Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!

Стефан Тафров от ДБ коментира какви са привържениците на партията
8 апр 2021 07:00,
739
Тошко Йорданов след изказване на ДБ: Ставате за смях!
Снимка: БГНЕС

В интервю за "Дойче веле" дипломатът Стефан Тафров от "Демократична България" обясни, че привържениците на "ДБ" и "Има такъв народ" се различават: "Нашите привърженици задават трудни въпроси. Те се интересуват от програмата ни, от намеренията ни, спорят с нас. Докато изглежда, че – това е лично мое впечатление – привържениците на "Има такъв народ" са запленени по-скоро от харизмата на лидера. Ние сме различни като политическа субстанция и като политическа стилистика."

Затова и Демократична България е "готова да поеме правителствена отговорност".

Още по темата

"Имаме изключително добре подготвени експерти, но към този момент картината е твърде неясна, за да поемаме някакви ангажименти", каза Тафров. "Ангажименти ние сме поели най-вече към нашите избиратели, тъй че много трудно ще се състави мнозинство", допълни той.

Реакцията от страна на ИТН не се забави. "Айде малко да спрем с импровизациите, че ставате за смях". Така зам.-председателят на "Има такъв народ" Тошко Йорданов отговори в Туитър на Стефан Тафров. Йорданов е водач на листата на ИТН в Пловдив и на един от МИР-овете в София.

Йорданов публикува и таблица от социологически разбивки на вота за парламент. Те анализират образователния ценз на избирателите на различните формации.

От таблицата става ясно, че от хората, гласували за Има такъв народ с "висше/полувисше“ образование са 18% - колкото и за Демократична България. Средно образование имат – 16 на сто от хората, гласували за ИТН, основно - 6%. В колонката на "Демократична България“ със средно образование са 4 на сто, с основно и по-ниско – 2 на сто.

Според Тафров "номинално лявата партия БСП, която претърпя съкрушително поражение на тези избори, всъщност е една консервативна партия. И то консервативна националистическа партия. А пък тези, които са "десни", се оглавяват от бившия бодигард на Тодор Живков. В българските условия ориентир е по-скоро отношението към ЕС и европейската интеграция, а Демократична България несъмнено е най-проевропейската сила на българската политическа сцена".

Тафров коментира и изказването на премиера Бойко Борисов от изборната нощ, че млади и буйни привърженици на ГЕРБ можело да атакуват неговите противници: "Господин Борисов явно си дава сметка, че това е краят на неговата политическа кариера. Избирателите му нанесоха един звучен плесник, той е изолиран, сам и без никаква обществена и лична перспектива като политик. И това пролича много ясно в тези му твърде невъздържани изявления.".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


739
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
6
 
12
 
! Отговори
Емо преди 3 години
Заради такива, като този Тафров, ДБ едвам взе 10%. Много плява пак има вътре. Има и още доста, които трябва да бъдат изчистени. Спасението е мажоритарен вот. Иначе, пускаш за Христа, а получаваш недоразумения, като този.
30
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСТАВКАБоко се мазни на ДБ и им предлага управление,за да остане ГЕРБ на власт,а до него са и СДС и ДПС. Всъщност ДПС са разкрачени - и тако и вако.
29
9
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не виждам какво толкова са казали ДБ, че да са станали за смях. Много точно са го определили. Хората гласуват за Слави, не за ИТН.
28
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тошко, защо през Туитър бе? Не искаш да се показваш защото си неумит и снощен?
27
2
 
4
 
! Отговори
Транснатрънен преди 3 години
Наще спечелиха и те.
26
7
 
26
 
! Отговори
Кирчо преди 3 години
Славчо трябва да иде първия ден с червено Ферари в парламента! Иначе се губи магията :)
25
8
 
45
 
! Отговори
шах с пешки преди 3 години
Славчовата дружинка е със сърцебиене 7/8.Не очакваха, че ще има томкова "публика" на шоуто им онзи ден.При тях всичко е по сценарий, дори и импровизациите. Бяха си "сценарирали" едни 7-8-10% -да куткудякат на воля и прескъпо да продават парламентарна подкрепа.Обаче този път нещата излязоха от контрол - публиката нахлу в "стадиона", където се играеше шоуто.От страх сега се зъбят на всички, а Славчо се крие. И с*я или ще имат правителство, подкрепено от боковите или ще връщат мандата!Вътре им е
24
7
 
25
 
! Отговори
До 19 преди 3 години
Абе сериозно ли гласуват за някой само защото им пее и го пускат по чалготеките. Май са очаквали нещо...прекалено първобитно ще е, ако е така. Друг е въпроса, че държавата и без това скрибуца и ще тръгне назад.
23
16
 
9
 
! Отговори
Лекар преди 3 години
Абе, тия жендъри много на сериозно са се взели! Не, че слави е цвете
22
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Опорката чалгар се изхаби.Не сте валентни.
21
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мълчат по пет дни, за да измислят две изречения които да кажат. Пази Боже от тоя народ.
20
5
 
39
 
! Отговори
Няколко преди 3 години
В няколко интервюта и снимки на Тошко Йорданов забелязвам някаква неприкрита агресия и странен поглед, нехарактерни за човек с адекватно психично здраве. Надявам се това да е погрешно заключение от коя страна.А иначе шоуто започва, тежко му на българския народ без политици, депутати и т.н., които за 30г не разбраха, че са избрани, за да служат на народа, а не на себе си, на партии, на интереси и т.н. Докато това не се прочени, който и да дойде на власт все тая..
19
6
 
37
 
! Отговори
любопитен преди 3 години
Този Тошко Йорданов е рядко нелицеприятна фигура. Нямам идея с какво държи Славуна, но определено отблъсква хората.Нещо като Рапона на бaйхуй преди разрива им.
18
8
 
35
 
! Отговори
х преди 3 години
Изплезения чалгар Славчо ли ще е премиер?
17
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце верно ли е казал за "млади и буйни привърженици, които можело да атакуват"?! Да няма предвид Делта гард, тия с особените знаци по облеклото, които биеха миналото лято хората на протеста? И защо Гешев мълчи за такива заплахи?
16
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Помоли се на Иванчева да те подстриже,че си като разтревожен диригент в главата!
15
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много правилен отговор. И достоен.Браво!А Тафров да ходи някъде да се прескача.
14
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не се излагайте, Слави събра вота защото е известен от концерти и шоута. Затова. Хората наистина само затова са гласували за него. Хайде сега да го видим Слави, не очакваш, че ще бъде втори и няма никаква програма и план за нищо. Затова мъчи така, повече от ясно е!
13
14
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦИРК !Ще мечтаете за времето,когато мечтахте Борисов да си тръгне....
12
8
 
5
 
! Отговори
.. преди 3 години
Дядо Сорьош ще ви го начука на всички./ Да отбележа че съм социалдемократ/.Ха да се хванем на бас че ще има правителство и мандата на този парламент ще е повече от две години.