Проф. Анастас Герджиков: Очаквам дебат с Румен Радев

Той призова за обединение на десните партии
Обновена: 13 окт 2021 09:44 | 13 окт 2021 09:44, Анисия Иванова
325

Кандидатът за президент на България - проф. Анастас Герджиков, ректор на Софийския университет"Св. Климент Охридски", заяви, че започва битка за това страната да се обедини около каузи и нов национален идеал.

"Нямах колебания да приема подкрепата на най-голямата партия - ГЕРБ. Протегнах ръка към всички партии, ще се обърна към всички една по една. Не мога да приема лицемерието, че някой ще бъде кандидат на част от българските граждани и когато го изберат, ще каже: Сега съм президент на всички българи.", заяви проф. Герджиков в студиото на "България сутрин".

"Напълно разединени сме, очевидно сме народ от индивидуалисти", категоричен е той.

Още по темата

Ректорът на СУ посочи, че няма нужда от пост и нови достижения. Искал да стане президент в този момент, а не след 5 години, тъй като смята, че тезата му е важна за България. Не е изненадан от кандидатурата на Мустафа Карадайъ, но е изненадан от многобройните, по думите му, кандидатури на десните партии.

"Партиите вдясно можеха да застанат зад моята кандидатура. Трябва да потърсим обединение на гражданите. Да накараме партиите да последват дневния ред на хората и да се разберат по най-важните точки", изтъкна проф. Герджиков пред Bulgaria ON AIR.

Запитан за кандидата за вицепрезидент - полк. Невяна Митева, той посочи, че е искал да има до себе си жена, която да представи гледната точка на човек, който се е сблъсквал с трудности.

"Много жени са в това положение и ще видят в г-жа Митева човек, който се може да се бори за тяхната кауза. Имам 4-5 човека с много висока експертиза в областта на отбраната и сигурността", отбеляза кандидат-президентът.

"Моята кампания ще бъде позитивна, от някои от останалите кандидати чувам това само на думи. Моята цел е с г-жа Митева да покажем какво можем и какво знаем. Ако хората одобрят това, което искаме да постигнем, смятам, че ще ни изберат много категорично", каза още проф. Герджиков.

Очаквал е социолозите да дадат много по-голяма преднина на Румен Радев и се надява след месец това да се промени драстично. Проф. Герджиков очаква дебат с действащия държавен глава. На мнение е, че политическият разговор у нас се води по вреден и отвратителен начин.

"Тяснопартийният интерес винаги ще надделява над интереса на българските граждани. Това може да спре, когато извадим истинските теми на хората и убедим политиците, че ако не ги следват, хората ще разберат, че това не са техните представители", заяви ректорът на СУ.

Той не смята, че срещу себе си има опоненти. Иска всички да покажат възможностите и визиите си.

Ректорът на СУ коментира и казуса с Република Северна Македония: "Нашата позиция трябва да е последователна. Искаме европейска интеграция на всички страни от Западните Балкани. Но интеграцията на РСМ може да се случи, след като нашата западна съседка изпълни подписаните ангажименти в Договора за добросъседство. Последните изказвания на Зоран Заев бяха много добри, да се надяваме, че това не са празни приказки".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


325
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
10
 
19
 
! Отговори
Що му беше преди 2 години
Що не си кюташе там сред колекцията ти от дамски облекла бе Герджиков. Знаеха ти хобито малко хора. Сега стана за резил на цяла държава.
21
7
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
И ние го очакваме...)) една рева преди 5 години, да го видим и тоз...
20
22
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев на дебат никога няма да отиде. Той е свикнал да декламира написан текст. Факт.
19
25
 
28
 
! Отговори
Елена преди 2 години
Това ще е новият президент на България!!! Всички умни и интелигентни хора застават зад вас г-н Герджиков. УСПЕХ!
18
26
 
27
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 2 години
Професорът ще си остане с очакванията, Румбата води дебати с юмрукът си и с листчета написани от стратегическите му съветници, които той срича, отсича и натъртва, като старшинка строила аскера на балаЛАтума за развод преди караула ... Така че дебатите с него са обречени, а резултите от предстоящият вот вече се програмират в машините на Мадуро ... !!!
17
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм бил пилот и не съм бил професор, но и аз съм 63-ти набор и съм разведен и аз мога да врътна едно коремно на лоста. Но за президент се изискват много други качества, които аз ги нямам и на румен радев също му липсват. Професор Герджиков е добър избор за президент на България!
16
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямал колебание да приеме подкрепата на ГЕРБ?! Без колебания ли приема всичко, което джипко бибитков сътвори? Последни в ЕС по всичко добро и на първо място по бедност, корупция, болести. Какво е мнението му за чекмеджетата?
15
14
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До столичен студент 9 - нека първо ти обясни как се става ректор с 1 кандидат. Подкрепен от ГЕРП.
14
20
 
16
 
! Отговори
Студентка преди 2 години
Студентките сме за генерал Радев... Гердика егей :)))
13
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма как да има Обединение на десните в България от кандидата за президент който е полегнал пред Топ Крадецът през последните двайсет години!
12
9
 
19
 
! Отговори
Фотографа преди 2 години
На този ако му сложиш катинарче на лицето става едно към едно в лицето с един легендарен ватман, който е известен с гъвкавите си движения в китката.
11
17
 
13
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
АКО РАДЕВ ПРИЕМЕ ПОДОБНО НЕЩО ТУКУ ВИЖ ИЗГУБИЛ! ЗА СЕГА РАДЕВ ПЕЧЕЛИ ЩОТО КАНДИДАТА НА ГЕРБ Е ПО-ПРОТИВЕН НА ВЪНШЕН ВИД И ОТ РАДЕВ :D
10
13
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ананаса забрави да спомене, че иска да ни обединява с Герб и Дпс.
9
28
 
6
 
! Отговори
столичен студент преди 2 години
Нека да подкрепим проф. Герджиков, така както ни казват да направим всички преподаватели. То само студентите да вземем, които така или иначе сме накарани да подкрепим Гержиков, ето ти към 100к гласа. Добре беше, че университетите и образуванието ни се политизираха с тази кандидатура, за да може ние младите да бъдем привлечени към политиката.
8
20
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя май си е въобразил че може да се мери с генерал Радев. Май не е разбрал че времето на Вожда му Еднокнижника отмина и че българите ненавиждат ГЕРБ и ДПС.
7
17
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво ти е дебат с Радев след като повтаряш всичко което той казва...
6
23
 
21
 
! Отговори
Мут Лабен преди 2 години
Няма какво да умуваме! Гласуваме за Герджика и толкоз! България има нужда от стабилен президент! И тогава ще се състави най-после стабилно правителство. Стига хаос и разруха!
5
23
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да излезе на лоста за коремни с Генерал Радев... Да го видим тоя п лужек :)))
4
22
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
РАДЕВ НА ДЕБАТ НЯМА ДА СЕ СЪГЛАСИ, ЧЕ Е ТОЛКОВА ГЛУПАВ, ЧЕ ОСВЕН ДА ЗАПОМНИ ГОТОВ ТЕКСТ ЗА ДРУГО НЕ СТАВА!
3
18
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Анастасия Гербеджикова с розовия чорапогащник - кандидатпето на Мафията ГЕРБ-ДПС.