Кирил Петков води листата в Пловдив, изправя се срещу Борисов

Очаква се в листите на ДПС да се върне Пеевски
9 окт 2021 19:51, Нели Христова
158

Дни преди началото на предизборната кампания за третите поред избори тази година - кой срещу кого ще се изправи в листите за парламентарните избори?

По традиция партиите вадят най-тежката си артилерия в 25-и многомандатен избирателен район в София. Там се очаква отново сили да премерят лидерите на ГЕРБ, БСП и "Демократична България", но е много вероятно в тази битка да се включи и нов играч - Кирил Петков от "Продължаваме промяната", съобщават от Bulgaria ON AIR.

Петков вече обяви, че със сигурност ще води листата в родния си град Пловдив, където пък днес Бойко Борисов потвърди, че също ще е водач.

Пет седмици преди вота партии и коалиции започнаха подредбата на местата в изборните листи. И макар все още списъците да не са напълно готови, вече е ясно, че основните партийни лица влизат в пряка битка на много места. Един от сигурните терени на политически сблъсък е Пловдив.

"За Пловдив съм аз, след мен е Тотев, за Пловдив - област Дани Каназирева, сутринта ги подписвах", каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Макар и без сериозни размествания на тези избори, ще има и нови попълнения. В листите на "Продължаваме промяната" влиза и директорът на Държавната агенция по горите Александър Дунчев, който застава начело на листата в София – област.

В един от най-големите избирателни в София - 23-и на избираемото второ място влиза се очаква да бъде поставен проф. Асен Балтов, който дълги години беше начело на "Пирогов".

Очакванията са на тези избори в две листи на ДПС да се върне и Делян Пеевски. Не е ясно обаче кои са местата и избирателните райони, в които бизнесменът ще получи позиция. Пеевски беше депутат в четири поредни парламента, но отказа места в последните две Народни събрания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


158
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
10
 
12
 
! Отговори
Българин преди 2 години
Герджиков = Плевнелиев
64
11
 
11
 
! Отговори
Р.Радев преди 2 години
Кире, ела за малко тука, че някакъв Иван Гешев ни търси и двамата!
63
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Bravo petkov uspehi mn ti savijdat i na vasilev mu savijdat sa raslika ot boku vie ste s viscjo obr.i s 4ujdi esizi abi imate figuri mlafi umni maje
62
9
 
12
 
! Отговори
България преди 2 години
ГЕРБ+ДПС= корупция и глад за народа
61
6
 
17
 
! Отговори
До 65 преди 2 години
България е унитарна парламентарна република. Управлява се от правителство, а решенията се вземат в НС. Министър председател управлява България, а не президент. Президента в България има малко правомощия и преди всичко е представителна длъжност. Президента може да налага вето, но НС може да отхвърли ветото. Борисов никога не е имал за претенции да става президент. Той е човек на действието. Има качества за премиер.За това не се е кандидатирал за президент.Президента не може да промени нищо без НС
60
11
 
8
 
! Отговори
българин преди 2 години
Крадеца и разобличилият го в един град? -:))) С теб сме Кире!!
59
14
 
13
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Само не разбрах , защо баце не се кандидатира за президент? Нали уж, големата работа?!
58
13
 
6
 
! Отговори
USA преди 2 години
СА ЗА ДАМАТА ГЕРЖИКОФ.....*** ГУУЛЕМ ПРУВАЛ ! КОИ Е НОВИЯ ПРЕЗИДЕН ? МИ РАДЕФ ! НЕМА ИЗНЕНАДА ! НА НАС НИ Е СЕ ТАЯ !
57
12
 
6
 
! Отговори
USA преди 2 години
ЕТО ВИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗБОРИТЕ.......БОРИСОФ ГУБИ ! ШО ГУБИ ЛИ ? ШО НА ЦРУ МУ ПИСНА *** КРЕПИ А НЕ ПАДНЕ !
56
15
 
10
 
! Отговори
сичкото КЕЧ на пътек преди 2 години
Кирчо ще е новият Ви министър председател.Туй, гербаджийското *** да свиква с това.А баце ще е при бай Ставри.Той е строг,но справедлив.
55
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скъпа къща в Барселона, разследвана от испанските власти и заглавие в испански вестник -- принадлежи на българския премиер борисов (има го на видео в ютюб, и къщата, и заглавието на испански). Тук подава имотна декларация, няма деклариран имот в Испания. Прокурорът фиктивен и ходи като попарен.
54
7
 
14
 
! Отговори
Мира преди 2 години
Кире язовиро представил фашиф документ, че не е канадски гражданин.Тоя е болен лъжец,ако не лъжене може да живее.Боже Прецеденто докара всичко болно в главата да става политик.
53
10
 
6
 
! Отговори
USA преди 2 години
КА СЕ Е БАРНАЛ САМО СУЖУК САМУРАИ БАНКЯНАГА САН !
52
10
 
8
 
! Отговори
USA преди 2 години
БОРИСОФ С ПРЕКОР ТИКВАТА Е ОБИКНОВЕН НЕАНДЕРТАЛЕЦ КОИ МИСЛИ ШЕ Е АРТИЗ ОТ ХОЛИВУД !
51
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киере канадецо изгоре
50
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чекмедже войвода в Магнитски
49
12
 
18
 
! Отговори
Серсемин преди 2 години
Торбалан си изпърдя късмета.Ще продължи да бъде г-н Никой и ще повлече всички негови некадърни калинки в отходната канализация. На Ердоган ще му липсва нашият евнух,а на нас клоуна който си наместваше оная работа докато говори с журналисти...
48
8
 
21
 
! Отговори
Anonimen преди 2 години
Мутрата в затвора!!
47
15
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 2 години
Боку защо ще води...листи,като веднага ще се...откаже да е дупетат.Аман от гербаджийски номера,че и...срама няма.Срам го да е депутат и да...седне в парламента,защото си е...заплюл Мин.Съвет.
46
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сяло Столипново е зад Борисов, Борисов е Столипиново.