Постът на Кирил Петков не бил червена линия

Настимир Ананиев: Скопие да е в ЕС, но без големи компромиси
18 ное 2021 10:30, Красимир Ангелов
45

"Продължаваме промяната" спечели парламентарните и вече започна преговори за управление с БСП, "Демократична България" и "Има такъв народ". Какво ги обединява и в каква посока се движат преговорите?

"Преговорите се движат много прозрачно за всички. Когато има среща, излиза се на брифинг и се съобщава, че се върви в посока редовен кабинет. Обединение по конкретни политики. България се намира в икономическа, здравна и политическа криза. Служебният кабинет е с вързани ръце, защото няма работещ парламент. Ключово е да има работещ парламент и редовен кабинет", заяви лидерът на "Волт" и мандатоносител Настимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата
Той подчерта, че изборите все още не са свършили, като по думите му е от ключово значение хората да излязат да гласуват тази неделя на балотажа и да подкрепят действащия президент Румен Радев.

"Тук имаме битка на модела - кой какво олицетворява. Радев олицетворява протестите. Кандидатът на ГЕРБ и ДПС олицетворява модела, срещу който протестираха 70% от българите", настоя лидерът на "Волт" в студиото на "България сутрин".

Ананиев посочи още, че партиите трябва да намерят нещата, които ги обединяват, след което да сключат детайлно споразумение. Искаме да има детайлност, за да може хората и партиите да знаят какво да очакват, отбеляза той.

"Кирил Петков и Асен Василев показаха много нередности. Хората очакват, че когато някой бъде хванат да изнася милиони в сакове, той ще понесе отговорност. Специализираната прокуратура трябва да се махне, това звено е ненужно", коментира още Ананиев.

Все още не са коментирани конкретни имена за Министерския съвет, но от "Продължаваме промяната" номинират Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър. Това обаче не са "червени линии" и от "Продължаваме промяната" са склонни да отстъпят, уточни Ананиев.

Той коментира и темата за Северна Македония и я определи сред ключовите теми на външната ни политика. Той бе категоричен, че тази тема ще бъде обсъждана в коалиционния формат.

"Искаме РСМ да е част от ЕС, но не с цената на големи компромиси. Имаме споразумение, което от тях не се спазва, но и там има динамика. Македонците като гласуваха срещу Заев, те казаха: Искаме да сме в ЕС, да сме с България в ЕС, очевидно вие не се справяте с тази задача. Ние искаме нормални добросъседски отношения. На Заев му беше вдигнат червен картон, македонците ще се смирят", изрази очакване Ананиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Тоя Киро: За макето космонавт също е обсъждано. Последно ... ще лети !!! Само ,че с чинията от Бузлуджа и с пилот льотчика мистър Радев :)
39
1
 
1
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Ончо: ГЕРБ отдавна си заминаха още месец май. Ти какво получи ? Аз получих 10% инфлация, високи цени на ток,бензин,газ, икономическа криза, пълни болници, топ 1 по смъртност в ЕС и топ 2 в света ! Браво :)
38
2
 
1
 
! Отговори
Боил преди 2 години
До Настя Разбирам, че дойш този индивид и всички од ПП
37
9
 
3
 
! Отговори
Ончо преди 2 години
До АнонименТова правим де... гербиджа си заминава !
36
9
 
8
 
! Отговори
KEKEKE преди 2 години
Гербиджите вият на умряло :D Много якооооо!!! Сега остава да ги преместим да вият от панделата !
35
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В инициативния комитет на Румен Радев според публикации има 27 агенти на ДЪРЖАВНА СИГУРНОСТ. Бащата на шефката на инициативния комитет Ана Заркова е ГЕНЕРАЛА ОТ ДС ЛЕОНИД КАЦАМУНСКИ. Така че балотажа е между Радев и ШАЙКАТА му от ДС срещу народа в лицето на Герджиков
34
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
този е голям миризлив ***.
33
3
 
