Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

Лидерът на БСП в оставка определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната"
16 ное 2021 18:52, Красимир Ангелов
356
Нинова преди балотажа: Аз доведох Радев на "Позитано", той подкрепи ПП

"Хората в БСП са умни, с глави на раменете си и те решават за кого да гласуват". Това заяви лидерът на БСП в оставка Корнелия Нинова пред bTV в отговор на въпрос за кого ще гласува на втория тур на предстоящите президентски избори.

Макар ЦИК все още да не е потвърдила окончателно е ясно, че в неделя един срещу друг се изправят сегашният президент Румен Радев и проф. Анастас Герджиков.

Още по темата
"Аз го доведох на "Позитано" преди 5 г. и си спомням съпротивата срещу него. Нищо драматично не се е случило между нас от това, което виждате публично. Може би имаме различни разбирания по някои въпроси. Аз не приех, когато президентът дойде в парламента и каза: "Вие тука сте статуквото, промяната е отвън на площада", каза лидерът на БСП.

Нинова категорично не прие противопоставянето от страна на Румен Радев на партиите срещу гражданите и подчерта, че че през последните 5 години е била категорична опозицията на управляващата партия ГЕРБ.

"Задкулисието около Борисов сега се премести в служебния кабинет. Партията, която спечели изборите е президентска – на основание подкрепата на Радев към Кирил Петков. Той им помагаше с публичните си изяви и коментари" заяви Нинова.

"Днес депозирах оставката си до членовете на БСП, черно на бяло – оставката е факт и връщане назад няма", посочи Нинова. Тя уточни, че ще продължи да управлява партията до свикването на Национален конгрес на партията.

Нинова определи като "рамков" първия разговор с "Продължаваме промяната". Лидерите на двете партии са обсъждали бъдещото коалиционно управление над час.

"Беше покана за съставяне на общо правителство, начертахме една пътна карта как това ще се случи. В следващите дни ще съставим работни групи по теми. Ще направим обща програма, която ще бъде официална – писмено коалиционно споразумение за правителство", обясни Нинова.

Тя уточни, че са обсъждали съдебната реформа и функциите на КПКОНПИ. Тя изрази оптимизъм за евентуалната бъдеща коалиция, но подчерта, че има много работа да се свърши.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
19
 
18
 
! Отговори
Роден 93-та преди 2 години
Еми права е... Аз предпочитам да ни управляват БСП или ГЕРБ-СДС, и те да съставят правителство, партии отвърдили се през годините, вместо новоизлюпени да си правят експерименти, те не разбират нищо...
229
3
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
- И ти ли Радев, а-а, лапсус - и ти ли Бруте?
228
4
 
11
 
! Отговори
Врачка преди 2 години
В неделя избирателната активност ще е 26 %.
227
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев знае само да руши БСП итн дб , в голяма криза ще вкара страната
226
10
 
28
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ПРЕСТЪПНИКА РАДЕВ Е ОБРАЛ ПОЛОВИНАТА ОТ ГЛАСОВЕТЕ НА БСП С МАШИНИТЕ В ПОЛЗА НА ПРОДЪЛЖАВАМЕ ПОДМЯНАТА ЛИЧНАТА МУ ПАРТИЯ! НО ТАКА СТАВА КАТО НЯМАТ АКЪЛ ДА ГЛАСУВАТ И СЪДЪРЖАНИЕТО В РАЗПИСКИТЕ ДА СЕ БРОИ!
225
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поглеждайки леко над текущите скандали, ще видим, че Радев отново работи усърдно зй да няма редовно правителство и парламент.
224
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тя го довела и от къде,от средния ешалон на БСП или от ходатайстването на Решетников за което дълго време се отвори дума.
223
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Корнелия Нинова и Бойко Борисов знаят човека който управлява и ГЕРБ и БСП и този човек не иска Радев да стане отново президент.
222
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре си направете сметка всички че това правителство да изкара по дълго защото а падне а няма да влезите в парламента и ДБ и ИТН и БСП и при ниска избирателна активност ДПС е втори и ще има правителство с ГЕРБ гаранция
221
5
 
7
 
! Отговори
Ми преди 2 години
вместо да го водиш, да си се кандидатирала ти ***! Той печели 50%, ти 10 ! Явно не се дължи на теб, нито на партийката ти!
220
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бе освен ГЕРБ всички хапнаха от салама на Радев!
219
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой пише тука, че илияна Йотова трябвало да хване за топките льотчика. Че той има ли топки.
218
0
 
8
 
! Отговори
До 247 преди 2 години
А ВКР НЕ ЛИ СЪЩОТО БЕ БАЛЪК *** ОНИ МЕ ТЕПАХА И ТЕ СА ПОДЧИНЕНИ НА ДС И ОТ ТАМ НА КГБ ЕДНО СА ВКР РЕПРЕСИРАШЕ ВОЕННИТЕ А ДС ЦИВИЛНИ ЛИЧНО СЪМ ТЕРОРИЗИРАН КАТО ВОЙНИК ОТ ВКР И КАТО СЕ УВОЛНИШ ТЕРОРА МИНАВА КЪМ ДС ушатия зелен чорап е контролиран от ВКР а като цивилен от ДС
217
1
 
7
 
! Отговори
Красьо, преди 2 години
Манипулираш на едро: Нинова не е казала, че задкулисието зад Борисов се внедри в служебния кабинет, а каза, че вътрешната опозиция в БСП лишена от доживотното су възможност да бъдат депутати и поради променената процедура за всенародно гласуване на председател на БСП се е скрило зад новата измислена партия-ПП.
216
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой и е крив на Нинова че не може да играе белот,знаеш ли Борисов колко пъти белот игра докато се уреди за министър-председател.
215
0
 
8
 
! Отговори
Навсякъде преди 2 години
кой колко процента имал, умишлено и на предните избори и сега не се казва колко процента са гласували? Сред време се пуска помежду другото някакво невзрачно съобщение, и като се махнат чужденците и гласовете от Турция, тука 1/3 гласуват, 2/3 не гласуват ни за статукво, ни за промяна!
214
0
 
5
 
! Отговори
Шнуррр преди 2 години
Толкова изпаднала личност, само като каза "АЗ" и до тук, натам е ясно
213
2
 
11
 
! Отговори
Мислете, бре преди 2 години
...в следващите няколко дни... Демек преди балотажа. Междувременно го набби на Радев; ако не го преизберат - отива в небитието, заедно с т.нар. вътрешна опозиция; а ролята на кака скача рязко, щото кокорчовците без него са въздух под налягане, както и ИТН; ДБ са в тежък нокдаун, а тя ще ги е стиснала за колите със споразумението. Е, може и да не го сключат, ама надали. И това ако не е голям, тлъст, златен пръст.
212
0
 
6
 
! Отговори
СЪВСЕМ ПРОСТО Е: преди 2 години
РАДЕВ , КИРЧО И КОКОРЧО ...САМО ЗАМЕНЯТ ЧЕРВЕНАТА ЗВЕЗДА .....С БЯЛАТА.. /на САЩ и КАНАДА/....НА КРИЛАТА НА ФЪРЧИЛОТО СИ!...САМО ЛЕКО , ИЗПРЕВАРИХА НИНОВА И СИНЧЕТО Й....!!
211
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев успешно разчиства престъпния политически пейзаж. Точно Корнелия да се прави на светица е нелепо?! Нали на нея демокрацията й беше отнела много? Тогава да ходи в Северна Корея, там е комунистическият рай. Да прибере и сина си от САЩ, да не го гърчат там американските империалисти, да не иде зян момчето.