Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП

Не сме партия на президента, нито сме продължение на ДБ
10 окт 2021 11:18, Александър Попов
346
Кирил Петков: 30% не е имагинерен резултат за ПП
Снимка: БГНЕС

Със сигурност не сме партия на президента, нито сме продължение на "Демократична България". Ние сме продължение и съмишленици на това, което правихме последните четири месеца. Една нова изгряваща партия в центъра, която има дългосрочна задача да смени коловозите на България, заяви Кирил Петков от "Продължаваме промяната" пред БНТ.

"Диалогични сме, разбираме, че ще бъдем част от една бъдеща коалиция, вярваме, че ще бъдем с водещото място - наистина аз вярвам, че този резултат от 30% не е имагинерен, последните проучвания, които виждаме ние - са 20% като подкрепа с голям темп на растеж. Най-важното за нас е да имаме 121 депутати от съмишленици, не е казано само от нас", допълни Петков.

Той коментира, че за 4 месеца са спрели огромни средства на едни хора, които от години са свикнали да използват държавните пари за своя бизнес.

"Знам, че за 4 месеца те ни издържаха, но сега за 4 години ги е много страх. Ще има невероятни нападки, защото те не могат да си позволят едни независими хора като нас да имат възможността да повлияят посоката на държавата и тези 8 млрд., които ние знаем, че се усвояват не по най-прозрачния начин, да бъдат спрени", каза още Петков.

Още по темата
Ако "Продължаваме промяната" са в контрол на бъдещото правителство, той гарантира, че нито 1 лев няма да бъде похарчен по непрозрачен начин. Това е основна мисия на партията.

"Всички политици обещават светло бъдеще, ние обаче в последните четири месеца показахме, че реално можем да действаме. И хората, които си говорят с нас, казаха: колкото повече ви атакуват, и колкото по-страшни изглеждат атаките, толкова сме по-сигурни, че вие сте истински и наистина сте засегнали истински интереси", коментира Кирил Петков.

Той заяви, че водачите на листи ще ги обявят в понеделник или във вторник. Със сигурност ще бъде водач на листа в София. Петков допълни, че има доста известни и успешни хора в листите, и разказа, че първоначално тези хора отказват да се включат в "тази мръсна игра политиката, това, което ги връща, е нашата лична мотивация".

Петков коментира и казуса с канадското си гражданство.

"Аз дадох всички документи, които притежавам, на Конституционния съд, ще уважим тяхното решение. Две неща, които за мен са важни - едното е да може да ме конституират: аз искам да мога да кажа моята гледна точка, и другото е, много е важно, защото това не е само българско право, а има и международен аспект, трябва да поканим и международни експерти. Всяка държава трябва да държи на собствения си суверенитет, като сама решава в кой момент един гражданин се е отказал, или не се е отказал, не трябва да се разчита на чужди бележки", каза той. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
10
 
4
 
! Отговори
Пешев преди 2 години
Вече е решено че ПП ще спечели с много на изборите. Нашите избори са малко по-добре от Русия. Крайно време е да скъсаме с Русия и да почнем истинска демокрация и истинска пазарна икономика.
217
2
 
22
 
! Отговори
Психолог преди 2 години
Като си лъжец това е завинаги...
216
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На 14 11 ще гледаме повторение на фюри - уайлдър. като глдам как с анахъсани герберите, те ще са в ролята на последния, койот в края не знаеше откъде му е дошло!
215
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мачкай Киро!
214
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
давайте българи, виждате кво стана в чехия! чешката мутра отече!
213
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз пък ще гласувам за ПП. Изглеждат ми свестни. Дано те спасят България от мафията ГЕРБ-ДПС."---- ----- ------ -------- ------- Ух, майкоу... Повече от половин година властта е в тях и не сколасаха да направят АБСОЛЮТНО НИЩО на мафията ГЕРБ-ДПС, даже и не започнаха. Пък вие си се надайте някога да я спасят България от мафията ГЕРБ-ДПС.
212
7
 
1
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
И 25% стигат за опозиция на бившите и по пързалката на СДС,с които са в съюз.
211
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо не е чужд гражданин, той никога не е обръщал гръб на България. А Кокорчо е най-почтения, и офшорката му е почтена. Вярно е, питайте Делян Шиши, така е.
210
16
 
5
 
! Отговори
Shark преди 2 години
До Добчо А за 12 години някой посъветва ли Бойко-*** да не говори с метрунско-просташки изрази в ефир?? Междувпрочем той също е-ка и мека и не спря с това "правимЕ", "ходиме" и т.н. Мдаа, много е дразнещо и не съответства на самочувствието му.
209
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък ще гласувам за ПП. Изглеждат ми свестни. Дано те спасят България от мафията ГЕРБ-ДПС.
208
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 231 Още по-интересно е, че Пеевски видно от подадените от него документи за офшорките е с право на постоянно пребиваване в Дубай. За това там изискват да живееш в страната над 6 месеца годишно. Същото е и правилото за уседналост в ЕС и България. Как за него не се и споменава, че като резидент на Дубай няма право да кандидаства за НС и да е депутат? Ама явно никой не смее да гъкне срещу него, а депутатското му място е важно, за да има имунитет и да не го разследват.
207
1
 
28
 
! Отговори
Бунгар преди 2 години
Киро,защо ни занимаваш с твоите розови сънища?
206
0
 
24
 
! Отговори
30 преди 2 години
*** защо спира на 30, защо не 50, 60, а може би 120%
205
0
 
34
 
! Отговори
67 преди 2 години
Каква двойка, лъжеца и измамника с лява резба... Липсват *** от Дубай и Фигуранта. И, страхувам се, може да вземат 30%, предвид 24/7 часовото промиване на мозъци по всички медии. Срам, срам. ***, нямате срам, за пари продавате България на ***-измамници и крадци.
204
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голяма олелия за двойното гражданство на Петков, а за кандидатурата за депутат на Пеевски нищо. Магнитски, офшорки, милиардер на 30, КТБ и прокуратурата не пита нищо. Няма как в тая държава да станат нещата.
203
29
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По-добре те, отколкото ГЕРБ, БСП, ДПС, ИТН, на тях текущото положение на геноцид на българският народ ги устройва чудесно, иначе за няколко десетилетия, все нещо щяха да направят.
202
2
 
26
 
! Отговори
демократ преди 2 години
Демократите в миналите президентски избори гласувахме за президента Радев а той тръгна да разделя нацията.
201
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До За Бога - ми те нещата са реципрочни, ти бълвочиш върху едните, те ти го връщат! Чисто по новобъларски - взаимно демократично изчегъртване! Не е хубаво само ваш'те да изчегъртват!
200
2
 
11
 
! Отговори
Реалист преди 2 години
До За Бога. От коя планета си паднал?
199
17
 
5
 
! Отговори
За Бога преди 2 години
Dnes.bg, махнете коментарите. Всичката мутро-Пеевска Зга.н се изрежда да бълва пУмиа под новините отразяващи техните опоненти. Не случайно в ПИК, trud.bg, epicenter, и т.н. коакни Пеевски медии няма коментари, защото там знаят че народната "любов" ще се излива денонощно под свободните им съчинения. А и вместо работещите в тях да се занимават да цензурират коментари в собствените си клозети, е много по лесно да се секнат в чужди , далеч по-четени и нормални медии като dnes.bg.