИ,ПАТЕРИЦИ,ПРОХОДИЛКИ И КОЙТО С КАКВОТО МОЖЕ,ЮРУШ КЪМ ПАРЛАМЕНТА "СВЕТЛИ БЪДНИНИ НИ ОЧАКВАТ"!!!ГОСПОД ДА НИ ПАЗИ!!!
364
13
 
1
 
! Отговори
Shark преди 3 години
До НС 45 Е ми някой трябва да замени мутрите от Банкя и Къррджали.
363
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпределението на депутатските места в Парламента са:ГЕРБ - СДС : 75Слави Трифонов и ИТН : 51БСП : 43ДПС: 30ДБ : 27Мая Манолова пп ИЗМВн : 14Извод:Коалиция без партията на Слави Трифонов и ГЕРБ е невъзможна. Възможно е коалиция от всички партии БЕЗ ГЕРБ - СДС и БСП ( това е възможно ако и 4- те партии са съгласни)Възможно е коалиция от всички партии БЕЗ ГЕРБ - СДС и ДПС ( това е възможно ако 4 - те партии са съгласни)Ако Слави Трифонов не съгласи на коалиция, отиваме на предсрочни
362
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбрах Слави болен ли е от Коеид или само го боли герлото като профЧорбанов
361
2
 
3
 
! Отговори
Nick преди 3 години
До глигоЕй сега Слави ще ги направи с малко помощ от Майчето :)
360
3
 
9
 
! Отговори
ЛЯТО НА АНТИЧЕРЕПИТЕ преди 3 години
ЗАПОЧВА СЛЕД МЕСЕЦ ДВА...ПАВЕТА ПО ФЕРАРИТО НА БЕЛОСЛАФ И КАМЪНЕ И ДЪРВЕ ПО ЧЕРЕПЪ!
359
2
 
18
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 3 години
Са всички дето викаха "Мутри вън"
358
1
 
14
 
! Отговори
До 405 преди 3 години
Не, в никакъв случай. Как така -мутри в политическа партия. Няма такова нещо в България, вервайте ми, както викаше навремето Дедо. Абе дали помните, че навремето Дългия се фукаше, че Илия Павлов, известен с (не) мутренския си прякор Илия - Зъбчето му бил, приятел и как, като го гръмнаха, му ходел на гроба да разсъждава за ценностите на живота. Мутри няма в политиката, лъжеме се -няма, няма, всичко е честно.
357
1
 
29
 
! Отговори
Въздух под налягане преди 3 години
Слави Трифонов - ИлиевХристо Иванов - МаджотоМая Манолова - ГалеваЕ, изгонихте мутритеМутри вече няма. Спокоен съм.
356
0
 
15
 
! Отговори
НС 45 преди 3 години
Завръщането на мутрите от Плеин и Кюстендюл