17
 
! Отговори
Николай преди 2 години
Ужасно неприятен номад е този, дайте му малко време и ще се убедите какъв ***, ламтящ за власт е...
32
5
 
13
 
! Отговори
Тоя Киро преди 2 години
още нищо не е казал за макето - космонафт. Още ли не е преговарял със Слафчо?
31
2
 
25
 
! Отговори
анди преди 2 години
Никакви компромиси с м...акетата, не големи или малки , а никакви. Тези г...оведа, дето ако могат в чаша вода , ще ни удавят....
30
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
СТИГА С ТАЯ МАКЕДОНИЯ...ЕВРОПА НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТОВА ДАЛИ НА ТАЗИ ТЕРИТОРИЯ ИМА БЪЛГАРИ ИЛИ НЕ...ТЯ СЕ ИНТЕРЕСУВА ЕДИНСТВЕНО И САМО ОТ ТЕРИТОРИЯТА.В ТОЗИ СМИСЪЛ ТРЯБВА ДА СИ НАЙ-ГОЛЕМИЯ НАИВНИК АКО ВЯРВАШ,ЧЕ НА НАКОЙ В БРЮКСЕЛ МУ ПУКА ЗА БЪЛГАРИТЕ И ТЯХНОТО "ВЕЛИКО МИНАЛО"...ПРОБЛЕМЪТ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМ,ЗАЩОТО РАНО ИЛИ КЪСНО БЪЛГАРИЯ ЩЕ ЗАПОЧНЕ ДА СПОРИ С ТУРЦИЯ И ТОГАВА СЪМ СИГУРЕН,ЧЕ ВСИЧКИ ЩЕ СЕ ИЗПОКРИЯТ.
29
2
 
11
 
! Отговори
НАСТЬО Е ЧЕНГЕ .... преди 2 години
...ОТ ДС/БКП ---И КООРДИНАТОР ЗА СДС-ЛЮЛИН , СЛЕД 89г.....ЛИЧНО ГО ПОЗНАВАМ!
28
3
 
4
 
! Отговори
Настя преди 2 години
До Боил-Взимам мъжко семе...в неограничено количество....лично си го доя...
27
3
 
19
 
! Отговори
Настьо ???? преди 2 години
Къде ги видя тези70% от българите на площада бе,хамелеон ! От цяла България събрахте САМО ВЕДНЪЖ 10,000 души !През останалото време ,агитките на Отровното трио,Боец,възраждане,попът и Йоло Денев.и ония със Системата се събирахте да правите золуми!....Видя че тези представителите на тези 70% не влязоха в сегашният парламент!А ти си благодарение на прилепването" си към новите ,,спасители"Не хси по различен от Мая и края ти ще е същият!
26
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"...не е задължително балканите да са в нато и ес и ние давлизаме в конфликти с русия и с миналото си" ____________________________________ Че ние не сме им обявявали война никога. Само те са го правили, 2 пъти! Слава на ген. Колев, че ги разби с конницата си в Добруджа през 1916г. и не ги допусна навътре в България!
25
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2021 г. - Държава-член на ЕС ще бъде управлявана от комунистическа хунта с благословията на САЩ ?! Боже мили , къде съм се родил ....
24
6
 
15
 
! Отговори
Боил преди 2 години
Много ми е интересно този индивид какво взима сутрин рано
23
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя чува ли се какво говори
22
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква "Промяна" са тия като ще правят коалиция с ИТН, чиито лидер се кри и дори не влезе в Парламента?!? Що за продажници са и тия...Боже пази България от такава промяна!
21
5
 
37
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Абе Нистимире ти в кой свят живееш? Как можеш да говориш че 70% от българите ви искат , след като 2/3 не са гласували? Публична тайна е е че искате признване на РСМ, еднополовите бракове, бази на САЩ в Черно мпре и бежанци по неолибералния модел на Сорос и "Америка за България"! Нормално ли е това?