Радан Кънев: Евтин газ от Русия не може да има

Според него ПП са имали "популистки" послания относно "Газпром"
26 авг 2022 11:38, Петя Славова
80
Радан Кънев: Евтин газ от Русия не може да има
Снимка: БГНЕС

"Продължаваме промяната" и "Да България" решиха да не се явяват заедно на изборите, но до какво може да доведе това, коментира пред БНР евродепутатът от ЕНП Радан Кънев (ДСБ).

"Повечето нови партии в България къде от неопитност, къде от увлечение и прекалено самочувствие, вземат това решение – да не се коалират, вярват, че са единствени, уникални и неповторими. Явно това е и случаят с ПП. Ние уважаваме тяхното решение и влизаме в приятелска конкуренция. Но колкото и да е приятелска, това е съвсем реална конкуренция за гласовете на българските граждани", заяви той.

Още по темата

Според него от ПП сме чули "малко по-популистки послания" относно "Газпром". Той коментира енергийната криза: "Евтин и сигурен газ от Русия не може да има. Всеки газ в сегашната криза е скъп, но руският, за разлика от другите, освен скъп, е и много несигурен."

Кънев е "възмутен и потресен колко много официални лица, като се започне от служебното правителство и се стигне до уж прозападните партии ГЕРБ и ДПС без колебание излизат пред медиите и повтарят лъжите на руската пропаганда, повтарят гледната точка на "Газпром", повтарят лъжата, че "Газпром" може да ни осъди, след като едностранно наруши договора си".

Арбитраж ще има и не може българско официално лице да вещае, че ще загубим този арбитраж, изтъкна Радан Кънев. По думите му трябва да си върнем милиарди загуби, които руската компания ни е причинила.

Като политически инструмент всяка мярка, която може да притисне Кремъл да сложи край на войната, е добра мярка, в това число и забраната да се издават визи за руски граждани, смята евродепутатът.

"Пътуването в европейска държава не е човешко право. То е право на гражданите на ЕС. За никоя друга държава това не е гарантирано. Това е една привилегия, която може да бъде дадена, може да бъде отнета."

Кънев изрази мнение, че в случая "Алексей Алчин" българският съд е проявил "необходимата юридическа и хуманна дълбочина" и е взел "вярното решение", което е спасило "един човешки живот и престижа на България в Европа".

"Случаят завърши добре, но той показа, че имаме прецедент, имаме риск. България не е единствената европейска държава, в която правосъдието често е под въпрос и в която влиянието на руските служби е съществено."
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радане на лицето ти е изписано лицемерие злоба и алчност ненаситна. Комунистическо отроче с две леви ръце способни единствено да крадат.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руския е скъп Американския е без пари тече по инерция.
58
0
 
6
 
! Отговори
Точен преди 1 година
Като се "освободим" от руския газ, ще се заробим с два пъти по-скъп от ФАЩ.
57
0
 
3
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
Радане, ти пък откога стана такъв специалист по газ, бе? Чувал съм, че си обратен, занимавай се с проблемите на обратните, на третия пол, не се изказвай, където не си компетентен!
56
0
 
1
 
! Отговори
очевидец преди 1 година
На 24 май тази година пътувах в Сърбия и видял цените на горивата там.Дизелът беше 210 динара/литър.Тоест3,5 лева/литър.Толкова струваше и у нас.
55
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ПЪЛЕН *** Е ТОЗИ ПРОДАЖЕН ,, ДЕМОКРАТ" НЕКЪДЪРНИК И ЧЕРВЕН ***...........
54
0
 
7
 
! Отговори
Петър преди 1 година
Нали му плащат в Брюксел да се дреме там, какво друго да каже!
53
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абсолютен продажник е тоя. Минал през един куп длъжности и никъде за нищо не става.
52
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радан е нционален предател, заради такива като него евтин газ няма да има.
51
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Евтин газ от Русия не може да има" -- това е верно, без отказване от незаконните американски санкции българските селяндурчета ще бълнуват за евтин газ в сънищата си.
50
0
 
11
 
! Отговори
Нов преди 1 година
Радан , Мартин,Христо ,Киро ,Асен са псевдо демократи , изманници с бели якички.Им бри кчий на СЩ.За тях цената е бе значение, важно да се изпълни поръчението.За тези няма национални интереси.
49
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Радане, ти откъде знаеш на каква цена Газпром ще ни продава газа?! Да не би на са ти казали?!
48
0
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Върни гранта, Къне! Ти се изложи вече. Политически па'разит.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо, гном номер 2?
46
1
 
2
 
! Отговори
Ken преди 1 година
"Китаю, который ввозил в декабре в основном российский СПГ, пришлось платить $460 за 1 т вместо $152 за 1 т в декабре 2020 г." - къде е евтиния руски газ ?
45
0
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 1 година
може да има евтин руски газ ако си затваряме устата и не се влияем от ам гмомозъци да се отървем от руска зависимост и да се сдобием с друга ам зависимости каква е разликата в разстоянието и от там в цената искам газ от наи близкиякладенец и на съответната цена всичко друго са празни приказки за де-би-ли
44
1
 
9
 
! Отговори
европески гном преди 1 година
кат вземаш 20 бона в евро говориш квот изнася и ти казват
43
3
 
19
 
! Отговори
aa преди 1 година
щом плазмодия радан го активираха, вият на умряло. затворите идват още малко
42
2
 
9
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 година
радане бизнеса ти казва какво иска! ти фабрика на газ имаш ли? мълчи тогава *** *** ти сорос идна! най демократично Булгаргаз да продава два вида газ руски и американски, за русофили и фоби, това се казва 4 либерлизационен пакет. согурен че първи ще се извъртиш заради цената
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 - Те, щот Кирчовите договори са на светло, прозрачни и всичко се знае. Само като някой им изнесе фактурите на пресконференция, та излезе нещо наяве. Не че е много добро.