Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард

ГЕРБ са за машинното гласуване, стига да е честно, посочи бившият премиер
10 ное 2021 13:00, Нели Христова
607
Борисов: Докато се занимават с чекмеджета и монтажи, се теглят по половин милиард
Снимка: БГНЕС

"Ние сме за гласуването с машини. Приехме, разчитайчки, че ще е честно и почтено, да няма репресии. Но какво се получава. Очевидно има префактуриране на флашките. Тези близо 16 000 флашки или 28 кашона стоят. И вчера, като им казах, че ще продължим днес темата, са се разбързали да ги изнасят", обясни лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за закупената техника за изборите в Тетевен.

Той посочи, че по данни на ЦИК ще има 11932 машини, за които би трябвало да има 59660 карти и 23 864 флашки. По думите му спрямо секциите има 905 излишни, които би трябвало да се разпръснат из най-натоварените секции. За всяка една машина в изборната секция се предоставят 5 бр. карти.

Председателят на ГЕРБ обясни, че флашките са от Тайван, като уточни, че по груби сметки те струват 44 лв. за 8 GB, а в нашата търговска мрежа са по 8-10 лева.

"Това е чудовищна далавера, която се готвят да направят," каза Борисов.

"Половината държава има тестове и училищата работят, половината няма. Кацаров вика: "Избяга ми фирмата". А заглавията в медиите са "Пуснаха децата на училище". Какво са пуснали? Повече от половината държава не ходи на училище, защото щадящи тестове не бяха поръчани август, септември, когато се готвехме за пик. И това не го направиха. Но в нещо друго са изключително добри - тегленето на дълг и задължаването на нашите деца и внуци да им плащат версиите. И го правят безсрамно", каза Борисов.

"За понеделник, когато вече ще има избрано правителство, още половин милиард дълг са взели", заяви бившият премиер. "Докато се занимаваш с глупости, с чекмеджета и монтажи, през това време се теглят по половин милиард. Декември месец ще отиде 30% външния дълг на България, а бяхме шампион по най-нисък външен дълг."

"Отишъл Христо Иванов да се снима в Бояна. Аз не съм там от година. Разликата между първия и втория е колкото имаш ти бе, Ице. На картата няма да те има пак. Все не можеш да хванеш ръка. Жалко, гнусно, подло - не ти отива. Обръщам се към Христо Иванов, който беше вицепремиер преди, министър, коалиционен партньор:  Може ли да не те интересува дълг след дълг да се тегли, да не се казва една дума. Това ще опорочи машинното гласуване. Те казват: "Борисов започва кръстоносен поход срещу машините." Не, срещу далаверите! Ще ви оберат и ще ви оставят вие да плащате", заяви лидерът на ГЕРБ.

"Пръв съм влизал в пожарите", заяви Борисов за дните, когато е бил пожарникар.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


607
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
368
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
надявам се да е от личната ти сметка ***
367
8
 
8
 
! Отговори
Хектор преди 2 години
Готин народ сме ние , гласуваме за БСП (гнyсни педалI ), Герб ( долHи манаfи), Дпс (резаHи майmуни) ,изкриви се мутри вън ,Славун плехаров, Д.България (ченгета)......Да са ни честити "братя" Българи, гласувайте си все така............
366
16
 
26
 
! Отговори
Непозната преди 2 години
А по негово време се изтеглиха 15 милиарда, които не стана ясно къде отидоха. Вероятно в нечие чекмедже пак.
365
6
 
11
 
! Отговори
Ужас преди 2 години
Демек тегли се по половин чекмедже , че и отгоре
364
23
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най многобройната партия сме! 30% на изборите и отивате патки да пасете! Само ГЕРБ
363
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На изборите пак ще покаже ГЕРБ на кого разчита България!
362
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Без нашия Бойко и Герб няма да има правителство! Колкото и да лаете,малко сте!
361
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Една пета от България ще глсуваме за ГЕРБ! Точка!
360
18
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме МИЛИОН избиратели на ГЕРБ! На изборите пак ще ви смачкаме!
359
11
 
27
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 2 години
Този все още не може да приеме факта, че България съществува без него и въпреки него !
358
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АНТИ КОМУНИСТВъобще не разбираш за какво говоря и не виждам смисъл да обяснявам! Няма нищо общо с раждането и отглеждането...Въпросът е, че тези деца са "употребени" за предизборната кампания. Нямаше нужда медиите да я разобличават в лъжа, защото ъака излезе и след това никой не се вълнува колко е прекрасна и как се грижи по-добре от родната им майка...Аз лично се съмнявам, защото с тази професия малко трудно ще отделя внимание на три деца. Физически не е възможно....
357
9
 
9
 
! Отговори
Iozeff преди 2 години
До При БорисовЕдинствения КОМУНИСТ когото познавам ,това е другарят борисоффффф! Предполагам че ти също си от тях!?
356
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки има право да вярва на очите си
355
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен471Много правилно. Хората, които не са лъжци и са искрени, ще кажат: "Имаме три деца, две са на съпругът ми от първият брак и едно общо...Но с позволението на родната им майка, ги чувствам като свои..." Тогава човек ще си помисли, че наистина тази жена е качествена...Тя не го направи. Трябваше медиите да разкрият колко е фалшива и как използва децата, единствено за предизборен пиар...Много е важно първото впечатление, особено когато не познаваш даден човек. Но при Бойко е така, лъжци
354
4
 
8
 
! Отговори
Малкия Маргин. преди 2 години
Милиони престъпления,далавери,злоупотрби,усвоявяния,заменки и присвоявяния за последните 32г.и то доказани и видни.И за тези години нито един осъден и вкаран в затвора.Иначе приказки безкрай за промени, статуква,мутри вън и т.н.Нема такава държава.
353
5
 
3
 
! Отговори
Бисер шперца преди 2 години
Аз вярвам на този дебел ***!
352
13
 
7
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен: ММММ какво хубаво бъдеще което не иска ББ :). По 150 умрели всеки ден, децата у дома, инфлация 10%, всеки месец държавата тегли кредит по 500 милиона, магистралите пълен блокаж, кюлчета злато .. монтажи, кражби всичко е спряно вече ...ММММ какво хубаво бъдеще без ГЕРБ :)
351
13
 
9
 
! Отговори
При Борисов преди 2 години
Държавата работи. Когато държавата работи, хем хазната се пълни, хем касите на бизнесите се пълнят, хем джобовете на хората и те се пълнят, защото като има много тогава има за всички. Държавата бе тръгнала в добра посока. Пандемията пообърка работите, но така е в навсякъде. От друга страна при комунистите винаги е било бой до кръв за последните трохи по масата.
350
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в капата надали но в потурите като нищо може да се турат в насипно състояние едно 100, сто и два триесе кила самоковски компир, оле!
349
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бойко знаеш, че няма смисъл. Истината е ясна дори и на зомбитата, дето ще гласуват за теб... Като дойде новото Правителство, надявам се, че хората ще си върнат надеждата за справедливост и ще има присъди. Наистина го вярвам, защото колелото се завъртя и както се казва " Роба въстана".... А парите, които ни ограбихте, дано да се върнат там където е трябвало да бъдат вложени, а не в собствените ви сметки, мизерници крадливи!