Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП

Не сме партия на президента, нито сме продължение на ДБ
10 окт 2021 11:18, Александър Попов
346
Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП
Снимка: БГНЕС

Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на "Демократична България". Ние сме продължение и съмишленици на това, което правихме последните четири месеца. Една нова изгряваща партия в центъра, която има дългосрочна задача да смени коловозите на България, заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

"Диалогични сме, разбираме, че ще бъдем част от една бъдеща коалиция, вярваме, че ще бъдем с водещото място - наистина аз вярвам, че този резултат от 30% не е имагинерен, последните проучвания, които виждаме ние - са 20% като подкрепа с голям темп на растеж. Най-важното за нас е да имаме 121 депутати от съмишленици, не е казано само от нас", допълни Петков.

Той коментира, че за 4 месеца са спрели огромни средства на едни хора, които от години са свикнали да използват държавните пари за своя бизнес.

"Знам, че за 4 месеца те ни издържаха, но сега за 4 години ги е много страх. Ще има невероятни нападки, защото те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата и тези 8 млрд., които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени", каза още Петков.

Още по темата
Ако "Продължаваме промяната" са в контрол на бъдещото правителство, той гарантира, че нито 1 лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин. Това е основна мисия на партията.

"Всички политици обещават светло бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че реално можем да действаме. И хората, които си говорят с нас, казаха: колкото повече ви атакуват, и колкото по-страшни изглеждат атаките, толкова сме по-сигурни, че вие сте истински и наистина сте засегнали истински интереси", коментира Кирил Петков.

Той заяви, че водачите на листи ще ги обявят в понеделник или във вторник. Със сигурност ще бъде водач на листа в София. Петков допълни, че има доста известни и успешни хора в листите, и разказа, че първоначално тези хора отказват да се включат в "тази мръсна игра политиката, това, което ги връща, е нашата лична мотивация".

Петков коментира и казуса с канадското си гражданство.

"Аз дадох всички документи, които притежавам, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Две неща, които за мен са важни - едното е да може да ме конституират: аз искам да мога да кажа моята гледна точка, и другото е, много е важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал, не трябва да се разчита на чужди бележки", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
198
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИЗВИНИ СЕ БЕ!
197
3
 
26
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Остап-Бендеровци е действие. На лелките хубавците!
196
1
 
33
 
! Отговори
ььь преди 2 години
Ако си позволя да цитирам една небезизвестна журналистка от ъндърграунда: Едно почтено ми става, като ги видя тия двамата треторазрядни тарикати.
195
2
 
22
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 2 години
..И 5-лв. ЗА ШИШЕ ОЛИО ..И ТОВА "НЕ Е ИМАГИНЕРЕН РЕЗУЛТАТ"---НАПРОТИВ , СЪВСЕМ РЕАЛЕН Е ! ТАКА ЩЕ СА РЕАЛНИ СЪЩО--- ЦЕНИТЕ НА ТОКА , ПАРНОТО, ВОДАТА ....И УСЛУГИТЕ ВЕЧЕ...ТОВА Е "ПРОМЯНАТА" ! СВИКВАЙТЕ ...КИРЕ-ТРИВОЛТА ШЕ ВИ ТОПЛИ ЗИМАТА , РАДЕВ ШЕ ВИ ХРАНИ ...А КАТО ФАНЕ СТУД И ЛЕД ---КОМИТОВА ШЕ ВИ ПЪРЗАЛЯ ПО ПЪТИЩАТА НА РОДИНАТА....ЗА ДРАВЕ!
194
4
 
12
 
! Отговори
izh преди 2 години
30%-? Като за начало - стига. Остатъка да 51 % ще се допълни от кака *** и сие партийки - контрол трябва да има. Така разпореди чичо Бойко. Този с имотите - да не го бъркате с Бат"Бойко
193
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ККК = Киро Канадецо от Кършака. И кво? дори и българското да му е фалшиво стига честно да си каже кое що-защо пък не?
192
0
 
30
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До Факт. Така спряха кражбите, че пари за нищо няма и искат втора актуализация на бюджета! При Бойко се крадяло, а пари имаше! Как се получав?
191
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В нормална държава Киро щеше вече да е в затвора за документна измама. Тука корупцията в президентството го спасява!
190
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Големи крадци са герб, 12 години били крали и държавата още не е фалирала, че и сумати неща се построиха. Плиткоумни червени ***, вашите господари от БСП като крадат, държавата фалирва за 1 година и спестявнаита на поколения българи изчезват при червените олигарси. Това са фактите!
189
29
 
4
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Мутрите ни ограбват от 12 години и сега като им дръпнаха копанята изпод носа, с пяна на уста обясняват колко лоши били тези дето им спрели кражбите.
188
2
 
15
 
! Отговори
Непредвиден обрат преди 2 години
Всички партии подкрепят Румен Радев, но тях никой няма да ги подкрепи
187
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има ли още бaлъци, които да гласуват за мутрите. Няма да гласувам за Петков, но те са втория ми избор. Трети няма
186
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така продължихте тая промяна, че всичко скочи с 50%, явно ще скача още, а инфлацията в края на годината ще е двучифрено число. Промяната продължава.
185
6
 
28
 
! Отговори
Кирчо Лъжеца преди 2 години
Абе не му липсва скромност на тоя измамник.Ама много запелтечи и започна да заеква,когато стана дума за канадския му паспорт и за офшорките на ортака му Кокорчо.Да си ходим в Канада това сорошко ***.
184
4
 
10
 
! Отговори
Бялата Златка преди 2 години
На мен ми трябва 1%.За субсидийката Да не пипам от готовото.Щом Славиту не я отмени..
183
13
 
3
 
! Отговори
Apoldaer преди 2 години
Плюенето продължава. На верния път сте. Ще гладуваме за вас.
182
3
 
14
 
! Отговори
До 190 Няма да стане преди 2 години
Като служебен министър на икономиката през 2013 година Асен Василев е присвоил част от посочената от теб сума 27 милиона.Благодарение на това ОТКРИВА ОФШОРНА ФИРМА в началото на 2015 година в която притежава основния пакет от акции.Как така всички се хвърлиха да бичуват Николай Младенов че 1 година след като е бил министър е открил офшорна фирма без финансова дейност а Фирмата на Василев продължава да работи само дето я прехвърлил на друг преди да стане министър на Радев.Двоен стандарт няма що!
181
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повтарянето за грешните протоколи и манипулации на изборите БЯХА СИРЕНЦЕТО В КАПАНА И ВСИЧКИ МИШКИ СЕ ХВАНАХА!ПО-ЛЕСНО СЕ ПОДПРАВЯ СОФТУЕРА ОТКОЛКОТО ДА ПОДКУПИ КОМИСИЯ В КОЯТО ИМА ПРЕДСТАВИТЕЛ ОТ ВСИЧКИ ПАРТИИ И НАБЛЮДАТЕЛИ ЗАСТЪПНИЦИ! СЕГА РАДЕВ И РАДЕВАТА ПАРТИЯ ЩЕ СТАНАТ ПОБЕДИТЕЛИ С ИЗМАМА
180
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Канада ,това беше българска провинция нали? Защо казвате ,че Кирето е излъгал? Ами ,че ние повечето сме от провинцията.
179
19
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тук само герберски платени *** !