Герджиков: Загубихме, но повлияхме на политическия стил за обединение

Целият държавен апарат работеше за действащия президент, заяви той
Обновена: 21 ное 2021 22:15 | 21 ное 2021 20:28, Веселина Йорданова
171
Герджиков: Загубихме, но повлияхме на политическия стил за обединение
Снимка: БГНЕС

Честито на победителите, всички се надяваме, че ще се сбъднат техните обещания за следващите пет години, а не моите прогнози от последните седмици. Това каза кандидатът за президентът проф. Анастас Герджиков на пресконференция след края на втория тур на президентските избори.

Той посочи, че резултатът е такъв, защото с Невяна Митева не са достигнали до сърцата на всички българи, но и че хората не вярват вече на никого.

Няколко неща ни попречиха - това, че през цялото време нашите съперници вместо да изтъкнат какво са направили през последните 5 години, непрестанно повтаряха, че сме свързани с дадени партии и хора, това не е истински дебат, каза още той

Целият държавен апарат работеше за действащия президент, подчерта Герджиков. По думите му вътрешният министър е бил говорител на предизборния щаб.

Гласът на ДПС се раздели сравнително равномерно между мен и г-н Радев, каза още той.

Според него обаче истински големият проблем е ниската избирателна активност.

Въпреки всичко това, което направихме, не остана без резултат. Повлияхме значително за промяна на политическия стил и поведение - изведнъж всички кандидати заговориха за обединение, каза Герджиков и допълни, че според него това ще остане и се вижда и в поведението на партиите, които за момента оставили разделителните линии.

Той увери избирателите си, че гласовете им ще продължат да се чуват.

Това, което е сигурно, е, че няма да поема по пътя на политиката. Естествено, че ще се върна в университета, заяви още Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


171
Още по темата: Анастас Герджиков
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
101
22
 
9
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Гласувахте си за шапкаря, очаквайте още гафове и протестни ноти. Този човек си няма хал хабер от политика и дипломация. Той си знае само "русия" и каквото му поръчат от Кремъл.
100
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ПРОДЪЛЖАВАМЕ НАПРЕД.....
99
16
 
3
 
! Отговори
Президентския избор преди 2 години
Е представителен за народа - 3,58 % честни- гласували за Панов, 33 процента про-европейски ориентирани за Герджиков 67 процента чалгари - социалисти - за Радев
98
8
 
5
 
! Отговори
нече епеТераст преди 2 години
Ние от ГЕРБ и лично Ген Борисов искренно се надявахме че този академичен кандидат ще нанесе съкрушителна победа над Екипа на Дроните.За съжаление Цачева показа по-видуема мъжественност,искренна преданност към Партията и вярност към лидерите на ГЕРБ.Докато това ни нанесе толко тежки загуби,незаличими и нелечими мозъчни травми че единственното което за него нашето ръководство може да направи за него е да издаде нареждане на фамилния му лекар да праща по 3 пъти на ден за простатенконтрол с опипване
97
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези избори показаха един много важен факт: българските турци не се смятат за част от българската нация и не свързват бъдещето си с българската държава. Защо? Погледнете активността. Най-слаба е в Кърджали и Разград. Какво означава това? Че независимо от призива на Карадайъ и ДПС на турците всъщност не им пука дали България се управлява от Радев или Герджиков. Това са български проблеми, които не ги засягат. Миналата седмица гласуваха масово, защото гласуваха за турци, а не за българи.
96
15
 
5
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
За шапкаря гласуваха комунистически старци, роми, наркомани и безпътници от протестите. Ако ще шапкаря и деса да се изкензат от покрива на партийния дом, пак всички тия ще им изръкопляскат и ще гласуват за тях с хилавите си ръчички.
95
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Обединението се случи--всички срещу ГЕРБ.....
94
3
 
20
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
Професоре, не се взимай на сериозно! От теб политик никога няма да стане. Приеми, че ти е била отредена функцията на бушон - гърмиш придавайки по човешко лице на мафията!
93
3
 
19
 
! Отговори
от СУ преди 2 години
В сряда на Общото събрание на СУ да си подаваш оставката.
92
1
 
5
 
! Отговори
Редактор преди 2 години
До Киро Рамбото - Много ключова дума : " МОЖЕШЕ " , но НЯМАШЕ как докато представя Винету и още няколко *** !!
91
2
 
5
 
! Отговори
Редактор преди 2 години
До Киро Рамбото - Трият се коментарите на гербаджийските простаци - Така работи демокрацията !! Такива като вас - там откъдето изпълзяхте !!
90
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
достойният кандидат дори не можа да загуби достойно. жалка картинка.
89
4
 
10
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Питаха професора по телевизията : Какво научихте от тази кампания - И правилният отговор трябваше да е : Че Крим си остава Руски , колкото и ад е мазним на началниците !!
88
1
 
12
 
! Отговори
СТУДЕНТ В СУ преди 2 години
Дали социологическите агенции са правили проучване каква част от студентите, преподавателите и служителите в СУ са гласували за Герджиков?Би било любопитно,за да видим неговият авторитетът в институцията,която управлява. Съмнявам се,че има таково проучване. А за подкрепата-сигурните гласаве от СУ са на Личева и Вл.Атанасов.
87
15
 
9
 
! Отговори
Безнадеждно преди 2 години
Професоре, видя се, че няма как интелекта да победи в страна, в която цига'ните и профа' ните са 80%.Нали толкова ги пресметна комунистическият професор и е бил прав. Болшинство, какво да се прави?! Едва ли друг интелектуалец ще се реши да се жертва, просто не си струва. Прости им Боже, те не знаят, колко са семпли! Защо се чудим, че тази нация е търпяла 5 века робство и 45 г. болшевишката диктатура, когато вървеше максимата "***, ама наш".
86
8
 
5
 
! Отговори
Бойко преди 2 години
ако миналата година си беше подал оставката безспорно щеше да спечели срещу недъгавата БСП. Той не прецени че не те са му противника не беше далновиден.Но и Радев е слоб популист, ще прави коалиция с общо 1,2 млн. гласа, дето след една година мизерия няма и половината да ги има.
85
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Професоре, запази поне достойнството си. Кажи си, че Бойко те употреби и той е основната причина за загубата.
84
10
 
4
 
! Отговори
Киро Рамбото преди 2 години
Тук яко се трият коментари срещу Радев. Ясно, сайта е насочен към комунизма.
83
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно Рашкича му е звъннал да го поздрави с това което е открито около измамите с Университетските бюджетни мильони. За това джафка по Рашкича.
82
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нищо не е повлиял. Няма да коментирам гласовете му от ДПС. Но от останалата част поне 50% са гласували за него само и единствено защото свързват радев с БСП а те изглежда още живеят с обремененоста на тоталитарното управление от преди близо 30 години. Кой защото е ограничен умствено, кой защото го мързи да продължи напред да се развива! Така че нищо кой знай какво не е променил, просто беше поредната използвана фигура!