Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина

Последни издихания има държавата, за да може това да се спре
Обновена: 13 авг 2022 11:52 | 13 авг 2022 11:46, Елка Василева
521
Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина
Кадър: БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград, който спира производство заради високата цена на газа. В единственото предприятие за производство на тор у нас 61 от работниците вече са освободени. Според Борисов отговорност за кризата с цените носи правителството на "Продължаваме промяната".

Още по темата
"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи един такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина. Последни издихания има държавата, за да може това да се спре. Тези са изпратени, за да убият българската енергетика и да ни направят клиент. Само че клиентът трябва да има пари да си плати с нещо. Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лв. кубика. Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не го заслужават - виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетум мобиле аз не мога да управлявам", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Делян Добрев от ГЕРБ допълни, че е разговарял с представители на други предприятия, които също имат намерение да спрат производство заради високите цени на газа. Кризата засяга най-тежко най-енергоемките производства - метарлургия, химическа промишленост, фармацията, пекарните, леярните.

"800 милиона нов кредит, за да се дотира газът - кой ще го върне този кредит? При положение, че КЕВР вдига цената на 290 лв., измамниците играят търг на 320 лв. газ през гръцка фирма. Даваш 800 млн. лв. да купят нещо, което е с 30 лв. по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този кредит като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е АМ "Марица", все едно две "Марици" дадоха, все едно да бяхме достроили АМ "Хемус". Къде е, бе, за година и половина - покажете ни един километър магистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един спират", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
385
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Златните кюлчета потънаха под чадърчето на Гешефта. Там са на тъмно и на сянка, докато премине патакламата, после пак ще си идат в неговото чекмедже.
384
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Аноним393Аз лично се радвам че Борисов не е на власт и се надявам никога повече да не е. Борисов уби България.
383
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То я па наглец - Тиквата?! Партия ПП (Пълен Провал) се оказаха точно толкова сервилни и при същия слугинаж към САЩ, както него. Но да, може да се съгласим, че те ограбиха българите, като единствените натегачи в Европа, които не плащат с рубли, но за разлика от Полша, нямаме от къде да вземем евтин газ. Затова цената му всеки ден се вдига и вече е с над 70% нагоре. Обаче в резюме - ПП били убили България, а ти мутро хем я ограби хем я уби.
382
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И до сега не се разбра къде потънаха златните кюлчета от нощното шкафче на една мутра?
381
7
 
9
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Радват ли се Антигербаджиийте и Хейтърите. Доволни ли са че "лошият" Бойко не е на власт ? Щастливи ли са от Промяната ? Все народ сам кове съдбата си, а и я заслужава. Няма по омразен, неблагоразумен и завистлив народ от Българския. От изградена държава със едно разумно управление, тръгнахме революция да правим, държава за година да правим. Радвайте се хейтъри!
380
8
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Колкото и да го мразите, прав е! И това го усещаме всеки път в магазина, не само когато зареждаме колата! А през зимата не ми се мисли, как ще е?! Внимавай какво си пожелаваш, казват хората! Е, някои си пожелаха промяна, и тя се случи, но очакванията им бяха други!
379
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лойко перфектата буря си ти ,дванайсет години на дъното.и продължаваме да копаем1
378
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
още дава интервюта този. кога ли ще мина само на статуси във фейсбук
377
7
 
9
 
! Отговори
Черноризец Хлабав преди 1 година
Шарлатанът вика Дръжте шарлатана! Боко, ходи да си гледаш Челси и да си препрочиташ Винету и не ни занимавай с простата си личност. Като и след тия избори никой не иска да се съюзи с партията ти сглобена от кадри на подобия на университети от бившите окръжни градове пак ли на избори ше ни водиш?
376
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вервайте на Нинова тя ще ви даде ама друг път.
375
2
 
7
 
! Отговори
Бойко върни се преди 1 година
Бойко неще, ама няма какво да яде:))
374
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко върни се !!!
373
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лустрация за всички либерали и комунисти. Те са едни и същи продукт, едно и също средство за разбиване на държавата, унищожението на традициите, принизяване на нивото на образованието, отваряне за емигрантите, лумпенизиране на населението чрез идеите на глобализма, за да се запзи властта на елита чрез насочване на гнева от богатите към различни по цвят, етнос, религия и др., но зависимостта от ипотеките, финансите остават и се увеличават. А Златните банкови карти с безналични виртуални средства
372
1
 
3
 
! Отговори
До 375 преди 1 година
върнаха в 2000! Аз искам да ни върнат 1939!
371
4
 
5
 
! Отговори
Стига преди 1 година
с това Белене! И в момента имаме не работещи мощности!
370
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
що не си признаете за грешката за непостроената Белене,а мълчите,Мартинчо от ДСБ беше най-големият специалист.
369
1
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
не е зле да споделя...мисля :..-Аз все още не съм решил на кого да "дам гласа си"..Защото:..-Кой ми верва,кой не,нема значение,но:-Участвал съм в тези "ИГРИ И ЗАКАЧКИ"...За съжаление те НЕ кореспондират с моето генетично заложено чувство за РЕД И СПРАВЕДЛИВОСТ...Ние имаме нужда от НОВ ТИП СОЦИАЛНИ отношения,които да не позволяват на "куцо,кьораво и сакато" да ламти и се домогва до властта,с цел единствено ЛИЧНА ОБЛАГА ,гарантирана от СЛУГИНАЖА на тоя или оня ВЪНШЕН "фактор". Знам как,но инерцият
368
1
 
10
 
! Отговори
30% преди 1 година
Гласувате и все чакате, някой да ви,, оправи"!
367
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
на прокурор,да ги видим ококорения и тоя с боядисаната коса как ще изглеждат с белезници и Ленчето от парапета и то..
366
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
КАквото и да е било при крадливия Бойко, беше по добре.Тези ни върнаха в 2000 та година.