Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета

После дърпал ушите на министрите
203
Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основен проблем е политическата криза. Това, че нямаме работещ парламент много ни ограничава. Президентът Радев е в шизофренна ситуация - прави се, че няма нищо общо със служебното правителство, а после им дърпа ушите. Аз съм готов на всякакво правителство, за да излезем от кризата. Не съм нерешителен човек, но не размахвам юмрук, а протягам ръка. В момента зеления сертификат изглежда като репресивна мярка, а ваксинирането става насила. 30% от хората са готови да си купят сертификат без да са се ваксинирали". Това заяви кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, проф. Анастас Герджиков пред NOVA NEWS.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

За него цените на електроенергията са проблем, защото от тях зависят цените на редица стоки и услуги. Той подкрепи предложението на Радев да се понижат временно емисиите. Но според него хаосът вече е създаден.

"Българският президент трябва да може да наложи нашата гледна точка, да има малко по-твърда политика. Реалистичният срок за преминаване към зелена енергия е 20 години, а в средносрочен план не можем без ТЕЦ "Марица - Изток". Трябва да отложим затварянето й с 15-20 години, до 2040 г. Да се върнем към развиване на ядрената енергетика", изрази мнение той.

Мнението му е, че сред мерките, които могат да се вземат сега са осигуряване на достатъчно електроенергия на пазара, ограничаване на износа, ако се налага, както и помощ за производителите, които трябва да плащат висока цена на битовия ток, а и подпомагане на социално слабите.

Той смята, че те могат само да смекчат шока, истинският проблем е на европейско ниво.

По думите му не се прави нищо за здравната криза, а 6 месеца са проспани.

Проф. Герджиков смята, че битката с корупцията е наложителна и трябва да се наложи атмосфера на нетърпимост срещу нея.

Той подчерта, че не бива да се казва на България да не пречи на евроинтеграцията на РС Македония, а да приканват тях да спазват договорите за добросъседство.

Кандидат-президентът определи репликата на Румен Радев, че Борисов се е скрил под тогата му като "остроумна, но безвкусна". Той се надява след изборите България да бъде успокоена, обединена и изпълнена с надежди.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още по темата: ГерджиковРуме Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Реномето му на безкруполен Ректор, Уважаван Професер и смел защитнит на местоименията го прави новия естествен лидер на партия ГЕРБ. Най сетно дойде полит битката за ново ръководство на прогресивната центриска дясно-лява партия какват е ГЕРБ. Атанасе това за Вас е не само предизвикателство, това е едно огромно задължения Вие лично да отворите чекмеджетата на Партият и нейния досегашел лидер и покажете на Блаканите, Европа и Света че в България няма 6, 5.
171
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На крив Апраджик Ананасът му пречи
170
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Куха университетска показалка
169
0
 
2
 
! Отговори
ТАКА Е! преди 2 години
Не с правителството, а с Европейска България няма нищо общо черкезина Радев, но ще дойде време , когато всеки ще отговаря за делата си.
168
2
 
0
 
! Отговори
до Хи,хи ! преди 2 години
Как ще не се е крил бе, като бяха протестите през 2020 беше изчезнал яко дим. Малко му се размина и пак размахва юмрук. Време е някой да го ошамари този тлъст мазол Тиквун Прости.
167
2
 
2
 
! Отговори
ДА!!! преди 2 години
"В момента зеления сертификат изглежда като репресивна мярка, а ваксинирането става насила. 30% от хората са готови да си купят сертификат без да са се ваксинирали" Много точно казано! Това е истина! ИЗПИТАНО!!!
166
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МАЗНИЯТ МЪПЕТ НА ГЕРБ ПОЧВА ДА ГО ХВАЩА ШИЗОФРЕНИЯТА!!!
165
6
 
