Йотова: Служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността!

Тя подкрепи действията му за осигуряване на газови доставки
Обновена: 20 авг 2022 13:25 | 20 авг 2022 13:15, Петя Славова
98
Йотова: Служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността!
Снимка: БГНЕС

Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи действията на служебното правителство във връзка с осигуряването на газови доставки у нас.

Още по темата

Тя коментира, че вчерашното решение за приемане на един танкер от предложените от "Шиниър" е продиктувано от възможностите, защото предишния кабинет се е осигурил инфраструктура, по която втечнения газ от танкерите да достигне до нашата територия, предаде БНТ.

По думите ѝ това, което прави служебния кабинет е опит да осигури газ на изгодни цени.

"Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-добрия начин.

Действията за гарантиране на доставките и на енергийната сигурност на страната са стъпки в правилната посока. Вярвам не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят така, че българите да преминат възможно най-леко през зимата и през тежките месеци, които предстоят.", коментира Йотова.

Тя присъства на честванията по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея. По този повод Йотова заяви: "Свободата на Шипка и паметта за героизма са нашето спасение и обединение".

"Има един връх в България, който се издига много по-величествено от всички останали, един връх, който не се измерва в метри, защото няма мерна единица за идеал, за саможертва, за чутовен устрем към достойнство и към свобода. Шипка е неговото име. Шипка, на която българските опълченци заслужиха честта на своя народ и връх, в който поставиха костите си, за да каже поетът "връх от бели кости и кървав мъх". Връх, на който заедно български опълченци, руси, молдовани, украинци, румъни повярваха в спасението на един славянски народ, в неговото изцеление и неговото бъдеще, в това, че може да има собствена държава и предопределиха хода на Руско-турската освободителна война", каза още в словото си вицепрезидентът.

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника, увери служебният министър на отбраната Димитър Стоянов.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
1
 
15
 
! Отговори
аз преди 1 година
тая почна да разбира от всичко айде сик тир
57
1
 
10
 
! Отговори
А ПОСЛЕ! преди 1 година
Руските шпиони у нас стабилност могат да имат единствено когато са във взаимодействие с кремълските си господари. Иначе, опитите им за сключване на нов договор с Газпром ще създаде много работа на Военния трибунал, веднага след края но войната в Украйна.
56
2
 
2
 
! Отговори
До 69 пиши нормално преди 1 година
Купи си буквар ***
55
6
 
5
 
! Отговори
Боко тиквата преди 1 година
Боко тиквата си иска границата с Турция и магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и всичко останало което носи пари за това бутат правителството винаги защото цялата страна всички назначени служители са на ГЕРБ. Ще гласуваме за ПП които са против каскета които пази Пеевски и Доган и Боко тиквата и всички останали които крадяха на гърба на България
54
2
 
5
 
! Отговори
Благодарим ви преди 1 година
Има Такива Наглеци
53
4
 
3
 
! Отговори
Доган харесва Слави преди 1 година
Доган харесва Слави Трифонов на прайда в Германия и се радва че може да продължи да краде от магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и конкурси и границата с Турция и всичко останало което носи пари. Долу ДПС ГЕРБ Пеевски. Да живее България
52
3
 
12
 
! Отговори
радевщина в действие преди 1 година
От Радев и тая започна всичко. Омразата не е градивна. Заради тези и техните калпави протежета загубихме две години време.
51
3
 
6
 
! Отговори
Пеевски преди 1 година
Ще гласуваме против каскета които пази Пеевски и Доган и Боко тиквата и всички останали които съсипват България. Ще гласуваме за ПП които са против каскета и съдебната система която е завладяна от ДПС ГЕРБ и олигархията в България
50
3
 
7
 
! Отговори
Долу ДПС ГЕРБ ИТН преди 1 година
Ще гласуваме за хората които са против каскета които пази Пеевски и Доган и Боко тиквата и Радев слуга на ГЕРБ и ДПС ИТН. Ще гласуваме за ПП които са против каскета и съдебната система която е завладяна от ДПС ГЕРБ да живее България
49
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
стабилноста, онази на бойко, гешев, мултигруп. всеки опит да се върне държавност е дестабилизиращ, ерго лош и трябва да бъде спрян. какво е това същество изобщо?
48
4
 
14
 
! Отговори
до нов преди 1 година
Президентската институция защитава руския интерес
47
3
 
12
 
! Отговори
мара белчева преди 1 година
Хаха, дебеланата почна да си служи с речника на Тиквата. Стабилност, счупиха държавата....
46
2
 
3
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
ИГРАИТЕ СИ С ОГЪНЯ АМА КОГА ЛИ 'Е ПЛАМНИ ФИТИЛА
45
13
 
4
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Единствено президенската институция е в защита на българските интереси.
44
2
 
13
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 1 година
САМО НАИВНИТЕ ГЛУПАЦ МОГАТ ДА ВИ ВЯРВАТ.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Aбе както сме тръгнали с тия слжебни правителства що направо не минем на пряка демокрация, а?
42
5
 
11
 
! Отговори
Гражданин преди 1 година
Служебният кабинет и Радев искат да върнат Газпром! Искат да върнат руското влияние у нас! Затова Радев се снима с юмрук над главата- много по съветскиму. Много му отива.
41
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Та нали тъкмо ти и юмручко ни запратихте в НЕСТАБИЛНОСТТА още преди година и половина, и сега гъ..., т.е. - в "лицето" на ЗаКаПеЧе-то се напъвате да ни избутате от пропастта - "нагоре"? Прочети си урока за гравитацията, ИдЙотова, учи се в първи клас!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
-***-
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
С *** Йотова няма как да се върне стабилността...