Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт

Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи, заяви той
28 окт 2021 09:29, Нели Христова
666
Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер. "Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", продължи още той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", допълни още Борисов относно COVID ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
443
2
 
28
 
! Отговори
буци преди 2 години
буци, толко си зле, че нямам думи да те опиша - нагъл, злобен, дърт, *** винетуец! Скрий се! Бита карта си, боци! Дай път на младите, по-интелигентни са от теб със сигурност!
442
2
 
32
 
! Отговори
Голям смях преди 2 години
Млъквай Толуп, само с купени гласове и такива, на които си пълнил гушите разполагаш.Като те видя на телевизора сменям канала, че ми писна от теб.
441
25
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев не е проект нито на американци , нито на руснаци!Радев е проект на черепа и Прокопиев !За това Радев не го искат никъде,освен на селски вечеринки в България!Радев е това,което заслужава българския народ!Като си го харесва,да си му плаща сметката!
440
0
 
32
 
! Отговори
Киро коравио преди 2 години
Това наглец не спира да говньори. А бре Бохо стягай гъзината за централниьо. Крадливия ти *** ще се радва на всеобщо внимание
439
1
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 2 години
До ПрТой дали се е ваксинирал или за него ще трябва специална да го излекува завинаги.оСоТо
438
19
 
3
 
! Отговори
Падаря преди 2 години
И КВО НИЩО НЕ НАМЕРИХА ЗА БОРИСОВ ...
437
8
 
3
 
! Отговори
Селски бег преди 2 години
Тия новите същитите като предните 10 години ще се управдават с предните,предните поне се наядоха,ся наново ще уговаме новите аре нема нужда,коледа е близо ...
436
1
 
21
 
! Отговори
АМАН от терористи преди 2 години
Борисов нанесе ЩЕТи за над 60 000 000 000 000 на човешката цивилизация след нагло престъпен престой като подставен на власт в София ..Експерти да проверят всички контакти на Борисов ..
435
0
 
13
 
! Отговори
Шарл де Гол преди 2 години
"Царя е гол"
434
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Ментора бай Иван: Кого плашиш бе червен екскремент?Твоят радев ще свърши като кадафи и садам,а вие шепата *** в канала
433
6
 
13
 
! Отговори
до ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 години
Имаш ли, толкова гънки, че да помниш? А помниш ли, колко пъти гласувахме тази година и какъв е резултата?
432
22
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев отдавна е за импиичмънт! 4 години спа в президентството и си получаваше президентска заплата и генералска пенсия. С този юмрук раздели народа и с парите на Божков, ***, ДБ и ИТН успя да вземе властта, но се задави! Служебното правителство от лакеи започна да чегърта, но...доникъде! Харвардските възпитаници не се шегуват в измамите си и забиха нож в гърба на Радев.
431
12
 
24
 
! Отговори
ДАСКАЛ ГЕНЧО преди 2 години
ПОСЛЕДНИ НАПЪНИ НА КОМПРОМЕТИРАНО БИВШЕ УПРАВЛЕНИЕ.НАРОДА ПОМНИ.
430
22
 
18
 
! Отговори
Ментора бай Иван преди 2 години
ГЕРБ и Атлантическия клуб на Пасито да внимават с тоя "импичмънт" да не тръгне България на Изток , да напусне НАТО , да се въоръжи с крилати ракети от Русия и да спре мераците на Турция и Гърция за наши територии!Естествено тогава Атлантическия клуб ще бъде закрит и лидерите Му заедно с герберските и депесарски такива натикани в затвора за накърняване интересите на България!Ще купувате малки самолетчета за милиарди?Вашата м......!
429
15
 
31
 
! Отговори
Азъ преди 2 години
Борисов стига си лъгал. Говориш само неистини и всяваш паника. За дранголника си. Къде е прокуратурата да ти свие филията с мас. Малко срама да имаш а нейсе.
428
23
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А,БЕ, ТОЯ ОЩЕ ЛИ НЕ Е В ЗАТВОРА!?
427
21
 
17
 
! Отговори
Молба преди 2 години
Хайде бе Бойко, изкарай най-после белия кон и дай шанс на троловете на Радев, да минат за да го почешат по топките и погалят по ....
426
13
 
20
 
! Отговори
Бай Гроздан преди 2 години
"Импийчмънт"(знае езици човекът) има само при държавна измяна или при нарушение на Конституцията свързано с нея,за което има решение на КС от времето на Жельо Желев заради "боянските ливади",а и къде се пъне с неговите 60 депутата,след като трябват още 100,а те общо с ДПС ще имат под сто,т.е. с поне 60 по-малко и едва тогава следва КС избран предимно по негово време и това на президента Плевнелиев.Така чи призиви може да има,но това значи ли,че е съгласен че Радев отново ще спечели изборите?
425
20
 
15
 
! Отговори
погазване на закона преди 2 години
До Йордан. .Откъде такава наглост от Фигурапта? Вместо да се скрие и да не си показва зеления чорап,той бълва злоба и лъжи.
424
4
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ГЕРБ 1...абе симпатяго "герб 0001",такава "процедура" НЯМА в българското законодателство!..Предвидена е възможност да се иска оставката на президента,но това искане може да отправи ЕДИНСТВЕНО Народното събрание!..Е,като нема НС,Тиквуня ли викаш да го замести?!../от къде ви намират такива,просто не ми е ясно../