Политолози: Борисов се опитва да ни убеди, че е незаменим

Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите
7 апр 2021 22:50, Нели Христова
267

"Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим, че той е единственият, който може да овладее тази кризисна ситуация. За съжаление, хората повече не искат това и в гласа му отекват заплашителни нотки. Колкото до свикване на Велико народно събрание - това е поредната "патица", извадена от джоба на магьосника", заяви в ефира на "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова.

По думите ѝ Борисов е изкарал сериозен политически резултат и тази проактивност е насочена към неговия електорат.

"Той говори на партията си като партия, която е в добра кондиция и чиито базови структури имат нужда да чуят, че има ясно заявено лидерство", коментира политологът Анастас Стефанов.

Проф. Пиргова е категорична, че Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите - нито обещавайки, нито казвайки каква ще бъде България по време на неговото управление.

"Сега, след изборите, Трифонов закъснява. С този кратък пост във Facebook едва ли може да компенсира това, че отсъства. Отсъстват и неговите съпартийници, експерти, политолози, социолози. Ако те закъснеят с реакцията си, може да се подложат на много сериозни удари от страна на Борисов", подчерта още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефанов, със сигурност 3 от политическите сили знаят какво да правят, но на останалите ще им се наложи бързо да влязат в релси. Той припомни, че в предизборната кампания се очертаваха 3 субекта, които категорично отказаха да се коалират с представителите на статуквото.

"Един от основните въпроси е как ще се случат нещата като управленска конфигурация. След изборите се създаде един психофон на един резултат, който може да доведе до промяна. Дали тази промяна ще се превръща в реалност или по-скоро ще се получи невъзможност за опериране с властта, тепърва ще разберем", акцентира още той.

Проф. Пиргова е на мнение, че в тази криза спешно ни трябва правителство, както и че отивайки си, ГЕРБ и Бойко Борисов могат да провокират усещане за хаос.

"Борисов оставя хазната в такова положение, в което никой не знае какво има в нея и колко", допълни проф. Пиргова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Простотията в държавата над всичко!Тежко на България!
41
9
 
5
 
! Отговори
Слави преди 3 години
Е незаменим
40
5
 
14
 
! Отговори
Хмм преди 3 години
Но това е само личното мнение на " професор" Пирговова. Мислещите хора сами преценяват и нямат нужда от убеждаване. Гледах интервюто и определено Пиргова се " опитва да ни убеди" и да ни наложи нейното негативно отношение и мнение за Борисов. Политологът трябва да е обективен , а не да изразява личните си предпочитания ,защото това не е политология , а махленски сплетни.
39
0
 
11
 
! Отговори
Мдаа преди 3 години
А ВМРО къде са свикнах да чета по 110 непоръчкови статии за тях всеки ден!
38
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам каква му е Пи Ар концепцията, но повечето гласове които получи са срещу Борисов, не за Славчо. Много хора гласуваха като удавници за сламка. Сега ще видим дали ще има концепция за управление! Защото да плюеш властта и да сочиш грешки е лесно. Идете в която е да е кръчма в България и седнете на която и да е маса!
37
1
 
15
 
! Отговори
Bg преди 3 години
Ясно стана че пак избори след 3 месеца.
36
3
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До Анонименщо да немат "опорки"?..-Ами то за каквото и да стане дума,под който и да е материал,те зацвилват:."Радев това,Радев онова"
35
7
 
8
 
! Отговори
Камбоджа преди 3 години
Хунта с избори не се сваля.
34
3
 
13
 
! Отговори
до 34 преди 3 години
Що не излезнахте повече да го бутнете? Пак ви удари с процентите. Вярно е няма такъв просm народ. Минават избори и на първия да се вика, че е в истроията. Вие психопати ли сте?
33
14
 
12
 
! Отговори
Мутри Вън преди 3 години
Вижда се светлина в тунела!!Мая, Христо и Слави ще дадат на Българите свобода и и глътка въздух!След 30 години българина ще може да се нарече свободен
32
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко има един полезен ход - военен преврат и сички шутове на стадиона! Да видим тогава каква песен ще запеят чалгаджиите! ГЕРБ, победа!
31
3
 
9
 
! Отговори
мак преди 3 години
За т.лупа може и да е по-добре. Другите ще се оправят с опразнена от него хазна и няма да има какво да раздават, те ще бъдат некадърни, в сравнение с тях оня с джипка ще изглежда щедър и единствен човек на мястото си.
30
4
 
12
 
! Отговори
Не е преди 3 години
Избрахте си Слави и Бойко каза, че ще подкрепи канските му усилия да състави правителство, за да се пребори за вашето добруване.
29
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма такъв в българската история. Няма и да имаПочти затри нацията.Номер едно .
28
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Леле мале, герберските *** са изпаднали в истерия. А опорките им хич ги няма. Страх голям...
27
13
 
11
 
! Отговори
Диван размисъл преди 3 години
Бойко е по голям от взети накуп разни измислени партии ама е време да помисли за народа , иначе изпада
26
12
 
19
 
! Отговори
Мутри вън преди 3 години
ГЕРБ и Борисов са в историята!!България се обновява и въреи към просперитет!
25
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам, никой не иска да смени Бойко. Страх, страх тресе жълтопаветните протестъри!
24
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами, то като гледам как почнаха показните убийства наистина ще излезе, че незаменим.
23
6
 
19
 
! Отговори
Pesho преди 3 години
Квичете гербери