15
 
! Отговори
радевчета преди 2 години
Какъвто Радев такива и троловете му. Демонстрират непрекъснато нисък интелект, беден речник, липса на морални задръжки, кръчмарски език и пасивно-агресивно поведение.
164
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арпаджиков излезе най смелият еднополов Ректалоид от СУ. Тва да затриеш майка си с безсрамен договор, да не спре Крадеца на Праскови в ролята му на еднополов пладжиятераст и да ръси анализи за Радев че бил в шизофренична ситуация единственно говори за безмисленна но все пак силна мъжественност релативно отнесена към ИТ-ите, ХЪ-тките и ананасите в БеГе
163
11
 
2
 
! Отговори
В. преди 2 години
Герджиков краде от стипендиите на студентите.
162
7
 
1
 
! Отговори
Мрънмърян§Хаджистоян преди 2 години
то от Сандукан Диков тръгнаха едни приказки за съдии от КС, за Ректорът как писал/преписвал чалга текстове, за едни 30 кг злато, за мильонен влог на името на синче от КаСе, чест му прави на Сандо че замени полит-*** с урвени-получшитки та да гледаме дигитално удължените генитални бедра и слушаме едни и същи чалгала. Сандо с това каза че се извинява за туй че ни обливаше с двувалентната арменско-тюрко молекула предлагайки ни светски клюки за някакви полуфабрикати
161
12
 
2
 
! Отговори
Оди се пери, слабак. преди 2 години
ДоНаАрменския се оплачи: колкото и виновен,некъдърен и лаком да е Генерал Борисов.Той всичко е постигнал сам.Е,има там вминалото доста слугински даже робски залитания.Например вземикак слугуваше наЦа Дървояд само и само даго генерализира.Царо си получи Секвоята.Боре пагоната и шапка на тояга.За това ще гласувам за него защото ни учи кога накой как дасе подмазваме и рабополеем самоисамо дасе докопаме доБюджета наУнията.Искам лекцията дапродължи.За Радев ще гласувам защото той контролира Бойко.
160
4
 
21
 
! Отговори
нищоправещият преди 2 години
Фигурантът Радеф нищо не свърши цял мандат. Една мишка работеща за БСП и Русия.Това е най-слаабият и най-продажният президент на България досега. Жалко!
159
5
 
18
 
! Отговори
Хи,хи ! преди 2 години
Борисов никога не се е крил , защото е мъжага !!! Виж , Рундю се крие редовно под полата на любовницата си( сега съпруга) ! Освен това някой спря клиповете, на които Фигуранта чисто гол жадно смуче половия орган на някаква плеймейтка - той редовно е участник в оргийки ! Такова нищожество е Президент ?????
158
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До обективен Само Възраждане с номер 5 .............. само копейкаджиите *** путински *** :)
157
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев се правил, че нямал нищо общо с кабинета ................... какво друго да се очаква от комплексиран шапкарин?
156
4
 
31
 
! Отговори
от БГ форумите преди 2 години
Удивително е качеството на Фелдфебелът Радев, да се прави на разсеян, когато е зацапал г*щите! Така не беше разбрал ,когато се опитаха да прикрият инцидентът с баща му, не беше разбрал за сина си, не беше разбрал за изцепките на жена си; не беше разбрал за перверзията която "протестиращи" проявяваха към българските институции, не беше разбрал и защо го изритаха от Естония като бездомно псе, сега и за мошеника Киро.... Скоро Гешев ще му опресни паметта !
155
23
 
8
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 години
А Герджика се прави,че няма нищо общо с Борисов и Доган!
154
2
 
30
 
! Отговори
Жалък факт преди 2 години
Не може в Инициативния комитет на Румен Радев да има 27 агенти на Държавна сигурност, но е факт жалък за Радев.
153
19
 
5
 
! Отговори
мак преди 2 години
"Позитивна" ппредизборна кампания, рунд пореден. И както винаги, кандидатите разбират от всичко, от здравеопазване, енергетика, обединяване на нацията. А ректора разбира и от липса на добро възпитание на Радев, забравяйки де.бил.ните изказвания на този, който го е издигнал за кандидат. Красота.