Герджиков приема подкрепа от всички партии, най-вече от десните

Целта му била да помогне за обединението в настоящата сложна ситуация
Обновена: 1 окт 2021 11:26 | 1 окт 2021 11:23, Камелия Цветанова
440

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Приех инициативен комитет да издигне моята кандидатура за президент на България, смятам, че мога да бъда полезен именно с това, че имам качествата да олицетворявам единството на нацията, коментира проф. Анастас Герджиков при откриването на учебната година   в СУ „Св. Климент Охридски“.
Още по темата
Работил съм на няколко места, в организации, които са сложни, аз съм ректор на най-големия и сложен български университет и опитът ми за това да балансирам между интересите на хора с различни интереси, така че всички да се почувстват удовлетворени от някакъв справедлив резултат, е голям, отбеляза Герджиков.

Затова единствената ми мотивировка е в този момент, когато политическото и социалното тяло е разпокъсано, да помогна за обединението на всички партии и всички българи, заяви той.

Разговарям с мои приятели от дясно и дясно-центристкото пространство от месеци. През последната седмица разбрах, че ГЕРБ е готова да подкрепи тази кандидатура, ще разговарям с всички партии, най-вече с дясното и дясно-центристкото пространство, коментира Герджиков в отговор на въпрос.

Ще приема подкрепа от всички партии, моята главна цел е да обединим всички български партии и всички български граждани, няма да откажа подкрепа на никой, смятам, че всички могат да помогнат на това обединение, заяви още той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


440
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
305
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви го кажа в прав текст. Мутрите са навлезли и в академичните среди на СУ. Затова децата излязоха да стачкуват. Затова се предпочитат учебни заведения в чужбина. Нямате си на идея за каква корупция става въпрос навсякъде. Радвам се, че Бойко с издигането на този Ректор публично обяви, че и 133 годишния Софийски университет е МУТРИЗИРАН!!!!Иначе Герджиков е идеален за Герб, точният човек, кариерист и интелектуален крадец, но всеки да си се информира за себе си. Типичен модел на Герб!
304
4
 
7
 
! Отговори
1 преди 2 години
До Смело,ти как за един ден разбра,че червенобузестия е ентелегентен,оправен,политик,а знаеш ли че Софийския университет,е със запорирани сметки,или хигиенистките са виновни за това положение на университета,даже и ректора на "Сорбоната "да покани слънцето ви,загубата е предрешена,българския народ,не иска професори,а иска хляб и работа.
303
12
 
6
 
! Отговори
Смело преди 2 години
До 1-327. Простотията и тъпотията жадуват само за бокс, ритник и юмрук. Това са ценностите на примитивите. Интелигента Герджиков е издигнат от ИК и Герб се обявяват в негова подкрепа, и това е правилният им ход. Колкото до Сорбоната нашият човек е далеч по-по от техния ректор. А, вие си го приберете фат'мако и бегайте за здраве, че ще се *** от яд.! Умните и красивите сме до професора и му благодарим за саможертвата. Достоен българино, напред и нагоре!
302
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прецедент в историята на СУ. Ректор приватизира целия авторитет и тежест на Университета заради заради своите незадоволими кариерни мераци.Ако не бъде освободен като ректор за да се кандидатира за президент в едномесечен срок, кандидатурата му ще се окаже нелегитимна. Не може хем ректор, хем президент!
301
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победа за проф. Герджиков! Трябва да приключим с този 30 годишен преход, *** и и еднокнижници.
300
8
 
14
 
! Отговори
Студентски протести преди 2 години
Студентите от Софийски Университет и всички преподаватели трябва да започнат протестни действия и стачки за незабавна оставка на Герджиков. Нека да напусне университета и да ходи да работи за мафията!
299
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Получил е някое кюлче злато под масата и готов за кандидат
298
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ми е интересно академичното съсловие дали ще бъде готово и срещу какво ще играят "съсловие, което подкрепя Мутрата!" Коларова бившата служебна министърка 2014 г., назначена от Плевнелиев, броди из медийното пространство, но се изпусна гъската, че още миналата година през май Ректора на СУ бил държал реч срещу Радев. Ако Герджиков не подаде оставка като ректор за да се кандидатира за президент, значи Университетът е непоправимо мутризиран.Академичното самоуправление и свобода са мъртви.
297
3
 
12
 
! Отговори
1 преди 2 години
До анонимен-326,никога Радев не е бил мутра,а твоята тиква,беше инкасатор на паркинг,и събираше таксите ,за мутрите.
296
2
 
9
 
! Отговори
1 преди 2 години
Ако иска слънцето,ректора на" Сорбоната" да покани ,за президент,все тая,он нали се прави на юнак,защо не излезе срещу Радев.
295
15
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Обявиха номинацията на професор Герджиков за премиер, и мутрите на фигуранта започнаха по заповед дружно да го оплюват. Мутри и талибани против един достоен човек. Сега да видим кои подкрепят фигуранта- Мая костинбродска, Татяна 500 каймета,двама харвардски тари кати единия с канадско гражданство, другия откраднал интелектуална собственност, Рашков нахлуваш в детски градини стресирал децата, БСП причинила две национални катастрофи, Тошко и Славчо чалгаджиите....
294
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази кандидатура е притеснителна индикация за нивото на проникване на мафията в българската образователна система, а това е въпрос от значение за националната ни сигурност. По мои наблюдения, всички директори на училища са партийно обременени и са назначани от ГЕРБ или ДПС. Явно във висшите училища ситуацията не е много по-различна.
293
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков кандидат на мутрите, странно.
292
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна президент!!!!
291
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков толкова ли няма акъл, че не разбира, че свързвайки се с ГЕРБ, изпада до живот от групата на свестните хора?!
290
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Радев никога не се е обединявал с мутрите. Това с което ще победи Герджиков е, че не е корумпиран! Радев не е обединител на НАРОД И МАФИЯ - НИКОГА! Това е опорка единствено на мутрите, която сега ще лансират- на нея се ловят аквариумните рибки и шепа от т.нар. академично съсловие, добре угоено от накои проектни милиони, с които Герб ги нагали в последните години.Относно ситуацията ректор, който не се срамува да бъде подкрепен от мутрите, няма какво изобщо да се коментира.ПОЗОР!
289
4
 
8
 
! Отговори
Обединител на нация преди 2 години
Герджиков защо иска да бъде обединител на нацията, щом Бойко Борисов отдавна го е постигнал? За първи път в историята на България леви и десни; червени и сини; консерватори и либерали; националисти и космополити; стари и млади - всички дружно се обединиха в протеста срещу мафията на ГЕРБ и ДПС, която беше превзела всички институции. Това си е сериозно постижение и доскоро не мислех, че е възможно. Затова, благодарности на г-н Борисов, а Герджиков да не се занимава с глупости и да си гледа живота
288
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" ...ще разговарям с всички партии, най-вече с дясното и дясно-центристкото пространство, коментира Герджиков ... " Значи ще разговаря с всички партии. Всички партии са десни, няма леви и центристки партии, а БСП спрягана за лява партия, всъщност е най-дясната от всички.
287
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо да бяха изкарали от нафталина някой БКП кадър от БАН. Такива потомствени наследници на национални предатели който са се издигнали като са писали в кандидатурата си за позиция като качества, че са роднини на борци срещу монархофашизма само Младежкото БКП (гроб) могат да издигат! Къде ги изравят? По снимки от пленумите на БКП ли ги рови баба борисова? Или все хора които са я минали по пътя към кревата на бай тошо ли са и в главата само тя си знае!
286
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какво достойнство може да има някой "учен", който е кандидат подкрепен от мафията?