По-малко българи в чужбина ще гласуват на 14 ноември

Най-много желаещи има в Турция, Германия и Испания
20
По-малко българи в чужбина ще гласуват на 14 ноември
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Срокът за подаването на заявленията за гласуване в чужбина изтече във вторник, а според данните на ЦИК по-малко българи ще отидат до урните на 14 ноември в сравнение с  април и юли.

Българите зад граница са подали 55 578 заявления за разкриване на секции за парламентарния и президентския вот на 14 ноември. Близо 15 хил. са по-малко в сравнение с изборите на 11 юли и с над 30 хил. спрямо 4 април, когато броят на подадените заявления достигна 88 хил.

За предстоящите най-много заявления са подадени в Турция - 21 844, Великобритания - 8810, Германия - 6264, и Испания - 3202, според информацията в сайта на ЦИК.
 


20
Още по темата: избориГласуванеЦИК
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
3
 
! Отговори
vale_karo преди 1 месец
Една секция може да има максимум 1000 избиратели.Значи дори и по 700 избиратели да имат пак няма да прескочат 35-те секции при Бойко.Но въпросът е друг.Срува ли си за два три мандата в Народното събрание да се харчат толкоз много средства?Просто питам.
19
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ДАННИТЕ ОТ РЕГИСТРАЦИЯТА ЗА ГЛАСУВАНЕ В ЧУЖБИНА ПОКАЗВАТ, КАКТО И ОТ РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ГЛАСУВАНЕТО В ЧУЖБИНА ЩЕ ПОКАЖАТ НЕЗНАЧИТЕЛНИЯТ ПРИНОС КЪМ ОБЩИТЕ РЕЗУЛТАТИ ОТ ИЗБОРИТЕ !!! АКО ТЕЗИ, КОИТО СА В ЧУЖБИНА ВЗИМАТ МНОГО ПРИСЪРЦЕ СЪДБАТА НА БЪЛГАРИЯ - ДА СИ ДОЙДАТ У ДОМА И ДА ГЛАСУВАТ.
18
5
 
3
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
Аз ще направя едно отклонение от правилото си да не гласувам за институции под турско-еврейска власт. Тоест,намирам за важно да се гласува на тези избори,за да е възможно тоталното унищожение на Бойковата османска мафия. Искам Комунистическа България и в град Бордо ще гласувам за Другарят Генерал Румен Радев! Да живее Българската Народна Армия! Да живее Доброто! Напред,Другаю Румен е! Победа над османският фашизъм!
17
0
 
5
 
! Отговори
тошку преди 1 месец
кво стаа бе слаФчу ?!
16
0
 
3
 
! Отговори
www преди 1 месец
До Анонимен - за да сме точни, при Борисов секциите в Турция не бяха 240, а 35! както и навсякъде извън ЕС!
15
1
 
9
 
! Отговори
Гига преди 1 месец
До коментар 12 Доган: Поредно доказателство, че "Дългия" работи за "Сокола".Айде да си пишем истината,а???Не само "Дългия", всички освен ГЕРБ,подкрепиха тия изборни правила.Всички ходеха като зомбита посред нощите из парламента за да променят изборния закон!!!Сега ще търпим последствията от собствените ни решения.
14
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Реджеп пуска 1 милион турци да цакат за ДуПеСе :)))
13
1
 
16
 
! Отговори
... преди 1 месец
Браво! Браво! Ха сега гн. Тошко я кажи кой е виновен за това. И кой за кого работи. Ти, Славчо и всички комици и вицаджиии .
12
3
 
8
 
! Отговори
Доган преди 1 месец
Поредно доказателство, че "Дългия" работи за "Сокола".
11
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По времето на "лошия" Бойко секциите в Турция бяха 240,а сега по времето на жалкия фигурант и чaлraджията ще са 867 - ЧЕСТИТО!!!
10
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Някои се прибраха след брексит, други се върнаха от Европа заради зимата, но бройката си е същата и всички ще гласуват против Банкянския чобанин и турското дпс. Не си правете илюзии.
9
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Да се забрани гласуване от чужбина!!!!!
8
5
 
14
 
! Отговори
българина преди 1 месец
заглавието е точно но недовършено, по малко българи, но за сметка на това повече турци. Благодарете на Слави еничара, той потурчи труда на патриотите от предния парлмент, като махна ограничението нн секциите за държави извън ЕС. Рано или късно предакзанието на Севрюкова ще се сбъдне и дано да е скоро, защото според него тогава българите ще се осъзнаят обединят и предателите наказани
7
3
 
7
 
! Отговори
ужаст преди 1 месец
Мозъците защо не искат да гласуват? Че и машини им дадоха хубави, пък те защо така?
6
5
 
15
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 1 месец
Пак гласувайте за жалкия фигурант и cлaвуца чЪлrapката
5
5
 
17
 
! Отговори
Алекс преди 1 месец
Колкото по-малко гласуват,толкова по-добре.Управлението на България трябва да се избира от хора,които са решили да живеят в Родината.
4
5
 
3
 
! Отговори
То и тук преди 1 месец
ще гласуват по-малко, само гледайте!Още ли има заблудени, че изборът им има значение?!? Припомнете си Марк Твен какво казва за изборът! Напълно в синхрон със ситуацията в момента, нищо, че е казано преди повече от 100 години. Който разбрал, разбрал!
3
2
 
11
 
! Отговори
Кибика преди 1 месец
Значи първо излиза, че през лятото в чужбина гласовете са били по-малко от тези през пролетта. Е защо харчихме тогава пари за машини и хора в чужбина? Сега били още по-малко. Какво става? По-малко ще им платите или няма да плащате въобще? Обещайте им нещо, бе, нали сте царя на обещанията.
2
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Cлaви и Тoшкo aфрикaнcки прoдaдoхa Бългaрия нa Турцитe. Зaтoвa нaпрaвихa тoлкoвa ceкции в чужбинa. Зaтoвa Cлaви пee и игрae кючeк. Зaтoвa нaучи тoлкoвa пoкoлeниe нa кючeк и ги oпрocтaчи. Cлaви e бългaрcкия прeдaтeл!
1
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тези в Турция не са българи те не знаят и езика, откаде на къде ще решават за България само защото са си извадили български паспорти за да могат по лесно да ходят в ЕС.