Радев близо до победа още на първи тур, избирателната активност – ключова

На втори тур ще има преливане на гласове към Герджиков
Обновена: 10 ное 2021 20:38 | 10 ное 2021 17:00, Красимир Ангелов
471
Радев близо до победа още на първи тур, избирателната активност – ключова
Снимка: БГНЕС

Президентът Румен Радев е много близо до спечелването на изборите още на първи тур, сочат резултатите от социологическо проучване на агенция "Медиана", проведено в периода 4 - 8 ноември 2021 г. сред 957 човека на 18 и повече години. Проучването е проведено чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция "МЕДИАНА" и е реализирано със собствени средства.

Според проучването това, което може да прати президентските избори на балотаж, е преди всичко изборната активност (съгласно закона, за да има избор на първи тур, пред урните трябва да отидат не по-малко от 50 % от избирателите по списък или над 3,35 млн. човека).

Още по темата
От "Медиана" очакват изборната активност да е около 3.2 -3.3 млн. избиратели, но все още близо 30% се колебаят дали и за кого да гласуват. Според проучването, ако изборите бяха към 8 ноември, Румен Радев събира 48,3% от заявилите намерение да гласуват, а основният му опонент – проф. Анастас Герджиков – 25,6%.

Следват кандидатът на ДПС – Мустафа Карадайъ с 10,3% и кандидатът за президент, издигнат от инициативен комитет и подкрепен от "Демократична България", Лозан Панов – 8,1%. На пета позиция проучването поставя Костадин Костадинов от "Възраждане" с 3,2%.

При евентуален балотаж, съперник на настоящия президент ще е Анастас Герджиков. Данните показват, че независимо от възможните преливания на гласове към Анастас Герджиков на втори тур, фаворит на тези избори е Румен Радев.

Към този момент, при балотаж между двамата, настоящият държавен глава би спечелил с 65,5% от гласовете срещу 35,5% за Герджиков.

Изследването е проведено в периода 04 - 08 ноември 2021 г. от агенция „Медиана“ сред 957 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция „МЕДИАНА“ и е реализирано със собствени средства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


471
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
3
 
20
 
! Отговори
tt преди 2 години
егати резила, ако спечели Радев, за какво преди 30 години свалихме Бай Тошо, като ще избираме проруски президент
289
3
 
24
 
! Отговори
КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ.. преди 2 години
ДС-РАДЕВ ИЗТЕГЛИ ЗА 6 МЕСЕЦА - 2 ООО ООО ООО(МЛРД) ЛЕВА...... ПРОИЗВЕЖДА ПОРЕДНИТЕ ДС/БКП КРЕДИТНИ МИЛИОНЕРИ, КОИТО ЩЕ ИЗБЯГАТ В ЮАР, ОФШОРНИТЕ ЗОНИ..... НЯМА ПО-ГОЛЕМИ БАЛЪЦИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ***.....
288
18
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 382.............Борисов няма грам достойнство, затова съм спокоен, че няма да посегне към Глок-17, който противозаконно (по закон мястото му е в метална каса!) стои на шкафчето му! Същото онова шкафче с тлъстите пачки и с кюлчетата! Ако го направи, обещавам, ще му запаля дебела свещ в "Св.Александър Невски"!
287
4
 
22
 
! Отговори
АБЕ, НАТЕГАЧ-РАДЕВ преди 2 години
ЗА КАКВО ТИ Е ТАЗИ ВЛАСТ,КАТО НЯМАШ МОЗЪК, НЕ МОЖЕШ ДА УПРАВЛЯВА-ПОВСЕМЕСТНА КАТАСТРОФА....РИСКУВАШ СИ ЖИВОТА, РАЗБЕРИ ГО 1 000 000 ЩЕ ТИ ТЪРСЯТ СМЕТКАТА- ЗА СТОРЕНОТО..!!
286
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Борисов защо не си тръгна с достойнство от политиката? А? Хитлер отказа да повярва че националсоцистическата му партия се срива, срина Берлин и изпи цианкалий.
285
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Люба....Любке, в този сайт има за новата мода при маникюра, за Меган, за Кардашян за холивудски клюки. Защо не четеш това, а се пъхаш в чужда тематика? Всъщност, какъв ти е гендера? Сега от мен - познавам неколцина бивши служители на ДС. До един са почтени хора, патриоти, някои са рискували живота си за България! Всички имат добро образование и граждански професии! За разлика от голяма част от днешната "демократична" интелигенция - неграмотни некадърници, хитреци!
284
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пази Боже този народен изменник рр да победи... докога ще страдаме? Не се ли измориха тия ***? Няма ли Господ?
283
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 372/374 Хляб може да не ядеш, но при такова развитие ще ядеш нещо друго.
282
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна не е горделива, и със сигурност е по сговорчива от ръба Радев и умника Герджиков.Затова да подкрепим г-ца Луна Йорданова с номер 16.
281
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изборът за президент тази кампания се свежда до избора между ЕС и Путин.
280
2
 
15
 
! Отговори
Муунчо Радев преди 2 години
Вижте обективно уплашената и глуповата физиономия на Грипен Радеф. Той наистина прилича и говори като Мууунчо. Срича, мънка, мрънка, декламира като тройкаджия, върти страхливо малките си злобни очички и говори с равен и безизразен гласец. Хората безпогрешно усещат нещата и безмилостно измислят точните прякори...
279
5
 
0
 
! Отговори
до 372 преди 2 години
Аз хляб не ям!
278
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна е най-нормалната кандидатка за президент.Радев може да й бъде само телохранител. Герджика секретарка а Костадинов портиер в Президенството. Луна е душа човек и ще вземе в екипът си вечният кандидат за президент 90 годишният Йоло Денев.
277
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 366 "Много искам да видя коментарите, след като Радев продължи във втория си мандат." Ако това се случи, България отново ще остане без правителство по същата схема както предните два пъти и вместо да "гледаш" за това кой какво пише ще се чудиш с какво да си купиш хляб.
276
4
 
12
 
! Отговори
Радеф за смях... преди 2 години
Луна или Мууунчо зелените чорапи, това е въпросът? Все пак Луна е по-малко вредна за България.
275
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Решетников......Глупи, и друг път съм ти писал да не крадеш името на един пенсиониран професионалист от класа! България не е бананова република! При соца беше развита индустриално-аграрна страна, на 26-то място В СВЕТА по БВП/per capita! Гаддовете я сринаха преди 32 години! Сега се забелязва някаква възможност да се оправим малко, като изринем мафията! Затова ще преизберем Радев - мъж на място!
274
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Луна да пие редовно хапчетата! Комунистите(Тодор Живков и БКП) са й били виновни за всичко, включително че тя има вид на продажна проституткa, безсрамница!
273
5
 
10
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 2 години
Радев е от БСП, тоест от най-мразените.
272
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много искам да видя коментарите, след като Радев продължи във втория си мандат. Всичките, дето ревахте, че нямало да спечели, ще забравите и ще си продължи с ... троленето.
271
5
 
14
 
! Отговори
Нмк преди 2 години
Запитали радио ЕРЕВАН може ли радеф да спечели втори мандат?Отговор:МОЖЕ, АМА ЖАЛКО!!!