Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република"
Обновена: 26 авг 2022 20:20 | 26 авг 2022 20:20, Красимир Ангелов
400
Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите
Снимка: БГНЕС

"Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите", заяви бившият премиер Кирил Петков, който заедно с Асен Василев говори в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Петков уточни, че кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имат взаимно доверие.

Бившият вицепремиер Асен Василев коментира предложения от Слави Трифонов референдум за президентска република. "Слави Трифонов досега е инициирал три референдума и резултатът е никакъв", каза Василев.

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република", допълни още Василев.

"Слави Трифонов спечели няколко избора, разруши няколко правителства, разруши няколко парламента. Този човек е човек от прехода", заяви от своя страна Кирил Петков. Според бившия премиер Слави Трифонов е бил "троянски кон" в предходното правителство.

Двамата лидери на "Продължаваме промяната" коментираха тежкия инцидент от четвъртък сутрин, при който двама полицаи загинаха в Бургас, в опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Още по темата
"Те дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой политик не трябва да използва тази трагедия за политически цели", категоричен бе Кирил Петков.

"Нашето правителство направи първа стъпка на "Капитан Андреево" - най-големия пункт на българската граница беше завзет от една частна фирма. Години наред беше един корупционен канал - не само за хора и мигранти, но и за плодове и зеленчуци, които бяха с високи нива на пестициди и реално тровеха децата на България. Оградата по границата бе инвестиция на ГЕРБ за стотици милиони левове, която бе компрометирана толкова лесно. Ако средствата на данъкоплатците се използваха по-правилно, щяхме да имаме по-добра ограда. И смятаме да го правим след 2 октомври. И по наше време имаше огромна миграционна вълна - от Украйна и ние се справихме, така че да няма безредици, майки с деца по гарите", посочи още бившият премиер.

Асен Василев пък отново коментира скандалите, които се вихрят у нас, като посочи, че със седемте танкера, договорени от тяхното правителство, се покриват напълно всички топлофикации и всички битови потребители на газ. По думите му за двата оставащи дни на правителството тогава са успели да договорят двата слота за доставката на втечнения газ.

"Всеки ден си изпращаме заявката към "Газпром", на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към "Газпромбанк" и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора", обясни Асен Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
218
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Енергетичните компании не могат, както и топлофикациите да стават частни на разни мошенници, под масата. Могат да станат публично-частни и акциите им да се търгуват на борсата, за да има абсолютна прозрачност.
217
0
 
6
 
! Отговори
Колко ви платиха? преди 1 година
"Това е неква скрита реклама на несКафе"
216
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Шеф на ес е бившата министърка на отбраната на германия -- страна окупирана от сащ от всв до днес. Русия се изтегли от гдр, но сащ от германия -- до ден днешен няма намерение. Чрез подставени агенти като тази фон дер лайен предизвикват кризи и войни в европа, за сащ е изгодно да отслабват ес. Тези селянчета са също американски агентчета за диверсия.
215
5
 
1
 
! Отговори
До 271 преди 1 година
Работа е на премиера да ги подписва, когато го прави за държавни компании като булгаргаз и топлофикация София, които в момента са пред фалит заради некадърно ръководство. Трябваше да станат частни много отдавна, но Герб си харесваха схемите там.
214
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е работа на премиери да подписват договори за доставка на газ. Газпром не преговаря с политици, те подписват договори с енергетични компании. Това са мошенници под крилото на вашингтонските корупционери.
213
6
 
1
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До Катя 267 Време е сервитьорите да управляват
212
24
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Седемте танкера щяха да покрият всичко, но служебното правителсто подкрепено от ГЕРБ реши да студуваме вместо да имаме газ на нормални цени, като отказа другите танкери, защото трябвало да се платят 10 млн. за слот !!! А щяхме да сме на печалба от 1 милиард ако бяхме изпълнили цялата поръчка на тези танкер. Е това ви е корупцията на ГЕРБ. *** !! НИКОГА ПОВЕЧЕ ГЕРБ!!!!!
211
3
 
27
 
! Отговори
Катя преди 1 година
Колкото повече време минава,толкова по-отвратителни стават тия жълто паветни мошеници.От партии на престъпници Божков,Бобови,Прокопиев нищо добро няма да се случи.Видяхме ,,промяната"
210
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ех, тази власт как на всички им се услажда. Тия си мислят, че ще спечелят, тиквата си мисли същото, дългия и той се самозалъгва, а реално никой не става, всички са от п.рости, по п.рости и не могат да водят страната.
209
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Асен Василев . . . посочи, че със седемте танкера, договорени от тяхното правителство, се покриват напълно всички топлофикации" -- за *** ни взема този вмирисан *** с унесен поглед -- седем танкера пак руски газ, само че от посредници с надценка. Никой не може да установи откъде тръгват тези танкери, но се появяват и дават фалшиви данни, ако изобщо. През атлантика такива танкери не пътуват. Русия и арабските производители си имат договорки кой за къде.
208
1
 
5
 
! Отговори
До 262 преди 1 година
Не влязох тука след като си продадох калашниците на един украинец
207
3
 
20
 
! Отговори
подстрекател преди 1 година
Обзалагам се и с двама ви на по 100 лева,че нито един от двама виняма да е премиер!
206
11
 
3
 
! Отговори
До Пацата преди 1 година
Влезе тука след като ти преведоха 5те лева с easyPay от ГЕРБ..
205
2
 
19
 
! Отговори
Пацата преди 1 година
Не съм чел статията само като видях да пише Кирил Петков и Асен Василев, влязох да им напиша да ми ядът пацата
204
16
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всеки вижда опростачените Герберски ***, които само псуват без да напишат нещо смислено тук под новините, като някакво постоянно жужене на оси колко хапка месце, но сте толков прозрачни,че само карате хората още повече да мразят партията ви.
203
16
 
2
 
! Отговори
До Лили преди 1 година
Авгиевите обори са от 12 години ГЕРБ. ПП започнаха да ги поразчистват и се размириса яко навсякъде. Няма как да направиш омлет без да счупиш няколко яйца, но промяната ще дойде по един или друг начин, важното е че е започнала.
202
2
 
14
 
! Отговори
Лили преди 1 година
А бе я навличайте опинците и марш там от където се довлекохте,че тия Авгиеви обори дето останаха след вас трябва дълго да се чистят .Измамници нагли
201
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хохахах тия сериозно си вЕрват.
200
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако Кокорчо стане министър-председател, Спецов ли ще е началник кабинет
199
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Опазил Господ от такива като вас двамата! Затова давайте бутайте се напред, за да отвратите окончателно всички. Такава истерия като Асенка от трибуната на парламента - "Криза! ПП е в Криза!". И двамата сте от кликата на алчните ***.